Hey, mam pytanie do forumowiczów czy znaja jakieś adresy internetowe sklepów foto na Wyspach i czy opłaca sietam kupić obiektyw. czy będzie taniej niz w Polsce??
Wersja do druku
Hey, mam pytanie do forumowiczów czy znaja jakieś adresy internetowe sklepów foto na Wyspach i czy opłaca sietam kupić obiektyw. czy będzie taniej niz w Polsce??
nie będzie taniej
taniej jest jedynie jak kupujesz sprzet na brytyjskim ebay.co.uk. Duzo ludzi z hameryki, hong kong'u i chin tam handluje. Ceny 30-40% nizsze niz w sklepach.
Odgrzebuje troche watek, gdzies na forum czytalem o jakims TIP'ie z wysp co handluje na ebay'u ale niestety nie moge odnalezc tego watku. Czy ktos z Was ma moze namiary na sprawdzonego sprzedawce u ktorego bezpiecznie mozna by zakupic?
pzdr
__
Biaku
NIestety - ja tylko w sklepach kupuje - a i potragowac sie idzie
Orientuje sie ktos jak jest z clem przy zakupie z Hong Kongu? Przesylka do UK. Wiadomo Hong Kong jest poza unia europejska. Ale bodajze do 1997 byl czescia UK. Wiec moze... moze... jakos z przymruzeniem oka patrza na paczki wysylane z tamtad.
A moze ktos kupowal w Japoni, Chinach lub Hong Kong. Byl bym wdzieszny za przykladowe ceny.
Moze warto sie tam wybrac na zakupy.
to juz bylo na forum
Jak już, to szukaj może na EBAY'u Wyspiarskim*. Pewnie taniej niż w sklepach normalnie. W zasadzie pewnie panuje ta sama zasada co u nas z allegro ;)
*co.uk
Tego pelno na www.ebay.co.uk Wysylaja. Nie kupowalem. 1 kolega 3 szla kupil. Wszystko OK
Z poczatku myslalem o tym by pojechac do Japonii, bo skoro tam sprzet jest produkowany to powinno byc taniej niz w USA, lub porownywalnie. Niestety do Stanow niezbyt moge pojechac. No i wtedy sprawdzilem ceny na ebayu i najtaniej sprzedaja ludzie z Hong Kongu.
Ok. Tylko ze:
1.Mam watpliwosci co do cla. Tak jak pisalem wyzej. Jesli mi to wysla do UK czy dowala mi clo i podatek na granicy? Przy wysylce do Polski pewne na 99%.
2.Taki Hong Kong to troche daleko jest (12 godz. samolotem), ale chetnie bym sie wybral. Przy zakupie np. 5D i kilku szkiel podroz i tak sie POWINNA zwrocic. (Tutaj biore pod uwage roznice w cenie pomiedzy zakupem u tipa na allegro a w Hong Kongu). Clo wtedy odpada bo bede sciemnial na granicy.
Wiec jesli ktos byl, lub wie jakie sa ceny na miejscu a nie na ebayu, to prosil bym o jakis przyklad.
A wlasnie. A moze ktos wie jak w Japonii wyceniaja Canona.
Probowalem szukac na Japonskich stronach ale niezbyt obiecujaco mi tam ceny wygladaly. No i te Japonskie czcionki. Ciezko sie polapac co gdzie i jak :)
W!
W Japonii zdecydowanie najdrozej na swiecie. To jeden z najdrozszych krajow tak z zasady ogolnie. Nawet 'Maca' maja w absurdalnych cenach. Mimo wszystko popyt jest tam ogromny, bo to bogate spoleczenstwo jest.
Zdrowko
Jeśli liczyć najtańszy bilet do Singapuru (to akurat mam sprawdzone) to ok 450 USD. To zakup 5D prawie zwraca koszta podróży w obie strony - jak służbowo to... :). Cena u nas 11k - tam ok. 8,8k PLNCytat:
Zamieszczone przez redrash
Ale są minusy - brak gwarancji w Europie a tamtejsza jest 6 mieś.
No szczęścia życzę. Ja raz o mało co nie zapłaciłem cła w Amsterdamie za aparat kupiony w Niemczech, który przyleciał ze mna z USA - bo "nie nosił śladów użytkowania" a kwitu na zakup nie miałem ze sobą. Na granicy World - EU cały bagaż, w tym podręczny idzie przez X-ray.Cytat:
Najwyższe na świecie! Drożej niż u nas :)Cytat:
Janusz
Ceny w sklepach brytyjskich mozna porownywac na tej stronie:
http://www.camerapricebuster.co.uk/index.html
do tego dochodza czasami rabaty i kupony promocyjne, gdyby ktos cos chcial kupowac w UK to sluze rada, ja kupowalem tutaj swojego 350D i pozostale zabawki do niego wlacznie z L'ka