Zimowy spacerek w Mielnie z braku opalonych niewiast był mój pierwszy raz z ptaszkami, wszystko 5DmkII z 24-70/2,8L i 70-200/2,8L :
01:
02:
03:
04:
05:
06:
Tu akurat żona skrzydełka rozkładała ale nigdzie nie poleciała
07:
I samo zimowe Mielno
Wersja do druku
Zimowy spacerek w Mielnie z braku opalonych niewiast był mój pierwszy raz z ptaszkami, wszystko 5DmkII z 24-70/2,8L i 70-200/2,8L :
01:
02:
03:
04:
05:
06:
Tu akurat żona skrzydełka rozkładała ale nigdzie nie poleciała
07:
I samo zimowe Mielno
08:
Ten sam inwentarz te same szkło tylko puszka 20D .. moje wnioski : kolosalna różnica w obrazie na korzyść 5d mkII na miniaturce nie widać tego ale tak jest.
p.s. zdjęcia z 5d robione były w sraw1
bez jaj, az take różnice w kolorach prosto z puszki??
bez jaj ... wygląda na to ze w 20D auto WB trochę inaczej działa
Widac roznice technologiczne :) Inne parametry AWB, inna matryca, tonalnosc, FF... Chyba, ze to wywolywane z RAWa a jak nie, to ciekawe jakby aktualny soft pociagnal z 20D i czy tez by byla roznica w kolorach. Wydaje mi sie, ze akurat przy tych scenkach wyszlo by tak samo :) Teoretycznie...
Czesc!.... Fakt, kope lat minelo :) Pozdrowienia dla Was! :)
Jak RAW, to jednak matryca... W koncu 20D juz ma swoje latka :)
To wrzucaj co jakis czas fotki, co by poogladac bylo co z nowej 5-tki :)
No to dalej jedziemy ... mały spacerek do portu w Unieściu celem nabycia dorsza na obiad pogoda nijaka, szaro buro słońce bardzo chciało ale nie wyszło :
09:
10:
11:
i jeszcze jedna mewka
Przepraszam, że tak o aspektach technicznych, ale chciałbym spytać, czym były wolane rawy?
Dzięki. Jakość zdjęć jest niesamowita jeśli chodzi o plastykę.
dla porównania poprosimy to kadry z 20 D :)
fotka 3 spoko my zostajemy, fajna.
10 szkoda ze nie szerzej.
12: no to szerzej i trochę inny kadr
Wypowiem się w innym tonie niż moi poprzednicy. Zdjęcia kaczek i mew to bardzo oklepany, a przez to bardzo trudny temat. Ty na tych zdjęciach pokazałeś tylko "niesamowitą plastykę" newej piątki. Same kadry są takie sobie. 1 i 2 - ptaki tyłem, do tego na 1 ten tyłem za bardzo rzuca się w oczy. 3 - cały kadr do góry i w lewo. 4 - kamień po prawej i kaczka po lewej zbędne. 5 - może niżej, żeby było widac odbicia? 8 - taki cyk kaczki i mewy. 11 - mewa chyb ajednak powinna mieć więcej powietrza przed sobą niż za sobą.
Poza tym, same zdjęcia kaczek z piątki, jak dla mnie, mają za dużo kontarstu.
A teraz szczere moje pierwsze wrażenie - to nie sprzęt robi zdjęcia, tylko operator :(
Tym razem spacerek rekreacyjny w okolice kanału z Jamna czyli tam gdzie woda z jeziora Jamno wpada do Bałtyku ... idalne miejsce do plażowania latem bo tłoku nie ma a jak woda w Bałtyku standardowa ( 12 stopni w lipcu ) to tam zawsze można się wykąpać bo woda słodka i ciepła.
13: resztki Portu Koszalińskiego ... tak tak Koszalin dawniej miał port ale to dawno było
14: resztki dzika co widać kąpał się na niestrzeżonej plaży
15: żona na wydmach w trzcinie ... robione Biometarem 80/2,8
16: trzcinki na koniec
do następnego spaceru ...
03. jest bezbłędne! powala kolorami i kompozycją :)
09. bardzo ładna pocztówka z nad morza
01-05. super kolory
pozdrawiam
Problem jest ... nikt w rodzinie nie wie co to za ptak może ktoś pomoże :
zdjęcie paskudne bo przez brudną szybę robione bo płochliwa okrutnie bestia ...
17.
z tego co się orientuję to "jakiś" dzięcioł
A dokladniej Dziecioł duzy.
Spacerek po Koszalńskich lasach a może dokładniej mokradłach :
18.
19.
20.
19. Piękna okolica.
Z chęcią zobaczyłbym to zdjęcie w kolorach.
Trochę inny kadr ale podaję linka bo forumowa rozdzielczość mi nie pasi ...
http://imperium.media.pl/galeria/marzec-or-088898.jpg
18 i 20. Chyba bym zrobił je inaczej tzn. Na 18 fajne by było rozmycie typowe dla cieku wodnego (tak jak sięto robi zazwyczaj), byłby ciekawy efekt wysepek we mgle... tak to ja widzę. A 20 - przeszkadza mi odbicie drzew w wodzie - i chyba byłby ciekawszy koniec powalnoego drzewa z mechem - stanowiłby fajny kontrast dla tego przedwiośnia.
19. W kolorze - lepszy wariant, lubię takie klimaty
19.tka w kolorze jest S U P E R :)
Takie pytanko - które to koszalińskie mokradła? Gdzie takich widoków szukać?
Dziś świeżutkie zdjęcia z XI Międzynarodowego Zlotu Historycznych Pojazdów Wojskowych w Darłowie (Darłówku) .. kupa ludzi, kupa błota, kupa kurzu (wieeeelka) ...
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
pozdrowionka ...
Witaj Jacku! Mało było Cię widać ostatnio, więc tym chętniej zobaczyć Twój reportaż. 1 i 2 najbardziej mi się podobają. Fajna dynamika, ładne niebo. Pozdrawiam i ... do zobaczenia niedługo :)
Hejkum Piotr ... do Koszałka zawitasz ? to miło ...
a od siebie to jeszcze zabawa szerokim kątem nad morzem ( tym razem Ustronie Morskie ) :
09.
Mi najbardziej podoba się 02 z czołgiem :) i 08 z helikopterem
pozdrawiam
Spacerek do własnego ogrodu :
10.
11.
Rowerowe Koszalińskie szlaki :
12.
13.
I tradycyjnie morza kawałek coby offtopa nie było
14.
pozdrowionka
na 14 ładnie uchwycona dynamika, taki mały gniew oceanu ;)
14 najlepsze.
Tym razem spacerek w Darłówku :
15.
16.
pozdrowionka znad morza ...
od razu nasuwa się klimat z piratów z Karaibów :), 15 bardzo fajne zdjęcie.. eh ta kolorystyka zapewne fotka robiona 5d 2
fajne fotki:smile:, aj już nie całe 2 tygodnie i też będę nad morzem:D
Spacerek po Międzyzdrojach :
17.
18.
19.
pozdrowionka
No to teraz zima ... Ustronie Morskie dziś ...
20.
21.
22.
pozdrowionka