Wersja do druku
E.. Nie wiem.. Czy to nieostre? Czy za duzo PS? Jakieś takie dziwne.
Obróbka zbyt agresywna, szczególnie na pierwszym
Za dużo niewłaściwej obróbki.
Zwłaszcza na pierwszym jakieś dziwne cienie powstały.
Pod wodą były robione te zdjęcia? Jaki jest sens tej obróbki?
Dopiero zaczynam w tym temacie,i przyznam ze jestem kompletnie ciemny :( do tej pory z portretówek,udało się wykonac takie jedno ujęcie...
kadr celowo na ukos
wyglada na baardzo przypadkowe zdjęcie.
czemu na ukos ?
co to wnosi wg ciebie? oczywiscie dla niewprawnego oka- takie zdjecie wydaje sie ciekawe i dynamiczne ale to tylko takie udawanie. jesli to ma byc jedynym atutem to ten atut tylko jest jak kula u nogi.
jesli portret a nie zdjecie legitymacyjne to jak mowia znawcy- ma cos opowiadac o czlowieku, przedstawiac jakas jego cząstke itd itd, jakas historie.
sam wymysl jaka historie i zrob to.
Ostre cienie brak blendy lub lampy....Kadr kombinowany trzeba kombinować jednak myślę, że ważne są tak zwane mocne punkty...Pozdrawiam
taki kadr to jak już po przycięciu prawej IMHO.. no i blenda by sie przydała
ok, no to ciąg dalszy
2
3
4
nie rozumiem tych przekrzywionych kadrów... na 2. za dużo góry i to przekrzywienie, [oza tym okulary, w których się odbijasz...
na . znowu przekrzywienie...
4. byłaby ajna jakbyś zszedł niżej i sfotografował ją z poziomu jej biustu, tak myślę
Rób jej zdjecia bez tych okularów, modelka ma super oczy a ty tylko tracisz na tym przykrywajac je wielkimi szkłami a te kadry ukośne nie trafiaja do mnie.
ok, wrzucam dwa nowe, jest jakiś postęp?
5
6
na 1. za duzo magnety, twarz fioletowo-różowa się zrobila
za to na 2. ten szalik skraca szyje, modelka wygląda grubo...
5 troszke fioletowo ale nie jest zle
6 beznadziejny kadr. modelka nie ma smuklej twarzy wiec nie powinienes robic fotek od dolu
ok, dzięki za opinie, nowe kadry :
7
8
9 !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
coś nie widac zdjęć, jeszcze raz
7
8
9
Nie wiem czy tak miała być ale na każdym masz przepaloną/za jasną twarz, mi to nie podchodzi. I jeszcze ten naszyjnik jakoś rozprasza uwagę ;) Poza tym jest chyba ok ;)
mnie również i to bardzo
dodatkowo sztuczne, sztywne pozy- 9 i 7
obcięte palce na 7
ze szczegółów to np. na 7 - koszmarny wygląd szyi, plama światła na wlosach, na czole- dziwnie to wygląda
8- fajny kolorowy bokeh, szkoda że modelka się garbi, oczy wyglądaja nienaturanie ale jest z tych trzech zdjęć najlepsze (wyłączając fakt ze twarz jest przepalona i wygląda fatalnie jak maska)
7 i 9 słabe
ok, a co myslicie o tym?
10
zwróć włosom szczegóły i według mnie będzie dobrze
włosy teraz to czarna plama