-
[Khazad] Moja strona
Zapraszam na moją nową stronę. Uwagi na temat strony i zdjęć mile widziane.
Aktualizacja 12.08.06 Sopot Festival - koncert na MOLO
Aktualizacja 24.06.2006 Koncert z okazji 80-lecia Gdyni. Wystąpili Kombi, Leszcze, Big Cyc, Czarno Czarni. Gwiązdą wieczoru była In-Grid. Zapraszam
Aktualizacja ME w Enduro.
Aktualizacja 07.06.06 Nowe makra troche widzoczków i Georg Stage w Gdyni.
Aktualizacja 24.06.2006 Koncert z okazji 80-lecia Gdyni. Wystąpili Kombi, Leszcze, Big Cyc, Czarno Czarni. Gwiązdą wieczoru była In-Grid. Zapraszam
Aktualizacja Charizma i Scooter
Aktualizacja 27.05.2006 koncert Moniki Brodki
www.ak-foto.comweb.pl
-
Podoba mi sie ten ślimaczek który wdrapuje sie po (chyba) płocie. Reszta fotek jest taka normalna, przeciętna.
-
Do bezkrwawych lowow - brak ci ogniskowej i swiatla
Do makro, zblizen - brak ci skali odwzorowania, ogniskowej, tla, kompozycji (kwiatek w centrum kadru - co w tym odkrywczego?)
Do zdjec Gdyni - sprobuj wykonac te same ujecia ok 5 rano lub ok 20:30 - 21... swiatlo i kompozycja... bo tak to sa po prostu turystyczne, na niektorych brakuje polara/oslony przeciwslonecznej (mdle jakies takie) albo odrobiny obrobki graficznej.
-
Dodatkowo masakrycznie krzywe horyzonty (żaglówki na jeziorze,plaża), wypalone nieba na prawie wszystkich fotach, na zachodach / wschodach czarne plamy, krzyż się wali i jeszcze cała masa mankamentów niestety...
-
Zdjęcia makro robiłem obiektywem kitowym. Narazie zbieram na RAYNOX DCR-250 MAKRO. Czy ta soczewka pomoże w fotografii makro z moimi obiektywami bo narazie na nic innego stać mnie nie bedzie. Dzieki za uwagi.
-
tansza bedzie przejsciowka na odwrotne mocowanie obiektywu jest watek na forum ten temat i nietylko
-
[Khazad] Zdjęcia lotnicze
Moje zdjęcia z lotu ptaka niektore wyglądają troche jak przez mgłe ale to wina grubej szyby z pleksi przez którą robiłem te zdjęcia.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
-
W takiej sytuacji proponowałbym trochę podciągnąć levele, żeby tą mgłę zdjąć. Moim zdaniem większa część burości pochodzi nie od plexi tylko po prostu od powietrza.
-
Właściwie nie tyle od powietrza tylko od spalin z silnika, które zamazywały niektore rzeczy.
-
Od spalin? Myślę, że nie jest to główny czynnik, bo wyraźnie widać, że ku górze robi się coraz bardziej niebiesko. Czyli kwestia odległości.
-
Można by usunąć ten wątek? Wstawie wtedy poprawione zdjęcia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Khazad
Można by usunąć ten wątek? Wstawie wtedy poprawione zdjęcia.
A nie mozna bylo tego zrobic od razu? ;-)
-
Można usunąć, ale nie lepiej przeedytować swój pierwszy post?
-
Można było ale na to nie wpadłem:P Tomasz G podsunął mi ten błyskotliwy pomysł.
-
I znowu masz racje. Jestem strasznie zakręcony po tym locie samolotem. Latałem cztery godziny i to był mój pierwszy lot :-D
-
Cytat:
I znowu masz racje. Jestem strasznie zakręcony po tym locie samolotem. Latałem cztery godziny i to był mój pierwszy lot :-D
dobra nie gadaj juz tyle tylko dawaj de fotki :D
-
-
-
-
Ciąg dalszy
8.
9.
10.
11.
12.
13.
-
W przypadku 1,3,4,5,6 prawie wcale nie cropowane.
-
Pytałem bo jakby to powiedzieć.... jakość kiepska to pomyślałem że crop'y :roll:
-
Tak niestety te zdjęcia po przesłaniu wyglodają. Wysyłam na wp foto. Darmo i taka juz jakość jest niestety.
