1.
2.
3.
Duża wersja:
http://fc08.deviantart.com/fs31/i/20...ibrakiller.jpg
4.
Duża wersja:
http://fc02.deviantart.com/fs31/i/20...ibrakiller.jpg
Wersja do druku
1.
2.
3.
Duża wersja:
http://fc08.deviantart.com/fs31/i/20...ibrakiller.jpg
4.
Duża wersja:
http://fc02.deviantart.com/fs31/i/20...ibrakiller.jpg
foto 2 - świetne, korzystałeś z jakiś filtrów?
w sumie to nie;p mi tez osobiscie najbardziej 2 sie podoba;)
3 wyszło super sztucznie, nienaturalnie-przesadziłeś z suwakami do HDR
No to kolejne zdjecia rzuce:
prosze o konstuktywne opinie:)
5.(jeszcze z fuji s9600)
6.roczny projekcik
Moderatora prosze o zmiane nazwy tematu na: [Hamtaro] Zdjęcia
Nie mam nic przeciw zwiększaniu saturacji w PS, ale z kolorem jest jak z mocnym winem - trzeba zachować umiar i nie tracić poczucia rzeczywistości..
zmasakrowane te zdjecia
Jesli sie nie podobają to wrzucam kolejne...
7.
duzo nieba i nic wiecej:(
Jak napisalem u góry liczylem na konstruktywne opinie a nie poprostu wzieliscie i mnie zmieszaliscie z blotem. wiem ze jeszcze musze dopracowac wiele i chcialbym wiedziec od czego powinienem zaczac...
od razu jakies postepy.. akurat obrobke to najlatwiej poprawic, ale dobrze obiecuje poprawe...
To może z innej beczki:
8.
IMHO te pionowe kadry gór za bardzo "w górę" kadrujesz... pytanie tylko czy kadrowanie to wynika w postprocessingu czy jest już tak w głowie...
kwiatek fajny, choć moim zdaniem ciut za mala go ;)
pozdrawiam!
wlasnie mi takie pionowe kadry minimalistyczne sie podobaja, innym nie bardzo, kwestia gustu a o tym sie nie dyskutuje... a co do kwiatka to moze troche za mala ale juz mi sie nie chcialo kombinowac go mniej wiecej taka miala byc:)
Przesadzasz, przeciez byly tez konstruktywne opinie..
Mojej skromnej osobie z wszystkich pokazanych zdjec podoba sie tylko nr 2, ma klimat, chociaz wg. mnie za duzo miejsca zmarnowales na chmury, w nr 3 tak jak juz ktos wczesniej napisal, przesadziles z suwakami i wyszla maszkara, w pozostalych zdjeciach nie za bardzo wiem na czym oprzec wzrok? wszedzie blekit nieba i pustka, a w fotografii obowiazuja pewne zasady:( znajdz ciekawy obiekt to focenia i pocwicz kadrowanie, na obrobke zawsze jest czas.
A jak cos takiego?
9.
Tatry i inne widoczki takie.... graficzne- jak tapeta z windows'a. Nie przepadam za fotografiami kwiatków ale na 8 faktycznie trochę za mało głębi. A 9 jakoś mi nie podchodzi, myślę, że lepszy efekt mógłbyś uzyskać robiąc jakieś portret w tym zbożu.
Kwiat piękny! Bardzo mi się podoba pomimo tej małej GO - udało Ci się uzyskać dużą przestrzenność.
A scenka w zbożu - bardzo zabawna :)
wlasnie to w zbozu chodzilo mi o to zeby bylo tak nie calkiem na powaznie:)
Dzieki:)
Trudno powiedzieć, od czego zacząć. Sama mam takie dylematy. Ważna jest kompozycja - pierwszy, drugi plan i następne. Ważne jest światło. Kolor. Treść. Przesłanie. Wiele rzeczy Hamtaro! Zaczęłabym od takiej myśli: "zobaczcie co widziałem!" Niech to będzie coś niezwykłego, coś, czego przeciętny człowiek codziennie nie ogląda. A może nigdy w życiu? A jeżeli coś zwykłego - to pokaż to pięknie, tak jak nigdy nikt na to nie popatrzył.. Skomponuj obraz ze zwyczajnego motywu...
