garść fot z niedawno skończonego/oddanego ślubu :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Wersja do druku
garść fot z niedawno skończonego/oddanego ślubu :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Nawet fura z CB sie zalapala :)
Jak dla mnie bomba, co tu wiecej mowic.
Ciekaw jestem tylko sprzetu.
To czerokie w salonie i to w tancu?
taniec - 35
salon - ryba
Moze nie wypada pisac w takim tonie ale...
Zdjecia sa swietne a przy 14 to juz naprawde wymieklem - mlodzi Cie chyba przy najblizszej okazji ojcem chrzestnym zrobia.
RESPECT....może kiedyś do czegoś takiego....marzenia.
świetne zdjecia,nic dodac nic ująć.
4,8,9 - taka realia :) -> każda córeczka to oczko w głowie tatusia - świetnie uchwycone.
10 - Lexus -> buuu, cicho w środku, nie psuje się - fakt, ale żadnego polotu od strony design'u
12 - super reporterka, wspaniałe zdjęcie powiedziałbym na miejscu młodego
14 - color/tonal materpiece!
13 - do kosza, chyba, że masz wersje z nie wykrzywioną głową.
6 - urodna
Szczypta dobrego warsztatu, ale ogrom wielkiego talentu. Nie przypadkowo zgarniasz te wszystkie nagrody i wyróżnienia :)
Co jedno to perełka.
13 - mi właśnie pasuje tak wykrzywiona głowa
Cudowne, a przy 14 wymiękłam normalnie...
13. mi ogolnie bardzo pasuje, a 14. najbardziej. Jakis konkretny filtr z szopa?
Podziwiam od dawna Twoje dokonania - wielki szacun, 1,13 - super kolorki w 13 idealnie wpasowują się w klimacik, 14 - po prostu bajkowa scenka. Nic dodać nic ująć wszystkie super. Pozdrawiam i czekamy na następne :)
Co tu dużo pisać rewelacja ze szok...dawno takich fot nie widziałem... a 14 to sam miód...:)
Pozdrawiam
co tu dużo pisać!
masz warsztat, pomysły i sprzęt!
piękne prace!!!!!
Co tu duzo mowic - zdjecia super-extra !
Przepiekna kolorystyka, super ujecie - ogolnie baaardzo klimatyczne.
Pieknie - brawo
Zdjęcia w większości ładne i dobre technicznie.
Masz tylko jakąś dziwną manierę przechylania kadru jak na fotach 4, 11(B&W) i 14.
Ujęcia dynamiczne (ze skośnymi liniami) są oczywiście ciekawsze, ale nie zawsze pasują do przedstawianej sceny, szczególnie gdy jest ona statyczna (14). W dodatku przechył trzeba czymś zrównoważyć bo inaczej wszystko wylatuje z kadru (w lewą stronę na 14).
Przechył kadru na środkowym foto nr 1 jest całkowicie uzasadniony dynamiką (idąca młoda), natomiast pozostałe są bez sensu.
no co zrobić, ręce mi się trzęsą, ciągle, i te skosy wyłażą jak wyłażą.
Co to w ogóle ma być? Krzywe kadry, pojechane kolory, jakaś artystowska maniera??
A porządnie, po bożemu, z doświetleniem lampką? Jak stoją jak siedzą - to nie łaska?
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Proponuję dobry tekst dla początkujących o równowadze kadru :mrgreen:
http://www.e-cyfrowe.pl/rownowaga-na...z-i-r-726.html
oraz kompozycji po przekątnej, którą tak usilnie niektórzy próbują zrobić na każdym zdjęciu przechylając (często bez sensu) kadr:
http://www.e-cyfrowe.pl/kompozycja-p...nej-r-724.html
najszczersze, serdeczne dzięki. wiesz jak to jest z początkującymi fotografami, jak ja - brakuje pomysłów i stylu - to człowiek szuka szpanerskich skosów, manierycznych ujęć. być może właśnie dzięki takim radom bardziej doświadczonych fotografów jak ty, znających kanony poprawności w fotografii ślubnej i nie tylko, się z tego wyleczę. pozdrawiam.
hahahaha. Jak czytam niektóre komentarze na tym forum, to spadam z krzesła i tarzam się*ze śmiechu po podłodze...
Pozdrowienia Adam ;)
no i przewraca się potem takim w głowie i nie wiedzą już sami ile za śluba brać...;)
Adaś jesteś wielki...:) Jakbym miał te choć 189cm wzrostu.... hmm.