-
Cytat:
Tak niestety te zdjęcia po przesłaniu wyglodają. Wysyłam na wp foto. Darmo i taka juz jakość jest niestety.
Ale zrobisz cos z tym kiedys pokazujac ze dbasz o widza?
-
Kiedyś napewno zrobie:D. Ale kiedy to nie wiem. Mam nadzieje,że wkrótce. Może podpowiecie jakieś strony gdzie można własne galerie tworzyć(oczywiście darmowa). A tak wogle to co sądzicie o tych zdjęciach?
-
Cytat:
Może podpowiecie jakieś strony gdzie można własne galerie tworzyć(oczywiście darmowa). A tak wogle to co sądzicie o tych zdjęciach?
Naprzykład TUTAJ
Co do zdjęć to jak dla mnie średnie.
-
Całe szczęście, że nie beznadziejne:)
-
duzo tego - dla mnie za duzo. wlasciwie mam wrazenie, ze pokazales wszystko, co Ci wyszlo - za malo mi amodzielnej selekcji - czyli meczysz widza...
-
Niektórzy pokazują dużow iecej zdjęć na raz. A 13 zdjęć moim zdaniem to nie za dużo.
-
13? nieszczesliwa liczba :) ale ja mowie o galerii jaka zaproponowales nam do ogladania:
Cytat:
jest tam ich z ... 50? z lenistwa nie liczylem....wiec o jakiej 13-tce wlasciwie mowisz?
-
A o to chodzi. To było dawno i nieprawda. To jest taka najtańsza galeria. Dla mniej wymagających.:) Dla bardziej wymagających są zdjęcia te, które widać. Tych ostatnich jest 13. A dla jeszcze bardziej wymagających bedą następne.
-
Dobra o to nowe zdjęcia w lepszej jakości coś dla bardziej wymagających.
http://www.fotogalerie.pl/galeria/Khazad7628
-
IMG_3063.JPG (chyba mogłbyć najfajniejsze)- czemu f/4.5 a nie f/8 naprzykład? Ostrość by była lepsza. Dlaczego 100mm a nie 200mm lub 300mm? Kadr taki sobie - za dużo drzewa.
Reszta średnia moim zdaniem.
-
Niestety było tam dosyć ciemno i na większej ogniskowej zdjęcie byłoby poruszone. Dzieki za uwagi.:)
-
A to tak ciemno było że ISO dałeś 1600? :shock:
-
Nom był bardzo duży cień. I wiewiórka nie chciała na miejscu usiedzieć:)
-
Wszystkie twoje zdjecia są robione na dziwnych nastawch, rób na f/8 - f/16 a ty jakieś f/4.5 masz (to mydło musi wyjść). Po tych danych z EXIF'a to wnioskuje że w "P" robisz?
-
Wiewióra była na Tv robiona potrzebny mi był odpowiedni czas, żeby zdjęcie nie było poruszone. To fakt, że troche mydlasta jest w powiększeniu. Na P zbyt czesto nie robie zdjęć.
-
Czas na troche wypocin z seri robale. Licze na jakąś konstruktywną krytyke.
http://www.fotogalerie.pl/galeria/Khazad7626
-
czy to sa cropy i jakim szklem robione? Jakies takie malo ostre.
-
Tylko niektóre to cropy. Te z lepszą skalą odworowania robione Canonen EF 75-300mm 4,5-5.6 III USM + Raynox. A te z gorszą skalą odwzorowania robione szkłem kitowym.
-
Prosze przyszle linki podawac w tym samym watku.
-
Komentarze mile widziane.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
-
UPDATE na pierwszej stronie.
-
Jak dla mnie ostatnie najlepsze, poźniej kangur a poźniej nic. Jakieś takie nijakie te pozostałe.
-
Zapraszam na moją nową stronę. Uwagi na temat strony i zdjęć mile widziane.
www.ak-foto.comweb.pl
-
na 2 i ostatnim trochę za jasno...smutne małpy mi się podobają
-
Aktualizacja na www.ak-foto.comweb.pl
Lotos vs Wisła i koncert T.Love
-
Aktualizacja na www.ak-foto.comweb.pl.
Makro i Golec uOrkiestra. Zapraszam do komentowania.
-
Aktualizacja na www.ak-foto.comweb.pl ME Europy w Enduro. Zapraszam.