Hej,
Po pierwsze chciałem się pięknie przywitać z wszystkimi na forum.:-D
Od razu przechodzę do prezentacji dwóch pierwszych zdjęć. Czekam na wszelkie uwagi.
1.
2.
Wersja do druku
Hej,
Po pierwsze chciałem się pięknie przywitać z wszystkimi na forum.:-D
Od razu przechodzę do prezentacji dwóch pierwszych zdjęć. Czekam na wszelkie uwagi.
1.
2.
Tym razem coś całkiem z innej beczki - panorama Łodzi i zdjęcie opuszczonego laboratorium kopalni siarki [obydwa HDR].
4.
5.
4 mi się podoba, fajny klimat...
1. Podoba mi się
2. Nie rozumiem????
5. Zajrzyj do galerii ADSO..
6. Fajne ujęcie. Ale obróbka dziwna trochę (za duży kontrast?).
4 wymiata
ładnie błyskasz:) zmiękczasz jakoś światło ?
7 i 8 doświetlone 580ex z małym softboxem 40x40. Odpalane radiowo.
9 to światło zastane, z lewej strony duża witryna sklepowa dawała dość sporo miękkiego światła.
9 jest dla mnie świetna! uwielbiam takie zdjęcia. Byłem przekonany, że to 5D i 35L a tu widać ze 5D i 50/1,4 też da radę :)
[11]
Tym razem analogowo - EOS 3, Ilford FP4
[13] Softbox z lewej, okno z prawej, blenda od dołu.
Jakieś komentarze, uwagi, skargi, wnioski?
7 fajnie przystrobowane.
13 coś ten softbox nie zsofcił wystarczająco :D
[14]
Mam nadzieje, że tym razem lepiej niż 13 ;)
Uwagi?
Ucięty kołpak i okiennice :D
Kadr trochę w dół i byłoby ok :P
Micles masz racje... tylko ze to jest testowa rolka z Olympus XA, w ktorym kadr sie zmienia jak sie zle przylozy wizjer do oka. Madr polak po szkodzie, teraz juz wiem....
Z tej samej kliszy:
[16]
[17]
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[18]
Wywal ten stopaż i będą piękne zdjęcia.
[20]
Brak postprocessingu.
Rollei Crossbird, polubilem ten negatyw ;)
Straciłoby klimat analoga. Paprochy po wieczne czasy!
Dla mnie to taki urok analoga i zamiast poświęcać czas na siedzenie przed komputerem i retuszowanie "włosków" wydaje mi się, że warto ten czas poświęcić na zrobienie kolejnego, nowego zdjęcia...
[21]
.... udanego zdjecia.
Poprostu podoba mi sie i juz.
Moze jedynie te kiepy w rogu denerwuja ale zastrzezen nie mam jako takich.
Kliknięcie tych paru drobiazgów zajęłoby ok 30 sekund. Jeśli tyle czasu zajmuje Ci zrobienie kolejnego, nowego zdjęcia to nie wiem czy podziwiać, czy piętnować :roll: . Ale widzę, że kolega artyzmem i analogowatością woli się zasłaniać, zachwycać i tłumaczyć, więc już się zamykam. Do takich nie dotrze że diabeł tkwi w szczegółach :? .
[22]
@Vitez, rozumiem ze diabel tkwi w szczegolach, nie musisz mi tego tlumaczyc ani przekonywac. Jezeli masz uwagi do kolejnego zdjecia to prosze bardzo ;)
Wór pod okiem dzieciaka (nie wierzę, że w realu ma aż tak wyraźny :D) i ostry cień na jego włosach (po prawej, cień od ręki). Kciuk mamy też mógłby być ładniej oświetlony - bardziej w stronę lampy i byłoby ok.
Do albumu.
23 - wg. mnie trochę za dużo czerwieni
Bingo! to zdjecie akurat bylo robione do albumu ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[24] Kolejne albumowe...
24 wpisuję się w konwencję zdjęcia do pokazania, zdjęcia niealbumowego ;)
Ładne kolorki, kadr i bokeh jednak wg mnie szkoda, że z kadru (w tle) tak wolno wychodzili ludzie ;) Wiadomo w takich miejscach ciężko o takie idealne warunki. Mimo to ładna praca.