Może ma ktoś złoty środek na usuwanie czerwonych oczu. W miare łatwy i prosty sposób, bo G3 klepie tylko czerwone(co dziwne tylko u blondynek).
Wersja do druku
Może ma ktoś złoty środek na usuwanie czerwonych oczu. W miare łatwy i prosty sposób, bo G3 klepie tylko czerwone(co dziwne tylko u blondynek).
najwidoczniej blondynki nie patrza sie prosto w obiektywCytat:
Zamieszczone przez pająk
w Corelu Photo-Paint 11 jest taka funkcja. :mrgreen: (choc osobiscie preferuje reczna dlubanine w PS :mrgreen: )
zciagnijcie sobie filtr do photoshopa o nazwie Andromeda _ red eyepro, a zobaczycie zycie stanie sie proste serio!!!!!!!!!!!!
i nie tylko dla blondynek (regulowana wielkosc maski z dokladnym punktowym doborem koloru, oraz dla leniwców automatyczny dobór wlasciwej barwy w porownaniu do koloru na obrazie)
pozdro :P :P :P
poszukalem z ciekawosci ten plugin...ale znalazlem tylko wersje platna za 39$ :?
http://www.andromeda.com/info/redeyepro.html
poszukaj w programach p2p napewno trafisz!
Wszelkie te programiki, pluginy itp reczne grzebanie w zdjeciach to tylko klopotliwe polsrodki.
Zloty srodek to lampa zewnetrzna i blysk odbity (od sciany lub sufitu), ewentualne lampa 45 stopni w gore i odblysnik (kawalek bialej kartki dlugosci ok 8cm) nad palnikiem, ewentualnie softbox na lampe (www.raysfoto.pl - Lumiquest) i wtedy mozna bez obaw bezposredni blyskac.
A moze zwykłe ACDSee ?
ja dalej upieram się przy Andromeda red eye pro - poniewaz automatycznie usowa przebarwienie i nie ptrzeba wnikania w to jakie kto ma oczy, program robi to automatycznie!!!!!, wystarczy poszukać a napewno znajdziecie, tez go sciaglem z netu! :mrgreen:
faktycznie - probowalem na wersji demo i plugin dobrze sobie radzi :) niestety w wer. demo nie mozna zapisywac plikow ;(. szukalem w p2p, niestety nic nie znalazlem :/
i tutaj taka prosba: mozesz to jakos udostepnic ?? :mrgreen: :mrgreen:
Tez bym potestowal ten plugin tak z ciekawosci ale ... moglbys razem z nim podeslac jakies zdjecie z czerwonymi oczami bo od kupna lampy 420EX nie udalo mi sie zadnego takiego zrobic? :twisted: 8)
(zlosliwosc zamierzona :P )
to dziwne jestes czarodziejem - bo ja jakos w sobote robilem slub i w kosciele przy zalozonych ultrebounsie (a dokladnie w nawach gdzie jest ciemno jak w du... lampa nie poradzila sobie..........
[ Dodano: 25-06-2004 ]
a ten plugin jak znajde plytke to wam udostepnie jakos, mam jeszcze wiele cikawych pluginow andromedy!
Mow mi "mistrzu" ;)Cytat:
Zamieszczone przez Przemek Białek
Ale serio mowie ze zadnych czerwonych oczu ani odblyskow w kocich oczach odkad zaczalem odbijac blys (sufit, sciany lub odblysnik) z malym wyjatkiem - gdy odleglosc zaczela przekraczac ponad 10m lub ponziej 50cm wtedy zdarzaly sie odblaski gdy uzywalem odblysnika...
Od czasu jak mam softbox problem juz niezauwazalny.
Gdyby ktos potrzebowal jeszcze ten plugin to prosze na o info na skrzynke.
Spakowany rar-em zajmuje 3.3 mb / instalka, manual pdf ang,readme.txt / , bez pdf ma okolo 1.7 mb.
Jak cos to powysylam popoludniu.
to dobrze ze to masz ja akurat znaleazlem go dzisiaj!
Dzieki wielki !! Wlasnie przetestowalem plugin i dziala SUPER !! Jego najwiekszym plusem jest to, ze dziala po PSem i nie trzeba uzywac innych wydziwnionych programow :)
Wielkie dzięki za podpowiedzi, narazie zadowolę się Adobe Photoshop Elements 2.0. Lampa poczeka.
Ej no a ja jakims pasciastym Red Eye Remover'em sie mecze :evil:Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
Wrzuccie gdzies na www, albo przeslijcie mi na maila max74@spymac.com a ja udostepnie na www
[ Dodano: Sro Cze 30, 2004 9:47 am ]
Dzieki Grzesiek, zgodnie z obietnica wrzucam tutaj
Wczoraj zrobiłem pierwsze zdięcie z czerwonym okiem.
Będzie zabawa w PS.