Kolejna edycja foto day'a w Krakowie. Szczegóły tu:
http://www.mmkrakow.pl/6909/2009/10/...?category=news
Na razie CB okupuje I grupę.
Wersja do druku
Kolejna edycja foto day'a w Krakowie. Szczegóły tu:
http://www.mmkrakow.pl/6909/2009/10/...?category=news
Na razie CB okupuje I grupę.
Ja niestety odpadam bo jako jedynego przydzielili mnie do I grupy :/
Ja zamierzam być, gr I.
Canis, przyjedź na 11-tą. Może ktoś nie dotrze i się wciśniesz. A może się zreflektują i poprawią listy.
dostaliście mailami info o przydziale do grupy?
Nie, wygląda na to, że maili nie rozsyłali. Lista jest na MM.
Tu jest lista:
http://www.mmkrakow.pl/7002/2009/10/...ry=interwencje
Teraz zauważyłem, że grupy jednak są mniej liczne niż 40 osób. Także Canis myślę, że śmiało możesz dołączyć.
dzięki domero za linka, jakoś dziś mam problem ze wzrokiem ;)
Ze wzrokiem masz wszystko ok, tylko ciężko na tej stronie cokolwiek namierzyć :/
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Z tego co napisali na mmkrakow to wejdziesz z pierwszą grupą :mrgreen:
Będzie wesoło, bo na fajne foty coś nie jestem nastawiony.
Kto z CB bierze transformera albo innego x-mana ? :mrgreen:
Bartłomiej Misiniec z MMKraków napisał: "canis-lupus
Zapraszam w takim razie na I grupę, dołączymy Cię. Przypomnij się tylko przy oddawaniu oświadczenia, że byłeś przypisany do III"....zatem protesty podziałały, będziemy razem :-D......do jutra wszystkim....:-D
To może nieśmiało zaczniemy? :-D
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
takie nie na temat, reszta później ;)
Człowiek tak zagoniony, że o kolejnym PD dowiedziałem się dziś z naszej klasy :D
No to teraz ode mnie kilka... chociaz malo to Photodayowe
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Canon 1200 mm 2.8 IS filtr 150mm .. jak kto bogaty jak Yoshi...
JaBlam bardzo klimatyczne :) te Twoje efekty PhotoDay'a. Bardzo miło się na to patrzy.
to ja jeszcze:
4.
5.
6.
7.
8.
9.
BlueICE fajne, zwłaszcza ostatnie mi się podoba :)
a sumie można było nazbierać tych gruszek :p
Coś mało tych fotek, czekam na więcej od innych.
Szczególnie podobają mi się:
BlueICE - 5
nessuno - 5 i 8
JaBlam - 3 i 6
Gratulacje, niezłe kadry. Galerie konkursowe są już dostępne pod adresem:
http://www.mmkrakow.pl/7033/2009/10/...ry=interwencje
Jakieś propozycje co do kolejnego PD? Uprzedzając sugestie, piszę, ze z Hutą jest ciężko - nie chcą się złamać :/ Bierzemy pod uwagę browar na Lubiczu i stadion Cracovii. No i generalnie trzeba się teraz nastawić na przestrzenie zamknięte jednak.
pozdrawiam
Andrzej Z
Ekipa
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
...i grucha
14.
Ładne jesienne liście, wykorzystane jako tło do portretów :)
Huta czyli obecny Mittal Steel? Chętnie bym odwiedził stare śmiecie ;) ... np. wielkie piece czy koksownię ;) i zobaczył co się zmieniło. Bywało się tam często.
Bardzo chętnie odwiedziłbym jakiś browar ... ten na Lubicz chyba nie ma już urządzeń?
Organizatorzy ostatniego PD nie popisali się ... totalny chaos. Zgłoszenie na MMKrakow miało skutkować w sobotę emailem z informacją dotyczącą grupy w której miał się znaleźć chętny. I co ... nic, żadnego emaila.
TO ja juz chyba wolalbym ten Browar pod warunkiem ze nie okaze sie pustym pomieszczeniem ... czy Stadion nie byl obiektem Photoday 1.0? Szkoda ze w Hucie nas nie chca... moze ich przekupic fotkami? Jesli jest to mozliwe, podajcie nam prosze liste miejsc ktore macie na oku, moze wspolnie cos wybierzemy. Bartek cos wspominal o tym ze macie jakies upatrzone miejsce ale jeszcze zeby zglaszac propozycje.
Widzialem , ze Gorzow organizuje swoj Photoday w budynku Teatru .... hmm moze i u nas poszukac podobnych budynkow i pofotografowac wnetrza takich miejsc nie tylko z pozycji widza na widowni.
Będę się bronił - w tej edycji nie były konieczne "biurokratyczne" wymogi, jak podanie listy nazwisk opiekunowi miejsca wcześniej - dlatego wystarczyło ogłoszenie podziału na grupy nickami na portalu, zamiast mailowej korespondencji z każdym z uczestników oddzielnie.
Takie kwestie (wcześniejsze podanie nazwisk, sprawa tego czy w imprezie mogą uczestniczyć niepełnoletni, na ile czasu przed imprezą zamykamy listę, etc) niestety będą inaczej wyglądały przy każdej edycji, bo są zależne od współorganizatora, mam nadzieję, że nie będziecie mieć tego za złe.
Pomysł stadionu Cracovii wziął się stąd, że w tej chwili miejsce to w niczym nie przypomina stadionu, a jedno wielkie rozkopane miejsce budowy. Dlatego organizacja PD tam nie byłaby plenerem podobnym do edycji 1.0 na stadionie Wisły.
Co do teatrów, już jakieś pół roku temu była taka koncepcja, ale po drodze wyskoczyła elektrociepłownia i Bonarka. Teraz warto do niej wrócić.
Hutę ponękamy jeszcze - ale nawet z racji pory roku ten pomysł należy odłożyć na wiosnę. Nie pogniewacie się, jeśli zdjęcia innych PD z Canon Board pokażemy jako argument za? :)
Szukamy, szukamy. Troszkę się zmniejszyło tempo tych imprez, a trzeba je przyśpieszyć, bo fajnie by było, gdyby PD odbywał się co dwa miesiące chociaż, a nie trzy.
Róża na tle anteny (Elizabeth) jest prześwietna.
pozdr
Andrzej Z