Na początek ta sama scena z rożnym niebem.
Zapraszam do komentowania :)
1.
2.
3.
4.
Wersja do druku
3 najfajniej. wlasciwie tylko 3 mi sie podoba.
1 i 3 robią wrażenie ale 3 najlepsza według mnie...pozdr
a dla mnie najlepsza 2-ka, jedynie przeszkadzają te dwa czerwone punkciki w prawym dolnym rogu.
3-kę robiłeś z filtrem czy w kompie zaniebieściłeś?
Najbardziej podoba mi sie, ze "czujesz" swiatlo - mnie tego brakuje.
Najlepsze sa 2 ostatnie - szczegolnie 11 - moze mozna bylo troche wiecej swiatla wyciagnac z wody i na pierwszym planie - chyba byloby jeszcze lepiej.
Pozdrawiam.
7 - bardzo mi się podoba. Ma w sobie coś ciepłego.
Zgadzam się z przedmówcą że masz świetne oko. W ogóle Twoje zdjęcia się przyjemnie ogląda. Są bardzo interesujące. No i gratuluję konsekwencji w poszukiwaniach ładnego nieba :)
Piękna alejka prowadząca pod kopiec Krakusa - miejsce dla mnie bardzo sentymentalne 8-).
15 i 16 bardzo podobne. Najlepsza wg.mnie 17.
Niebo na 7 - lubię takie. Super jest też wykorzystanie tele do krajobrazu na 18
Zdjęcia bardzo przyjemne, nie lubię tylko ramek ;-)
Zdjęcia fajne, ale zainwestuj w szara połówkę - naprawdę warto:)
kilka fajnych zdjęć (moi faworyci: 4, 8, 12, 15, 18, 19, 25), ale staranniej bym selekcjonował fotki i wybierał te na prawdę wartościowe ;)
Przyjemne zdjecia. W fajnym świetle robisz, szczególnie te pod Kopcem Kraka przypadły mi do gustu :)
Plus niebo aż jak namalowane :)
33. - elegancja i poezja :)
Bardzo mnie intryguje 27.
Gdzie to jest konkretnie?
Mam mały problem z tym wątkiem. :?
Pomieszałeś bardzo fajne zdjęcia z dobrymi i przeciętnymi fotkami.
Najbardziej mi się podoba wodospad - 20 i 21
A najlepsza jest 25 - tylko trochę za mało kontrastowa.
Musisz dokonywać ostrzejszej selekcji.
Pomysł z pokazywaniem chmur jest niezły ale one samodzielnie nie są interesujące.
Musi byś trochę więcej "gleby" - tak jak na 22.
Chociaż tutaj las jest deczko za ciemny.
No i jest to jakaś wskazówka dla mnie.
Jeśli chodzi o ciemność, to ja już nie wiem, bo to chyba zależy jak ktoś ma ustawiony monitor. Inna osoba mówiła, że za jasne :mrgreen:
Chyba, że mówisz konkretnie o tych czarnych lasach na dole części zdjęć. Ja akurat mam pogląd, że wyciąganie zawsze za wszelką cenę szczegółów z czarnych miejsc nie jest konieczne. Ja to widzę jako pewne "obramowanie". Cała sztuka chyba tu polega na tym, żeby zachować odpowiednią proporcję takiej czarnej powierzchni względem reszty obrazka. I tu pytanie, czy mnie się to udaje jest pytaniem kluczowym :)
Pozdrawiam.
Żadne Twoje zdjęcie nie jest za jasne - nawet ten wodospad nie jest zbyt jasny,
no może poza moim ulubionym - 25. Ale tam chyba jest za mało kontrastu ?
44.Ciekawe.
50. Fajny kadr. Trochę rozjaśniłbym rogi.