Zapraszam do mojej galeryjki..
Ciekawe czy bardzo mnie zjedziecie...
http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=38328
Wersja do druku
Zapraszam do mojej galeryjki..
Ciekawe czy bardzo mnie zjedziecie...
http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=38328
przegladalem juz wczesniej Twoje folio na plfoto ...generalnie fotki podobaja mi sie :)
Ja wczeniej do Ciebie nie zaglądałem, ale już nadrowbiłem zaległość.. mnie sie Twoje tesz podobują
moglbys napisac czym robisz te macra? :) 300D + KIT ? bo cos mi sie nie wydaje ;]
Dokładnie tak... Digital REBEL + KIT + soczewka makro +4 dioptrie firmy Hama :)
ekhm... http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=380341 to tez? :)
Pozdr.
A nie, to jeszcze Olympusem C-4000.. Stare dzieje.. potem przez 3 miesiace używałem Olka C-5060. dopiero od 4-5miesiecy mam Canona :)
a moglbys pokazac jakies przykladowe zdjecie ktore zrobiles zestawem tym co teraz masz ? :)
Jasne... To zdjęcie chyba jest pierwsze z plfotowych które było zrobione Canonem. no i wszystkie następne.Cytat:
Zamieszczone przez Alzail
Całkiem przyjemna ta twoja galeria :) Nie widzę potrzeby "zjechania" :mrgreen:
hmm te soczewki az tak duzo daja ? :) to zdjecie co pokazales to bylo z soczewka +4 dioptrie?
Pewności nie mam czy było z +4 czy z trzema sztukami +4+2+1. To był początek soczewek wiec pewnie używałem wszystkich, ale teraz używam częściej tylko tej +4. KITowy obiektyw ostrzy od ~28cm. Z soczewkami od ~4cm. Tak więc różnica jest dość widoczna.
mi tez sie podoba
dodałem nowe zdjecie zaryzykuje i zareklamuje je :)
http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=742411
Nnoo widać, że obawy z samolotem okazały się bezpdostawne, a wyjazd niezmarnowany. ładnie!:)
Moja statnia fotka...
Ostatnie moje:
i wcześniejsze które mi sie podobało:
Dwójeczka bardzo fajna, dodatkowo ta panorama - super.
No to drugie, naprawde fajne.Cytat:
i wcześniejsze które mi sie podobało:
Ostatnia moja fotka wrzucona na plfoto znaleziona przy porządkowaniu dysku ze zdjęciami.. Skasowałem dzisiaj ponad 6tysiecy zdjęć zrobionych od 2lata temu do roku temu :)
Na plfoto jest TUTAJ
no podoba mi się :)
po tylu kopiowanych kwiotkach w końcu coś innego, ciekawego.
Bardzo dobry WB IMHO 8-)
Zastanawiałbym się tylko może czy ciut nie podciągnąć jasności, ale odrobinkę.
Dzięki za opinię! Robiłem to zdjecie jeszcze Olympusem C-4000. O zdjęciach nie wiedziałem nic a nic. Fociłem wszystko co popadnie... To popełnione było bez planu ot kwiatek ot fotka.. Musze sie przejechać wiosną do Powsina..
Zmrożony plenerkiem poszukałem czegoś cieplejszego.. Jednak RAWów to ja nie umiem obrabiać..
Na plfoto jest TUTAJ
Dzisiejsze zdjęcie..
Na plfoto jest TUTAJ
Wszystkie popełnione przez okno Sigmą, obiekty zwabione słoniną co niestety widać u dzięcioła...
