Na początek młode jaskółki
1
2
3
Wersja do druku
Na początek młode jaskółki
1
2
3
A czemu one są niebieskie? Naprawdę takie są?
ktoś kiedyś pokazał już tu na forum jaskółki niebieskie też mnie to zdziwiło bo jak kołują wydają się szare ale są niebieskie też, fotki miłe
pozdrawiam
A no takie były, to Jaskółka dymówka która ma niebieski połysk i rdzawą szyję a w młodości różowawy brzuszek i klatę. Zdjęcie 3 - była w takim świetle robiona ze ją dodatkowo zaniebieściło - to już prawie zmrok i bardzo rozproszone światło. I wszystkie trzy zdjęcia to dzieciaki które jeszcze same nie polują tylko rodzice im przynoszą papu na tą "deskę".
Trzecie najlepsze, drugie dobre, pierwsze trochę - jak dla mnie - za jasne
Trzecie przepiękne. Miło popatrzeć
Dzięki za miłe przyjęcie moich pierwszych wrzuconych na forum fotek i dorzucam Kukułkę:
4
W takich sytuacjach nawet nie naciskaj spustu, zdjęcia w takiej perspektywie na tle nieba bardzo źle się ogląda.
a mnie sie bardzo podoba to zdjęcie, jest wlasnie ujęte inaczej...
Kukułka super :)
Kukułka świetna, a spust naciskaj kiedy tylko stwierdzisz, że tak powinieneś zrobić! Jak się pomyliłeś, to jesteś w plecy tylko klapnięcie migawki (jak masz 40D to dekla od kibla ;) ), a do przodu o wiedzę i wnioski wynikające z tego klapnięcia...
to teraz Kwiczoł, bez nieba :)
5:
fajnie wyszedł Kwiczoł, szkoda że przeważnie nie ma się wpływu na tło bo się trochę z nim zlewa ptak i wzrok się męczy. Ale sam wiem jak to jest...
Kwiczoł - fajna poza ale perspektywa za wysoka. Popatrz w tym poście na fotki 37 i 39. W zasadzie to samo miejsce i ten sam temat, jednak różnica w perspektywie przemawia zdecydowanie na 37, nie?
Strzyżyk jeszcze ciepły, z dzisiaj
6:
Ekstra :D
swietne :)
Czym robione i jaka ogniskowa?
dzięki, 40D/ C EF 100-400 na 400 mm
Miałem nosa - jednak kłapie deklem od kibla ;) świetny ten strzyżyk.
a ja sie nie zgodze z Twoja teoria :)
zdjecie z tej perspektywy fatalnie wyglada , bez zadnego szacunku dla ptactwa , jak i dla siebie , ze one siedza na drzewach wysoko , to my wszyscy wiemy , ze dzieci sa mniejsze od nas to tez wiemy , ze psy sa mniejsze to tez wiemy i nie sztuka jest tak pokazywac zdjecia , a pozatym nawet w ksiazkach pisze o technice , o perspektywie focenia mniejszych od nas tworzen :)
3 mnie się podoba bardzo:) Reszta trochę mniej.
to teraz Dzierzba gąsiorek
7:
8:
Ale konkretnie. Z czym się nie zgadzasz. Z tym, że przedmiotowe zdjęcie kukułki jest dobre. Z tym, że warto robić zdjęcia ptakom znajdującym się wyżej od nas w danym momencie. Twoje argumenty bardzo uogólniłeś, mam wrażenie, że w ogóle nie odnoszą się do mojej wypowiedzi.
Kukułka jest mniejsza od nas, tak samo jak dziecko, pies - to oczywiste. Dlatego Caudatus nie pokazał jej z góry, lecz z dołu :)
Zresztą idąc Twym tropem, zdjęcia ptaków w locie raczej nie mogą być dobre, przecież o tym że one latają to wszyscy wiemy.
Na betonie:
9:
żółte to Trznadel, teraz Pustułka na skibie:
10:
Piękna galeria, a jaskółka (#3) świetna! Fajna kompozycja kadru z pustułką. Gratuluję udanych strzałów i czekam na kolejne:)
Zięba 11:
12:
i jeszcze coby adekwatnie do tytułu wątku nie same ptaki były:
13:
Fajne te żabcie :) Co było tłem na zdjęciu nr. 15?
Żaby dobre.
dzięki, tłem dla 15 było jezioro.
Dawno nic nie było, to teraz proces czyszczenia sie Pluszcza:
16:
17:
18:
19:
20:
Fajny ten Pluszcz :) chociaż ciut bliżej byłoby lepiej ;)
Dzięki, bliżej było za głęboko :-D
Rudzik o silnych nerwach - zrobiony 50-tką
21:
Bardzo fajnie pokazujesz przyrodę . Ładne naturalne kolory i kadr .