Hej!
Na pierwszy ogień chciałbym rzucić zdjęcia z Gitarowego Rekordu Guinnessa.
Co o nich sądzicie? Wszelkie komentarze mile widziane
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Pozdrawiam!
Filip Mazurek
Wersja do druku
Hej!
Na pierwszy ogień chciałbym rzucić zdjęcia z Gitarowego Rekordu Guinnessa.
Co o nich sądzicie? Wszelkie komentarze mile widziane
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Pozdrawiam!
Filip Mazurek
nikt ci tu za wiele nie napisze, kadry są poprawne, ale nie porywające.
Dobra obrobka BW.
1 - fajnie wyszedl tez dzins, szkoda troche obcietej gory, rozmyte glowy wzmocnily by efekt.
2 - OK, standard NG, tlum ludzi, skupisko i czeka sie az jedna osba sie odwroci lub zrobi gest w inna strone. Fajnie to wyglda i tutaj tez.
3 , 5 - uchwycone gesty i chwile , mi sie podoba.
reszta nie rzuca.
Dzięki za opinię!
Nie bardzo rozumiem, dlaczego SenKu uważasz, że nikt nic nie napisze?
To przez to, że "kadry są poprawne, ale nie porywające"?
No bo ja bym napisałe że 1-6 są OK, poprawnie naświetlone, BW może być, kadry poprawne. Ale nie ma tu fotografii która mnie rzuca o glebe. Widziałem już duzo takich fot i z czasem coraz rzadziej chce mi sie coś pisać o fotografiach dobrych ;)
Wypowiadam sie jak coś mnie bardzo razi albo mi sie bardzo podoba ;]
pozdrawiam
Widzę, że wymagasz wręcz mistrzostwa :)
No nic, będę się starał zamieszczać tu fotografie rzucające o glebę.
Mam nadzieję, że z pozytywnym skutkiem, choć wiem jak dużo jeszcze przede mną.
Byłbym wdzięczny gdybyście napisali co możnaby poprawić,
tak by czynnik rzucania o ziemię, oraz opadania szczęki był jak największy :)
Pozdrawiam
Fajne zdjecia fajne, dobra obrobka, kard prawidlowy, wrzucaj nastepne ;) Ciekaw jestem jak sobie radzisz z kolorem...
Kolor? To nie jest moja najmocniejsza strona :)
Choć spróbować nie zaszkodzi.
Z wycieczki rowerowej po Alpach.
1.
2.
3.
Pozdrawiam!
przyjemnie sie ogladalo. Kolorowe mi sie bardziej podobaja ;)
Chyba czeka mnie powrót do koloru :)
Dzięki wielkie za odwiedziny.
1 kolorowe bardzo mi przypadło do gustu, fajne światło. Natomiast wszystkie inne - własciwie nic bardzo przykuwającego uwagę - po prostu poprawne zdjecia.
Chyba będzie lepiej oceniać kiedy nie będziesz zaczynał numerować zdjęć w każdym poście od nowa:)
pozdr:)
Uch... No tak. Błąd początkującego :)
Niestety już nie da się nic zrobić :(
Bardzo przykuwać uwagę zdjęciami... Jak to zrobić?
Ojj dużo nauki przede mną...
A dziś historia pewnego podjazdu. Wszelkie komentarze mile widziane. I te negatywne i pozytywne. Z chęcią się dowiem co mógłbym w nich poprawić:
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Pozdrawiam!
51 to średnia czy maksymalna? Średnia by mi zaimponowała, ale jeszcze bym chciała wiedzieć na jakim dystansie. Bo maksymalna to już nie...
8 mi się podoba ze względu na kołysanie :) - fajna kompozycja. 9 też fajne - ładny kontrast bieli i błękitu. Pozostałe jakoś nie zrobiły wrażenia.
51 to średnia na dystansie 14 km, ale 1400 metrów w dół :) . A zdjęcie wcześniej, czyli 11 to maksymalna 94,86.
Dziękuję za odwiedziny :)
7 zdjecie...hm.. na pewno je chciales umiescic ?
8 mi sie podoba ;)
Chciałem, żeby była jakaś opowieść. Wstawanie niemalże w nocy i później podjazd przez kilka godzin. Gdyby seria zaczynała się od 8 byłoby lepiej? Brak wstępu jest lepszy niż taki sobie wstęp?
od poczatku:
7. w ogóle nie powinno być pokazywane
8. najlepsze, ale tylko poprawne
i cała reszta... na jakimś portalu dla cyklistów może?...fotografowanie maksymalnych czy średnich prędkości...hmmmm...jakoś mnie nie kręci....sorry
Moim zamysłem był taki jakby reportaż, czyli przedstawienie pewnej historii. W zdjęciach licznikowych nie tylko chodzi o to co licznik przedstawia. 11 miał być portretem szerokim kątem. Na drugim detal, czyli sama dłoń, gdzie widać, że taki podjazd nie jest zupełnie łatwy (smar na rękach o czymś świadczy).
No i co do zdjęcia 7.. chciałem, aby ta "historia" miała jakiś początek. Jakby się zaczynała zdjęciem nr 8 byłoby lepiej?
Obiecuję, że już Was nie będę zamęczał zdjęciami z wyjazdów rowerowych :)
Dziękuję za opinie i pozdrawiam!
Ale o co chodzi? Czy mi się jakieś zdjęcie nie wyświetliło? Ktoś przebiegł, przejechał samochodem, rowerem albo stoczył się tą trasą?
heheh Paenka zauwazylem juz kilka razy ze nie wiesz o co chodzi :P hehehe nie zebym mial cos do blondynek ;)
Wiem, brakuje zdjęć z samej jazdy, ale jak się pewnie domyślacie ciężko się jedzie i robi zdjęcia.
Myślałem, że pewne atrybuty mówią same za siebie... Następnym razem postaram się uchwycić więcej, tak by temat zdjęć był oczywisty.
ojej...nie obrażaj się:)))...pokazuj, pokazuj...ale może więcej jakichś krajobrazów...natury... przyrody...to ciekawe miejsca są:)
Wcale się nie obrażam :) Po prostu zmienię w tematykę. Ile można katować ludzi podróżami rowerowymi? :p
Nie wnikając w szczegóły techniczne (na których się jeszcze za dobrze nie znam ;) ), to jak dla mnie to fota nr 5 z pierwszej serii gitarowej jest najlepsza. Przede wszystkim z powodu swojej ekspresji :) Naprawdę mi się podoba :)
Wiesz...przynajmniej nie krępuję się zapytac jeśli czegoś nie wiem. Lepiej zapytać niż nie wiedzieć i udawać że się wie:>
Akurat moja wypowiedź dotyczyła serii zdjęć i autor zdjęć załapał o co chodziło w moim komentarzu...Ty najwidoczniej nie. I dobrze, gdyby wszyscy na świecie rozumieli się doskonale to nudno by było.
a chyba ze...;) no to caluje stopki i prosze o wybacznie ;)hehe nie chcialem byc zlosliwy;)
#8 fajna i nawet sie nie ma do czego specjalnie doczepic:mrgreen: Za te 94km/h to szacunek u mnie, bo ja najszybciej jechalem pod 70 i wiecej tego nie powtorze;)
Dzięki za opinie! W trakcie tygodnia wrzucę coś spoza wycieczek rowerowych.
Może jakieś streetphoto? Zobaczymy :)
P.S. Ja też nie mam zamiaru już jeździć szybciej niż 80 km/h :p