EOS 300 vs. EOS 500N - POMOCY!!
Witam Wszystkich!! Jestem amatorem i całkowicie początkujący. Chcę kupić jakąś lustrzankę w miarę dobrą. Zastanawiam się nad EOS'em 300 i 500N. Jeszcze myślałem na Minoltą 505si i PENTAX'em MZ-50, ale jednak zdecydowanie wolę CANONa. Czy pomógłby mi ktoś? Jakie są różnice między 300 a 500N? Ogólna Wasza ocena? Który lepiej kupić? Z góry dziękuje!
50 lub 100 lub ktorys z serii 6XX,a moze seria A
Witam,
niedawno przesiadlem sie z 300tki na 3ke, w miedzyczasie robilem AT-1 i dlatego radze starsze modele z wyzszej polki. Musze przyznac, że 300tka nigdy mnie nie zawiodla - poprawnie naswietla, jest lekkim, małym i sprawnym aparatem - uzywam ja jako zapasu z 50tka 1.8 - i nie zamierzam sie jej pozbywac.
Wazne jest, bys zastanowil sie do czego Ci jest aparat, w jakich warunkach zamierzasz pstrykac, jakich obiektywow chcesz uzywac (300tka z ciezkim szklem fatalnie lezy w ręku). Jesli chcesz zrozumiec i poznac podstawy fotografii, to proponuje Ci kupic manualny aparat serii A (np. AT1, AE itp) - i do tego pare szkiel, ktore sa tanie, a o niebo bija pod wzgledem jakosci robionych zdjec - te plastiki - kit'y dodawane do tanich, amatorskich lustrzanek AF.
Pozdrawiam
Maciej