Masz oko to jedno, ale z takiego wysoka to żadna sztuka...;)
Obróbka tyż mniam mniam, ale jakbym miał choć taki monitor...hmm
Nie wiem kto to są "starzy wyjadacze", i nie wiem też co myśli Adam bo nie jestem wróżką żeby to odgadywać.
Natomiast brak jakichkolwiek merytorycznych argumentów z Twojej strony w odniesieniu do mojej krytyki świadczy tylko o tym że krytyka Ci się nie podoba ale nie masz nic konkretnego do powiedzenia aby ją podważyć. I jeśli ja mam pisać o kadrze i kompozycji a Ty o "doświetlaniu lampą" i "starych wyjadaczach" to może od razu sobie darujmy. I tyle.
Adam, przepraszam za OT. Jak już pisałem wcześniej, Twoje zdjęcia mi się podobają, chętnie zajrzę tu za jakiś czas obejrzeć następne.
Piekny materiał. Żeby jednak nie było samych pochwał: na zdjęciu 3 śrokowym ręka kosmetyczki nagle wyrasta znikąd, a zdjęcie 4 prawe - ojciec panny młodej (tak przypuszczam) odgarnuje jej włosy z straszna zawziętością jakby miał ją zaraz udusić :D (jak dla mnie ze względu na sytuację zdjęcie rewelacyjne :) ,ale chyba bym go nie dał do albumu młodym). Ogólnie, co tu duzo pisać, uwagi moje, czy to innych uzytkowników mogą jedynie dodać lekkiej pikanteri żeby było zabawniej w wątku, ale nic ponadto. Twoja fotografia ślubna jest na bardzo wysokim poziomie i większość może się tylko uczyć :)
Adam - I liga. Nie będę się powtarzać, piałem już wcześniej :D
Wow, miooodek, gratuluje! :)
Dla takich zdjec to ja chyba bym sie rozwiodl i ponownie zarzadzil slub+wesele w krotkim czasie ;)
Racja. Dzięki. Mimo wszystko ciągle mam wrażenie jakby zaraz miał jej zrobić coś złego. Chociaż to chyba tylko moje dziwne odczucie. Proszę nie bierzcie poprzedniego postu zbyt serio;)
Wiem co to jest medalik, po prostu nie zauważyłem. easy man ;)
Materiał zacny, chociaż przyznam ze te skosy, pochyłości i temu podobne manewry nie wszędzie mi odpowiadają!!!
Pytanie mam co do technicznej strony:
Rybie oko... jakie?czy crop czy FF
ogólnie jakie szkiełka?
Jak uzyskujesz tak dobre efekty w bieli i czerni?
Jak PS-ujesz fotki B&W?
nie chodzi mi o ogólniki... bardzo proszę opisz mi dokładnie bo efektem jestem zachwycony szczególnie w samochodzie i kościele z podaniem bukietu
ja tak żywych i kontrastowych nie mogę uzyskać?
jeśli nie na forum to proszę na priv
Pozdrawiam
Ufff, nic dodać nic ująć.
Jak długo zajmuje Ci obróbka, czy używasz LR?
widzę że tu wstawiłeś trochę inne niż na NF, ale równie dobre - zastanawiam się czy takie świetne zdjęcia masz z każdego ślubu, bo jednak czasem młodzi mniej urodziwi, otoczenie mniej efektowne, światło bardziej nędzne itd...
Adam gratuluję zdjęć, a warsztat masz naprawdę na najwyższym poziomie, co zresztą jest doceniane nie tylko tutaj, ale m.in. i na FFS. Nic, tylko brać przykład.
No jako amator to jestem zachwycony .... jako przyszły pan młody ... (choć już nie młody) zadowolony jeszcze bardziej ... bo może kiedyś foty z mojego wesela będą cieszyły oko wielu ....
pozdrawiam Adam tak trzymaj i masz jeszcze czas prawie rok :D:D:D:D na dopieszczenie umiejętności :-P
13ka rządzi :D
2 z sierpniowych plenerów :)
1.
2.
Brawo
coś pięknego.
Co to za miejsca? Są niesamowite.
dwójkę dobrze znam, ale jedynki do tej pory nie widziałem. Rany, to naprawdę niewiarygodnie dobre zdjęcie! Zabrakło może 10 cm żeby się oddalić i nieco więcej brzegu objąć. Ale to detal.
super fotki !