1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Wszelkie krytyczne uwagi bardzo mile widziane.
Wersja do druku
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Wszelkie krytyczne uwagi bardzo mile widziane.
1 - aż się prosi w pionie, albo innym kwadracie
2 - ma w sobie coś, chociaż to rozświetlone ucho przeszkadza,
3 - chyba jednak za ciemne,
4 - przeszkadzają mi te świetlne pasy,
5 - podoba mi się
6 - ? nie mam zdania
7, 8 - chyba gdzieś popłynęła ostrość
Co myślicie o takich zabawach?
9.
10.
11.
na tych 3 ostatnich wyglada jak monidło z czasów naszych dziadków - wynik - potworkowo/zwłokowaty :) (do wyboru) & ta GO to rozumiem ze z photoshopa?
W sumie pomysł był taki żeby potraktować zdjęcie bardziej malarsko, czarno-biała fota posłużyła za podkład na którym malowałem jak na płótnie po podmalówce. Dla mnie to nie jest potworkowato-trupie, po prostu te obrazy są bardziej plastyczne, trochę jak z Saudka, chociaż, oczywiście, do Saudka dużo im brakuje. A GO nie z fotoszopa, tylko z pełnej dziury 50/1.8. Ale dziękuję za opinię, każda, zwłaszcza krytyczna jest mile widziana.
No to jedziemy dalej:
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
16 trochę przekadrowałem, podmienił bym ale już 30 minut minęło.
wypad z nową 50/1.4
19.
20.
21.
22.
19 i 22 najbardziej mi się podobają. Używaj tej 50, daje naprawdę świetne efekty z tego co widziałem :)
Pozdrawiam
19. jest mocne :D
ogolnie fajne portrety robisz panie:)
Dzięki, portrety, najlepiej nie pozowane to to co panka kręci najbardziej.
i o ile sie nie myle przy swietle zastanym na duzej dziurze:) przez to są bardzo naturalne i plastyczne:) nie chce odbierac Ci zaslug, bo kadry są fajne, ale obiektyw pewnie tez swoje robi.. podoba mi się jego plastyka:) mozna spytac jaki?
edit: ok pytania nie bylo:) 50mm 1.4
Ostatnie, jak napisałem, są z 50/1.4, to mój najnowszy zakup i praktycznie nie zdejmuję go z aparatu odkąd go kupiłem. Wcześniejsze to różnie, trochę 50/1.8, trochę sigmą 18-200 i 70-300. A tą 50 w ostatnim secie przymknąłem do 2.2 chyba.
Zrobiłem sobie w pracy przerwę na spacer po parku z aparatem, zdaje się że mój następny zakup to będzie 28/1.8.
23.
fajną musisz mieć pracę... ;)
Dzięki, nie narzekam. Spokój mam dzisiaj to się trochę nudzę i takie są tego efekty:
24.
zazdroszczę pracy
pozdrawiam
taki mały portrecik
28.
i jeszcze w wersji plastik-fantastik
27, 28 mi się podoba:) 29 nie.. byloby ok, ale swiatlo na twarzy masakra:) szumy bo wysokie iso, czy skany ?:)
wysokie iso
taki mały kiczyk:
30.
Zdjęcie z muzeum manufaktury Poznańskiego
31.
herbatka "po męsku"
32.
Tyle się dzieje w tym wątku że aż grzech nie pokazać kilku nowych zdjęć. Dzisiaj będę straszny i pokażę kilka portretów:
33.
34.
35.
36.
37.
38.
I jeszcze portrecik na sportowo:
39.
30,33,38 lubie
37 - ostrosc ciut nie ta, ale podoba mi się reszta.. jakos tak 'czuję' tą osobę :)
35 - wyszło, jakby dziewczyna miała zeza :(
34, 36, 38 - podobają mi się
historia pewnej imprezki...
40.
41. Jak dorosnę, zostanę pijakiem...
42. Ależ po tej wódzie się we łbie kręci...
43. Coś Ty zrobił dla realizacji planu?
44.
na 34 nikonowiec daje znać przez krótkofalówkę:teraz możesz pstryknąć
pozdrawiam
Po raz pierwszy zapiąłem lampę na aparat. Wynik spaceru po firmie z 85/1.8.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
Zabieg celowy. Potrzebowałem potrenować zamrażanie błyskiem na 2 kurtynie.
Portrety z dzieckiem są fajne, nr 43 super dynamiczne i z klimatem.
Tylko te pozostałe portrety tak jakos nie budza żadnych emocji.
Klimat to jest chyba na 45 tyle, że sądząc po zaciskaniu nosa raczej nieświeży
Ofkors. Uznałem że wyszło. Podoba mi się plastyka tych zdjęć, postanowiłem pokazać je i skonfrontować moje odczucia z innymi odbiorcami. Wiesz, głupio samemu oceniać własną pracę. Rozumiem że przyjemniej się ogląda plastikowe, roznegliżowane panienki, ale pomyślałem że być może nie wszyscy uważają że zdjęcie musi być przede wszystkim ostre. Poza tym to moja pierwsza próba zdjęć z lampą więc nieśmiało liczyłem na jakieś wskazówki, bo wydawało mi się że to forum jest nie tylko po to żeby się chwalić ale też po to żeby się czegoś nauczyć.
19 jest super:razz: dzieciory to sa dopiero przedziksony:mrgreen:
panku...to ja się z Tobą zgadzam co do celowości pokazania tych zdjęć... sam mam lampę, której rzadko używam bo efekty mnie przerażają i sam chętnie skorzystałbym ze wskazówek. Jednakowoż widzę, że trudno o nie:)... Ustawianie pełnej automatyki i zdanie się tylko na aparat jakoś mnie nie bawi:)
super te portretowe, swietnie nastroj zachowales:)
Adso, piszesz i masz, wskazówki wedle życzenia: http://www.timepol.pl/hands.php Mam nadzieję, że skorzystasz.
apropo prób z lampą.. sam zaczynalem podobnie. Av + lampa + małe dziecko..
jedno zdjecie wyszlo:p
wiec z lampa to albo M albo Tv biore:)
wracajac do aktualnych zdjec - jak uzyskales takie punktowe swiatlo na ostatnim?
Ach ten Sergiusz i jego żarciki...
Ostatnie zdjęcie to moja przegrana bitwa z lampą, będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki co można było zrobić lepiej. Lampa była na kablu, ustawiona na połowę mocy.
Tak jak napisałem, Lampą z kabla. Aparat ustawiałem manualnie, tak samo jak lampę. Miałem spore problemy z opanowaniem światła. Warunki były koszmarne, musiałem przed zespołem postawić świeczkę żeby aparat miał na co ostrość łapać.
Wynik nierównej walki człowieka z fotoszopem.
56a.
oryginal ma lepsza kolorystyke wg mnie:)
A nie oglądasz czasem w firefoksie?
ja oglądam w firefoxie i faktycznie kolorystyka lepsza na oryginale:)
Sergiuszu...bardzo Ci dziękuję... okres tych wskazówek przeszedłem już jakiś czas temu (dobrze, że mam początki sklerozy, bo to pamiętam:) ) niemniej poświęciłeś mi czas więc tak czy inaczej dziękuję:)
Pank - zarówno w FF jak i na chrome barwy na wersji II sa.. hmm.. trupie:) a pierwsze miało swoj klimacik, wg mnie bardzo fajny:)