4X4
1.
2.
3.
4.
Wersja do druku
Ładuje się tylko 1 :(
Mnie sie laduja wszystkie. I trojka jest swietna:p Na #1 przeszkadza niewidoczny dol samochodu:)
Witam
Dla mnie 3 i 4 najlepsze !!
Gratulacje widac ze impreza byla udana.
Pozdrawiam Darek
popieram przedmowcow. 3 zamiata.
Teraz widzę. Na 2 przeszkadzają te tasiemki.
3, 4 - świetne
tasiemki są stałym elementem takich zawodów :) wiem, wiem trzeba tak kadrować by ich nie było ;), (mnie aż tak nie kłują w oczy, ponieważ podoba mi się to co jest poza tasiemkami czyli główny motyw:wink:)
Zgadzam się, 3 the best. Nie dostałeś czasem błotkiem przy okazji 4? ;)
3 i 4 super!
jeżeli chodzi o post processing - naprawdę bardzo dobrze.
A mi się najbardziej podoba 1, a zwłaszcza 3 - widać i maszynę, i człowieka, i warunki.
I dobre panoramowanie!
Mi podobnie, 3 i 1 - dokładnie w tej kolejności. Dynamika na 5 z +.
nie jestem zwolennikiem takiego PSucia dlatego do tej piątki za zdjęcia (klimat, dynamika) dam minusa ;-)
Pierwsze ptaki, proszę ptasiarzy o poradę
Nurogęś
1.
Czapla siwa
2.
foty 1-4 super!!!
Na ptakach nie znam się w ogóle. Ale na mój gust drugą fotę można było ciaśniej podkadrować. Nie wiem czy tego samego bym nie zrobił i z pierwszą, tak aby wykadrować ten pasek wody o innym kolorze na górze zdjęcia.
A tak to zawsze podziwiałem ludzi fotografujących ptaki. Za cieprliwość. I Ciebie też podziwiam.
Pzdr!
Super dynamika. Gratulacje!
swnw.
zdjecia z pierwszej strony rewelacja ;]
popatrzylem w exify i nie widze sladow PSucia
gratulacje
3.Krzyżówka
4. Trzcinniczek( moim zdaniem)
5. Srokoszka
Trzcinniczek bardzo mi się podoba, pewnie miałeś pokusę podkadrować, jeżeli tak - dobrze, że się oparłeś. Dobre zdjęcie środowiskowe.
A co z Księżyckiem? Robiłeś koniunkcję?
niestety
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kolejna Krzyżówka
6.
7. Łyżwiarz?
dwie ostatnie krzyzowki swietnie wyszly , na pierwszej troche central przeszkadza , ale to jest pikus z momentem jakim zlapales :)
Super! widzę, że będę miała od kogo się uczyć:) To w Zduńskiej na stawie?
Nieźle Ci te krzyżówki wychodzą i łapiesz je w ciekawych momentach, ponieważ jestem tu pierwszy raz cofnę się trochę do tyłu; podoba mi sie 6 i 8, 7 śmieszna poza ale nie udała Ci się walka z dużą rozpiętością tonalną sceny (są przepały i niedoświetlenia), 9 byłaby chyba lepsza gdyby udało Ci się zamrozić ruch głowy i kropelki w powietrzu.
9. -to zależy co się che uchwycić
w kwestii dużych rozpiętości tonalnych tak jak w 7 to skąd brać pomiar światła? jaki sposób pomiaru? tu akurat wziąłem z kaczki ponktowo
W 7 to nie żadna Twoja wina, niezależnie gdzie byś mierzył światło, zawsze coś będzie nie tak. Taka to już niedoskonałość obecnych matryc. Takie jest moje zdanie nt. tego zdjęcia. Być może Janusz Body coś by zaradził.
10.Parka
Z początku jak spojrzałem na tytuł lekko się wystraszyłem czy aby nie wpisałem red... no sami wiecie :P Ale nie. Zdjęcia świetne seria z tymi terenówkami świetny post-process. Wyglądają jak z gry (nie wiem czy ktoś kojarzy) Colin Mcrea Dirt
noooo, fajne fotki, gratuluję
postaRAJ SIE wyciagnac ta sowe z tych krzakolcow :)
tylko myszy lozoz , same wyjda , ale wterdy rob zdjecia :)
Nr 3. ładna dynamika i kolory.
Pozdrawiam.
12. Lot synchroniczny
Podoba mi się ptasia panorama. Czy to sklejka z kilku ujęć, czy wykadrowane zdjęcie? Tylu czapli w jednym miejscu jeszcze nie widziałem, fajne.
coś pomiędzy 12-16 zdjęć-300mm+tc x 2
To tym bardziej moje uznanie, nie mogę dopatrzyć się miejsc klejenia, są co prawda jakieś pionowe paski ale równie dobrze można je odczytać jako odbicia drzew na lodzie. A jeszcze z mojej dociekliwości, czy któraś z czapli sie powtarza? i w jakim programie to kleiłeś?
czaple się nie powtarzają tyle ile widać na zdjęciu to tyle było a nawet więcej ale musiałbym szerszą panoramę zrobić bo były kilka dobrych metrów z prawej, to je sobie darowałem, pionowe paski na wodzi/lodzie to odbicia drzew wieży kościoła itp. Sklejałem w CS3
czemu ja tego zdjecia nie widze ? gdzie one jest ?