Problem z PowerShot S1 IS
Poniewaz jestem nowy to witam wszystkich- sprowadził mnie tu problem z aparatem- mam go juz od około 1,5 roku i do tej pory nie było problemów a teraz zaczął "wariować" - czasem robi normalne zdjęcia, ale przeważnie jest to niemozliwe i zdjecia są względnie ostre, ale całe fioletowe lub zupełnie rozmazane, np. takie:
http://img180.imageshack.us/img180/5206/foto002ul6.jpg
co się z nim stało ? - dodam, ze nic z nim specjalnego nie robiłem, nie upadł itd...
z góry dzięki za pomoc
pozdr.
Canon S1 IS - problemy ze zdjęciami
Witam!
Jakieś 3 lata temu kupiłem Canona S1. Sprzęt sprawdzał się bez problemu do ostatnich wakacji.
Po wyjściu na spacer i próbie robienia fotek na wyświetlaczy pojawiły się poziome pasy, za chwilę obraz był nieczytelny, po chwili znowu obraz stracił kolory i ostrość.
Wydawało się że to z powodu ciepła bo później działał bez problemu.
Jednak ostatnio po jakimś czasie od tamtego przypadku temat poniwił się.
Teraz robi dobrze co 2-3 zdjęcie.
Czy mam rozumieć że aparacik wyzionął ducha i mam szukać następcy czy po prostu w łatwy sposób można o usunąć?
Canon PowerShot S1 IS - PROBLEM
Witam,
Mam oto następujący dziwny problem.
Otóż po około pół roku nieużywania tego aparatu (ponieważ mam inny) włączyłem i niestety na wyświetlaczu widzę ciemność, tzn ekranik mam czarny. Czasem migną jakieś paski, ale ogólnie nic nie widać. Po zrobieniu zdjęcia czy nagraniu filmu wszystko jest oczywiście czarne, dźwięk działa bez problemu.
Dziwne to wszystko, ponieważ aparat do tej pory chodził i był właściwie przechowywany....
Czy ktoś może miał podobne doświadczenia z tym modelem, co to może być i jaki może być orientacyjny koszt naprawy ? Gwarancji niestety już nie ma :(
Z góry dzięki za info...
Pozdrawiam
Rafał