Pomyślałam sobie, że czas coś wrzucić do oceny.
1.
2.
Wersja do druku
Pomyślałam sobie, że czas coś wrzucić do oceny.
1.
2.
2. Mi się podoba. Nawet bardzo. Ale, nie ma exifa? Jaką przysłonę miałaś? No chyba że odczytać nie potrafię.
Jestem trochę rozdarty;
z jednej strony za płytko w GO, bo trochę wygląda jak zawieszona w powietrzu ta twarz, a z drugiej strony podoba mi się go na włosach i chyba się bardziej ku tej drugiej opcji skłaniam. I całkiem b&w przyjemny.
Ładne oczy ;)
1. Coś z perspektywą? Strasznie podkreślona szczęka bliższa lewej krawędzi zdjęcia. Ale to jedyny minus. Choć prawsze oko mogłoby też ostre być...
na 1 chyba za krótka ogniskowa bo przerysowane jest
0wc4: gdybym wiedziała, jak z exifem wstawić, to bym chętnie wstawiła, zaraz dodam dane do zdjęć.(okazało się, że nie mogę edytować, dane poniżej)
1. f/4.0, 1/60 ISO 400
2. f/2.8, 1/125 ISO 400
gunia1990: masz rację ;-D,ale miałam raptem ok 1,5 metra na mnie i modelkę i żeby się wyrobić ze zdjęciem.
Generalnie nie sa to zdjęcia studyjne, tylko wolnoamerykanka w salonie kosmetycznym znajomej, która poprosiła by jej zdjęcia kilku makijaży. Co się z tym wiąże: BARDZO mało miejsca, światła- minimum- okna od północnej strony, jeszcze od podwórka wąskiego ;-/
Jedynka- światło naturalne, dwójka- światło odbite od mlecznej szyby, o którą byłam oparta robiąc zdjęcia: lampa -1/3
2. wyszła bardzo fajnie :)
tez mi sie podoba nr 2 :) a jeszce fajniejsze chyba by bylo gdyby bylo symetryczniej po bokach:)
ale serio ladnie na 2 :)
No 2 całkiem spoko, mam wrażenie, że lewa strona foty bardziej ostra niż prawa, ale może to słabsze światło? sam nie wiem,
co do 1 to zgodzę się z GUNIĄ1990
2 spoko, 1 troche "znieksztalcona"
Moje dzieci.
Zdjęcia strzelane w warunkach domowych- dzieci z silnie rozwiniętą i postępującą aparatofobią, co utrudnia zdecydowanie pracę....
3.
400D, 60mm f/2.8 ISO 800
4.
400D, 60mm f/2.8 ISO 1600
4. - świetnie wyszło :)
Tylko jakoś mi się nosek nie podoba, lewy cien na nosie koło palca... ja bym starał sie chyba to wyretyszowac delikatnie.
Fajnie że widać drewniane belki na górze i dole, fajne zamkniecie kadru :)
Żeby odświeżyć wątek.
Córka koleżanki (i koleżanka). "Szybka" sesyjka przy odwiedzinach...
5.
6.
7.
8.
9.