Jeden zbiorczy wątek bo już się trochę nazbierało...
Na początek Indianapolis 2009
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Wersja do druku
Jeden zbiorczy wątek bo już się trochę nazbierało...
Na początek Indianapolis 2009
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Extra fotki, zwłaszcza #2, nawet jeśli znacząca w tym zasługa świetnych "asystentów" za sterami;) No i fajne "panoramki" (8,9) z lądowania. Gratulacje, Krzychu!
Fantastyczne!
Super zdjęcia. Na ostatnim widać jak mocno pilot ściska drążek - to zamierzone przyziemienie czy przypadek?
Zamierzone :) To jest w ogóle numer komediowy w którym redneck z Alabamy porywa Cub'a i robi na nim róznorakie cuda - startuje robiąc serie kangurków w poprzek taxiwaya i pasa - śmiałem się do rozpuku bo do samego latania jest cały performance na ziemi i czadowe dialogi :)
To jak już nadrabiam zaległości - Airpower 2009 z Zeltweg w Austrii...
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
26 rewelacyjne!!!
Podziwiam pracę z długimi czasami - szkoda, że exif w niektórych wycięty, wiele się można dowiedzieć i nauczyć. Zdjęcia naprawdę ekstra. Jaki czas był przy eurofighterze, że tak ładnie wyszedł palnik?
całkiem ładne, kadrowanie, i reka wytrwała , dużo serca ,widze
podoba się !:rolleyes:
Kurde Krzychu jakie to szklo te pierwsze zdjecia ?
Jezeli mozna wiedziec naturalnie :neutral:
Nr.27 to dla mnie zagatka ? Dlaczego trzy samoloty są poruszone a pozostałe nie. Przecież musiały się poruszać z podobną prędkością !
Proste - przy mijankach generalnie śledzisz jedną grupę (bo nastawienie na jakiś punkt i liczenie ze jedna i druga grupa się w nim znajdziej raczej nie działa) w związku z czym Ci nieostrzy poruszali się w przeciwnym kierunku niż obiektyw a czas migawki był zbyt długi żeby zamrozić jednych i drugich...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wszystko to albo 400/5.6 albo 70-200 f/4 L IS + TC 1.4
To jeszcze taka mała prywata - nr. 27 po drobnej obróbce trafił tu :
Świetne zdjęcia. Podziwiam za wytrwałość i pewną rękę!
Każde kolejne zdjęcie powoduje coraz mocniejszy opad szczeny. Odlotowe!
Dayton Airshow - pogoda niestety była nienajlepsza...
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
Swietne zdjęcia , panoramowanie miodzio zwłaszcza na 13 a z ostatniej serii 29 świetnia złapane!!!
No no - widzę, że druga solidna firma w tym temacie na forum. Sama przyjemność! ;-)
Masz więcej tego z 34?
http://aviation.kzielinski.pl/Dayton...rit/index.html - tylko jeden przelot (maksymalnie co airshow w US może dostać to właśnie przelot) i beznadziejna pogoda...
Świetne foty. Gratuluje warsztatu:)
Miałem się zmierzyć z tematem w Radomiu, ale sprawy się skomplikowały:( Może za dwa lata...
BTW. Fotografując na pokazach robisz to jako normalny widz, czy załatwiasz sobie jakiś spotters pack?
Pzdr!
No to ostatnia seria na jakiś czas - Thunder Over Michigan w Ypsilanti, MI.
To był też show na którym jeden z moich 40D zakończył swój żywot pokazując ERR99...
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
15. i 26. jak dla mnie miazga.. aż chce się ogladać takie zdjęcia
Brawo Krzychu! Brawo! Gratuluję okładki!!!
