http://www.airshow.sp.mil.pl/ - nowa szata graficzna strony, ale niestety zbyt duzo szczegolow nt samej imprezy nie ma
Wersja do druku
http://www.airshow.sp.mil.pl/ - nowa szata graficzna strony, ale niestety zbyt duzo szczegolow nt samej imprezy nie ma
Spokojnie - praktycznie żadna tegoroczna impreza w tej chwili nie szczegółów...
Jak narazie zapowiada się ciekawiej niż w 2007 :-)
LINK
Do tego na wystawie statycznej mają być (między innymi) dwa A-10 :mrgreen:
Wybiera się ktoś z Krakowa? Jakieś tanie noclegi blisko lotniska może ktoś polecić?
Pozostaje spanie w samochodzie :/
Ja tam przez co najmniej 4 dni będę dojeżdżał z Warszawy - jak ktoś ma dalej może zrobić podobnie - na Aleji Krakowskiej (wyjazd na Kraków/Katowice) jest sporo miejsc gdzie można się przespać za niewielkie pieniądze... Ewentualnie można szukać gdzieś bliżej Radomia - Białobrzegi ?
Przez 4 dni? Czy to znaczy, że już od czwartku przylatują ekipy?
Z Krakowa jest troszke dalej jak z Warszawy, więc zostaje spanie w samochodzie lub też uda się we wskazanej przez Ciebie lokalizacji coś znaleźć. Może będe w tamtą strone gdzieś jechał to wcześniej spróbuje coś znaleźć.
No i pewnie jakieś treningi będą wcześniej.
Widzę że wybieracie się na airshoe ja też jadę popstrykać zdjęcia i pooglądać pokazy...można wymienić się kontaktami i na miejscu spotkać..;)
Moze ustalmy jakis znak rozpoznawczy :) :)
Kasy otwarte od 8:00 pokazy rozpoczynają się od 10:00 - czyli na teren lotniska można będzie wejść od 8:00? Dobrze rozumiem?
Ja bede z zestawem canon 350d+70-200 f/4 L i 100-300 canona a wy jak ??
A my nie :) Ja oczywiście żartowałem - w tej chwili na takich imprezach na oko z 1/4 ludzi ma jakąś lustrzankę, z czego połowa to będzie Canon ;-) więc przy 100k widzów, 12.5 tysiąca będzie mialo Canony :)
Ja osobiście będę w miejscach niedostępnych dla publiczności, więc nawet jakbym chciał to niestety spotkać się mógł nie będę...
Nie no spoko ja chcialem powiedziec ze taki sprzet bede mial ze soba a nie po nim mnie poznacie..;) A właśnie Krzychu ty bedziesz w miejscu dla fotoreporterów??
Aha..a mogę wiedzieć jak to zrobiłeś?? żeby dostać przepustkę trzeba pracować dla jakiejś gazety lub płaci się za miejsca Vip ??
Mnie będzie można poznać po 500tce owiniętej ciemnozielonym LensCoatem :-) Ale raczej też planuję większość czasu poza terenem dla publiczności spędzić.
maja176: http://airshow.sp.mil.pl/index.php/p...cje-dla-mediow, kawałek p.t. "spotters pack" :-)
A tak z ciekawości pytając..czy jest jeszcze sznasa na te miejsca vip ?? Bo też bym chciał tam focic..;P ale pewnie zamknięte dawnno już przyjmowanie osób??
To i ja będę wypatrywał muflona (Krzycha nie wiem jak rozpoznać :roll: ). Niedzielę zamierzam głównie w miejscu dla fotoreporterów spędzić. W piątek i sobotę nie wiem gdzie mnie wywiozą ;) (przyklejam się do ekipy Sony...).
Mnie po sprzęcie nie da się rozpoznać - 40D+100-400 to chyba bardzo popularny zestaw na tego typu imprezy :roll: .
O wiem - będę w koszulce Canon-Board :mrgreen: .
Punky - akredytacje już dawno przyznane (chyba że dopiero wysłaliście) - dzwoń się dowiadywać.
maja176 - spotters packi się rozeszły jak świeże bułeczki, bodajże w ciągu jednego dnia...
No to ja sie przykleje gdzieś niedaleko miejsca dla vip..zobacze gdzie słońce będzie ustawie się i tak żebym słoń miał jakoś za plecami..Więc ja będe gdzie się w tłumie mieszał..;)..Ale po airshow wstawie kilka fotek bo bede mial na test może 100-400 więc powinno być fajnie..;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A jeśli chodzi o spotters packi..to chyba zostały wystawione 27 maja i tak szybko poszły a ja niestety zainteresowałem się za późno..;)
Aha dzieki za info..jeszcze dokladnie nieprzyglądałem się mapie..Ale jak ty tak mowiesz to ladnie..Zaraz lookne pozatym na mape..Założe polara może coś pomoże..
A tak z ciekawosci. Bedzie panowie polowac z lufami na cos konkretnego podczas pokazow, czy jak podleci pod obiektyw?
Ja mam na przyklad straszna chrapke na dobre ujecia z pokazow akrobacyjnych grup Red Arrows, Hardship Red i solowki Horneta 18 ............. A potem sie zobaczy co podleci pod obiektyw :)
Ja mam podobne preferencje jak VomitroN Hornecik moze dac ladna solówke a grupa Red Arrows..no są dobrzi..;) I Warto im cyknąć parę fotek..;)
VomitroN-masz miejscowki vip czy normalnei wsród publiczności??
Całkiem bym o kocyku zapomniał:) Ja zamieniłem "specjalnie" 70-200 f4 na 2,8is do zobaczenia na imprezie :)
Mam pytanie dla stałych bywalców; z obserwacji mapki lotniska wygląda na to,że najlepiej fotografować będzie od strony południowej czyli "sektora południowego" do wczesnego popołudnia a następnie z "sektora zachodniego". Może to ktoś potwierdzić lub zdementować?
Do zo (o ile w ogóle kogoś rozpoznam) na pokazach i udanych fotografii życzę :)
Ja ruszam w czwartek do Radomia. Musze odebrać akredytację i może jeszcze znajdę jakiś nocleg - byle nie pod chmurką :D
Będą jakieś przyloty, treningi w czwartek?
hello,
mi też (jak na razie na 99%) udało się w ostatniej chwili załatwić akredytację. Będę prawdopodobnie tylko w niedzielę. Niestety wg dzisiejszej prognozy (wtorek) w sobotę na padać a niedziela ma być pochmurna :?
Ja zabieram na air show ... swoją dziewczynę :mrgreen: no i szukam jeszcze czegoś w okolicach 400mm...
Ps. Może uda nam się Tomek gdzieś styknąć na miejscu? :)
pozdr
wik
Już się zlatują. Widać też loty ćwiczebne.