1.
2.
Wersja do druku
1. nieostre i przepalenia ale nawet pasuje ten przechylony kadr tylko albo więcej ściętej głowy albo w ogóle jej nie ścinać
2. za dużo pniaka i przepalona kurtka
ale jak na początki to dobrze
a tak poza tym niech się wypowiedzą znawcy w portretach bo ja to się nie znam :P
ja bym 1 w kwadrat dała:)
btw piękna modelka:) ma niesamowite oczy..wykorzystaj je dobrze;)
IMHO ciekawe fotki. W pierwszej wspomniana nieostrosc zupelnie nie przeszkadza. Szkoda tylko pozostawionego pustego miejsca po prawej. Troche przesunalbym modelke w tamto miejsce, skos w tym pomaga. Drugie, wbrew zasadzie "nie patrz poza kadr", tez dobre. Sporo in plus chyba dala konwersja do b/w - udana z reszta.
mi się oba podobają. Przepalenia owszem, ale nie rażą. Rzeczywiście na 2 za dużo tego drzewa, ale piękno modelki rekompensuje i to :)
Co do przepałów to chciałem aby w cz-b było właśnie tak jak jest. ;-)
Zdjęcia bardzo dobre, drugie lepsze.
Pierwsze widziałbym to w kolorze, w ciepłych barwach, BW trochę odbiera uroku, za to drugie idealnie pasuje do BW tylko kadr, kwadrat albo obiektyw w lewo :)
Poza tym świetnie.
3. Wersja w kolorze i trochę przycięta. ;>
Podoba sie rowniez. Kolorki swietnie sie dogrywaja.
4. Natalia.
kolorystyka mi sie podoba
przekrzywiony kadr z ustawieniem modelki wywoluje wrazenie jakby dzwigala te sciane
tutaj wg mnie niepasuje
4 jest całkiem ok,
w pierwszym brakuje ostrości, ale sam kadr mnie sie podoba jest dość dynamiczny - tak to odbieram;)
Pozdr.
A ja się nie znam ale ostrość jest na 3 tylko na włosach z własnego doświadczenia,
robiąc z bliska i otwierając przysłone na 1.8 ciężko jest trafić z ostrością na całą twarz,
ale może się mylę.
Fotki bardzo przyjemne.
Podobają mi się 5 i 7. Reszta też fajna ale ze wzgledu na kadry najbardziej te dwa.
A jak BW widzi się u was? Jest ok z kontrastami?
3 wygląda dużo lepiej niż 1. Modelka z pierwszej sesji jest przepiękna, ale widzę ją w kolorze, a nie w B&W. Koncepcja 9 mi się bardzo podoba, ale mam wrażenie,że ostrość nie jest na buzi. 7 baaardzo fajna, ale gdyby było więcej lewej strony modelki podobałoby mi się chyba jeszcze bardziej;) w 6 przeszkadza mi ucięty łokieć. To tak IMHO, ale ja się raczej nie znam;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeśli chodzi o kontrasty, to IMHO w 7 najlepiej wyszło.
Nie jestem specem ale mnie również podoba się kadr na zdjęciu nr 5 i 7. Na 5 mankamentem wydaje mi się być przepalony nos, natomiast na 7 prawe przed ramię i lewa dłoń.
BW wydaje się być ok, przy moim kalibrowanym "na oko" monitorze :)
10. Paulina
10.Brakuje światła po prawej stronie twarzy czyli albo pomocnik z blenda albo błysk lampy zew.
Musisz zwracać większą uwagę na światło, gdybyś postawił modelkę inaczej nie miała by tak niedoświetlonej twarzy, albo jak napisał sowask8, pomagaj sobie blendą lub lampą.
Troszkę inaczej. ;>
11.
12.
13.
14.
na 14 chyba ostrosc zeszła z oczu ;) ale mnie sie podoba, kolorki, kadry.. fajnie
11, 12 - ciekawe, bez zbednego komentarza.
13 - fajny kontrast: makijaz, ubior, skrzydelka.
14 - kadr bardzo fajny, poza modelki rowniez.
15 - troche jak ukrzyzowana, ale podoba sie (jedynie format zdjecia zachowalbym oryginalny, ale to moja fanaberia ;) )
16 - przede wszystkim ciemno na twarzy
17 - umiescilbym modelke po prawej stronie kadru, zeby pusta czesc wypelniona byla chociaz plotkiem, a nie jednolita trawa; szkoda tez ze nie uzyles zlotej blendy
W mojej blendzie wkurza mnie to iż trzeba ściągać materiał i nakładać na odwrót jak chce się zmienić z srebrnego na złotą i nie zawsze się chce. :P
a co do 15, to uciąłem górę bo był spory kawałek przepalonego nieba. No i samej góry było dużo.
Ja ogólnie jestem fanką zdjęć BW :)
Foto 2 też najbardziej mi się podoba, kadr rzeczywiście mógłby być w kwadrat, bo przesunięcie w lewo chyba by foto zepsuło, ale może taki był zamysł autora ;)
seryjka z aniołkiem bardzo ładna, ciekawy pomysł, najlepsze ostatnie z tej serii, natomiast kolejne mi nie podeszły, uważam że modelka trochę popsuła, na pierwszym zdjęciu mina, jakby już miała dosyć tych zdjęć.
18. Podoba mi się :) Tylko nie wiem co z lewym ramieniem modelki się dzieje.
Troszke za ciasno i horyzont leci w lewo.
Masz wiecej z tej serii?
To chyba nie horyzont leci tylko w tle są góry. :)
Nie mam niestety. To tylko takie 'spacerowe'.
I co z tego ze leci? Gorzej, ze dziewczyna pocieta. Moze lepiej by wyszlo w poziomie ;) Ale i tak jest ciekawie, szczegolnie poprzez obrobke :)
a co tam jest na 18 w lewym dolnym rogu?;p
Smycz.
18 fajne
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i 6 gites
z jakiego powodu zdjecie nr. 20 jest tak krzywe?
No to wracam po 2 latach. :)
22.
23.
24.
achh az sie prosi zeby ujac troszke wiecej tych pieknych nog ;)
ogolnie 22 i 23 na tak.. 24 mniej