SÓJKA
KOWALIK
DZIECIOŁ
Zastanawiam dlaczego nikt mnie nie skrytykuje, ani nic nie napisze.. ehh
A co tu pisać albo krytykować :) Ładne są... trochę jakieś takie szaro-bure (w sensie nie pstrokate), ale i tak ladne.
o dzięki za odwiedziny... a które najmniej szarobure? moze dlatego ze przez solidne 3warstwowe okno robione.. :)
Znaczy wiesz... moją opinią się nie sugeruj, bo ja jestem z tych co podciągają saturation i jeżdzą USMem po piórach :) Ale i tak mi się podobają, ślicznie rozmyte tło, jak z jakiegoś 600/4 :)
byłem od tych ptaków o jakieś 2-3m tło w przypadku sójki i dzięcioła było jakieś 2m dalej i była to powierzchnia ziemi pokryta śniegiem.. Tło u kowalika to dom sąsiadów około 40 metrów za ptakiem.. Typu okna przez jakie robiłem nie znam :) 600/4 tja.. tu była sigma 70-300 ustawiona na jakies 230mm
Wow :-o Routlaw, mistrzostwo swiata! Jestem pod ogromnym wrazeniem Twoich ptaszkow :)
Dobrze że wsadziłem 3 zdjęcia a nie jedno, bo jakbys napisał że jesteś pod wrażeniem mojego ptaszka to... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Dzieki za odwiedziny :)
podzielam opinie poprzednikow - nardzo przyjemne. zapraszam do mojej galerii- tez ostatnio wrzucilem kilka:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sójki świetne - przykład jak można fajnie pokazać dosyć typowego ptaka 8-)
Dziekuję za miłe słowa Panie Dyrektorze :)
Pisałem w poście o wynagrodzeniu że będę focił na balu jak w tytule.. No i fociłem.. To był mój debiut z zewnętrzną lampą błyskową (dzieki Arkan za pożyczenie). To był mój debiut w fotografowaniu w wysokim pomieszczeniu. No i debiut w fotografowaniu znanych osób.. Przed pstrykaniem zapytałem o zgodę na focenie głównego bohatera wieczoru. Oto część z wyników.. Zero obróbki.. Przy zapisywaniu PSem kompresja 6-medium (kończy mi sie miejsce na FTPie) W wolnej chwili wrzuce na routlaw.com i poprawie linki w poście. Powiedzcie czy bardzo są kiepskie czy tylko troche..
1. Fotografa biore ze sobą ;)
2. W akcji
3. ...
4. ...
5. Jak mówie o kretynach to nie rób mi zdjęć! Idź pod sejm tam są..
6. Rozumiem że mi wyślesz te zdjęcia..?
7. Rozmowy po występie
8. Autografy, pozowanie..
7 dobra chyba juz mial dosc i sobie pomyslam zeby juz do jasnej Chol*** poszli do domu :-)
a w 5 to bym nie obcinal dloni bo tak troche dziwnie jest jak pokazuje dlonia gdzie masz isc a palce sa obciete:-)
pozdrawiam
No niestety nie zdążyłem przekręcić pierścieniem i obciąłem dłoń... może w PSie zrekonstruuje ;)
Ładnie uchwycona.
dobre, tylko IMHO za ciemne.
Dzięki :)Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Musze sie z Tobą zgodzić :( jak drugi raz w życiu będę robił zdjęcia z lampą napewno bedzie lepiej... Dzięki za koment :)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Wydaje mi się, że mógłbyś to łatwo w PSie poprawić (shadows/highlight).
Do tego zdjęcie nr 5 ma wyraźnie inny kontrast jasność i odstaje przez to od serii.
musze poszukać tego shadows highlights...
Dodałem wiecej zdjęć do stronki..
są tu: http://www.routlaw.com/thumbnails.php?album=14
Pytanie jak w temacie?
Na Plfoto jest TUTAJ
jak dla mnie zbyt centralnie ... tak w 1/3 lub 2/3 wysokosci zdjecia bylo by ok
Ostatnie zdjęcie...
Na Plfoto jest TUTAJ
Oczywiście nikt nie powie złego słowa.. jakie to miłe :)
ja mam slowo, a raczej pytanie: jakim szklem to robiles? sigma?