Chylę czoła przed mistrzem panningu :) Efekt niesamowity, naprawdę! O ile pamiętam, używasz głowicy Markinsa, qrcze, fajnie to wychodzi. Druga sprawa to rozmycie śmigła na zdjęciach Seafury i Corsaira RB. Masz i rybki i akwarium, hehe... Ja jeszcze niiiigdy... Długa ekspozycja i nieporuszone zdjęcie przy uzuciu tele. No, chyba że dalej na statywie? Ew. ręce masz ze stali/wł. węglowych :)
Fajnie wyszły startujące tureckie F-5, znakomite są płomienie z dysz Phantoma (37. i 39.)! Urzekły mnie smugi kondensacyjne na skrzydłach efszesnastki (50.) W ogóle fajny jest DC-6(?), też RB, szkoda, że bez ogona z logo... Widziałem go kiedyś na Gatwick.
A najbardziej zazdroszczę Ci A-10!!! Mój ulubiony "pancernik".
No coż, jak chce się zobaczyć coś ekstra, to trzeba lecieć za morze :(
Pozdrawiam!
Do 400mm używam Markinsa + Sidekick Wimberleya, to co jest z 70-200+TC jest z ręki, aczkolwiek szukam jakiegoś innego setupu bo targanie statywu na pokazy jest na dłuższą metę męczącę... No i jeżeli chodzi o mistrzostwo panningu to do prawdziwych mistrzów jeszcze trochę mi brakuje... ;-)
zdjecie 47 jest fajnie skadrowane. co pokazales w drugiej serii oprocz tego,ze masz dluga ogniskowa? nic. banalne kadry,nic poza tym. dobra jakosc, i wsio. suche,albumowe zdjecia.
ani Twoja na innych hehhe
Krzychu...czy to Ciebie dziś słyszałem w radiu w trójce ?
Ktoś telefonicznie wypowiadał się z taką pasją o robieniu zdjęć samolotom że od razu pomyślałem o Tobie. Zwłaszcza że też miał tak na imię.
ehh... cudowne ; oo
Go Guard ! - małe pokazy w McEntire JNGB, Eastover, SC.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
Ten ostatni ma świetnego IS'a do stabilizacji lufy :)
Łożesz... dymu i ognia jak w Apocalypse Now!:)... Pozostałe foty też na poziomie, że się tak bardzo oględnie wyrażę.
Ale to chyba nie SLR? Rollei kiedyś robiło TLR, to jednak wygląda na edycję kolekcjonerską z 3 lufami, w tym jedna do obserwacji Plutona;)Cytat:
Ten ostatni ma świetnego IS'a do stabilizacji lufy :)
Jak zobaczyłem 51 to prawie zęby wybiłem o biurko tak szybko mi szczęka leciała. Jak masz coś jeszcze w tym klimacie to ja bardzo poproszę :-)
Generalnie nie podniecam sie latającą stalą, ale faktycznie na widok 51. opada szczęka. Fantastyczna fota.
Jak zobaczyłem 51 to o żesz ja cierpiedole... Rewelacja!!!
NAS Oceana 2009 (Virginia Beach, VA)
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
68.
69.
70.
71.
59 - ogień to efekt specjalny czy jeszcze do czegoś (nie) służy? :razz:
71 - dreszczowiec... :shock:
51 i spadłem z krzesła :)
Służy - to JATO czyli Jet Assisted Take Off w celu skrócenia rozbiegu i szybszego wznoszenia (zobacz na kąt natarcia) - taką możliwość miało więcej samolotów niż Hercules ale praktycznie już się tego nie stosuje a i na pokazach już też nie będzie ze względu na cenę butli...
Gość rządzi jeżeli chodzi o latanie Stearmanem :)
Świetne foty!
W szczególności 51
Zafrapowała mnie fotka #61 - piękne ujęcie, jakby BlueAngel wyłaniał się z dziury czasoprzestrzennej.
Fotce #71 też "nic nie dolega" - na jakim pułapie on wykonuje manewry??:shock: Ze swej strony poproszę o więcej takich fotek z udziałem asów lotnictwa WW2;)