Zachwyć.
Mnie na przykład zachwycają ptaki, bo ze względu na wzrok, nigdy ich nie widzę dokładnie, jedynie jako smugi machające skrzydełkami. Ale kogoś innego już nie zachwycą.
Zadałeś trudne pytanie. Ja nie umiem na nie odpowiedzieć, mogę tylko się przyłączyć do tego pytania :)
Tatry 2009
11.
czekam na komentarze.
gdzie była zrobiona nr 10?
Hamtaro czy ty nie widzisz jak wygląda niebo na zdjęciu 11??
wlasnie widzialem. zaraz poprawiam bo to tak nie moze byc. niedlugo wrzuce normalnie wygladajaca wersje.
10 robiona w drodze na Szpiglasowy pomiedzy wielkim a czarnym stawem.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[edit 11]
Hoo, straszna ta 12 :) Robi wrażenie.
wolałbym chyba w kolorze - zwłaszcza 12.
jakos zdjecia wysokich gor a szczegolnie tatr jakos bardziej podchodza mi w b/w, a ze za duzo kolorow na tym zdjeciu nie bylo to zrobilem b/w.
12a.
Ale tak jest lepiej z kolorkami, moim zdaniem większa głębia...
Zgadza się, z kolorami, chociaż niewiele ich jest, wygląda lepiej. Choć mniej dramatycznie ;)
Brawo za żartobliwe zdjęcie nr 9. Doprawdy wszystko już zostało sfotografowane i banalne w treści widoki krajobrazu nie są warte dyskusji. Może z tego wynika ostry krytycyzm.
Wracając do 9 wdzięczny temat do wyeksploatowania - jak te "chwasty" na tym polu w różnych porach dnia i różnych porach roku, różnie sie zachowują. Też zadanie dla paparazzi :oops:.
Gratulacje za 9:-D.
15.
czekam na komentarze.
Na 14 walczyłeś o głebię (znam to uczucie...ja trzeba to robić). Chyba bym to zdjęcie przyciął od góry, żeby tych czarnych chmur nie było.
Pokaż 15 w kolorkach :) proszę...
15 kolor.
16.
wieksza wersja: http://fc08.deviantart.com/fs47/i/20...ibrakiller.jpg
czekam na komentarze.
16. najlepsza z Twojej galerii
Warto było dźwigać tyle żelastwa po górach?... uważam, że TAK!:) GO to jedno, ale wreszcie czuć przestrzeń! - bardzo ładne foto (#16).
btw. chyba tytuł galerii się lekko zdezaktualizował?;)
mi tam tytul sie podoba:P 2008 to byl dobry rok:D
w sumie to sie przyzwyczailem juz do tych dodatkowych 3 kilo w plecaku i jakos bez tego calkem inaczej by sie chodzilo;p
to raczej ostatnie z tej serii. moze pozniej cos jeszcze znajde ciekawego ale zapewne dopiero swieze tatry lub inne gory we wrzesniu.
17.
czekam na komentarze:)
16 i 17 fajne ale ciut ciemne
Jako ze jest male prawdopodobienstwo ze jeszcze w te wakacje uda mi sie wybrac w nasze gory to zarzuce jeszcze paroma bardziej lub mniej standardowymi widoczkami.
Na poczatek Piatka z drogi na Szpiglasowy.
18.
Kadr 18 bardzo przyjemny
ale jednak zdecydowanie za ciemne
Właśnie trafiłem na szesnastkę... i winien Ci jestem gratulacje :-D
Robi wrażenie. Pzdr.
16-19 najlepsze ;) Oby takich więcej :D