Czesc,
To moje pierwsze zdjecia na CB.
Zdjecia zostaly zrobione 2 tygodnie temu. Pobudka o 4.30 i wypad w plener.
W kolejnosci powstawania:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Wersja do druku
Czesc,
W kolejnosci powstawania:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
2 i 7 super... jest klimat :) o ile 2 nie było bardzo modyfikowane w PSie lub innych programach.
pozdrawiam
1 i 7 SUPER, opłacało się wstać o 4.30 :)
Polar? Ciekawe. Co on dal konkretnie na tym zdjęciu? Na jaki efekt go kręcileś?
glownie po to, aby zliwidowac odblaski na pojawiajacej sie zieleni i wyeksponowac kolor na etapie naswietlania klatki a nie postporcessingu i nieco przedluzyc czas naswietlania, choc i tak dalem ciala na tym zdjeciu, bo nie przymknalem przyslony.
Wszystkie powyzsze zdjecia sa robione z polarem, a czesc jeszcze dodatkowo z polowka.
Hahah no właśnie wg mnie 2 jest rewelka! Kojarz mi się z taka bajką o różowych słooniach..mmm...piękne foto.
1 jakaś taka surowizna ;/
4. Troszkęjak dla mnie za ciemna
5. troche płaska przez tę szarość na korze
7. klimat jak w 2, rowniez mi się bardzo podoba :)
gratuluję poranka - wspaniały
pozdrawiam
No to mam ochotę się wybrać do puszczy...może w najbliższy weekend.
Zdjęcia dobre.
ostatnie foto najlepsze :)
[QUOTE=mikie_001;468208]Czesc,
Bardzo fajne zdjęcia.
A jakim aparatem i jakim szkiełkiem robiłeś ?
Pozdrówka
te z wnetrza lasu wydaja sie za mocno naciapane polowkami, przez co dol sie "zaswiecil". w tych zewnetrznych, jak na moj smak, za duzo kombinowania Shadow-Highligh albo podobnymi narzedziami. nie wytykajac palcami, ale na tym ostatnim zdjeciu niebo jest tonalnie ciemniejsze niz swiatlo rozkladajace sie na kepkach przy brzegu. a w rzeczywistosci taka ekspozycja PD rogu wymagalaby przejarania lub prawie przejarania nieba.
te zdjecia z zewnatrz maja ladne kadry. no i fajne swiatlo bylo
Miałeś ogromny potencjał, ale mam wrażenie, że nie wykorzystałeś go w pełni. Pomarudzę nad Twoimi zdjęciami, ja w ogóle marudna jestem, może Ci się trochę przyda, a jak nie - na pewno nie zaszkodzi. Tak czy siak - piszę jako wyrobiony odbiorca sztuki i całkowity amator w fotografii.
1. Na moje oko - za szeroko. To co się dzieje w środku kadru jest najciekawsze i najlepiej oświetlone, ciemne powierzchnie lasu na krawędziach niczego nie wnoszą.
2. Tu też zyskałbyś kadrując nieco mniej szeroko. Zainteresowałabym się tym bezlistnym drzewem na prawym brzegu. Poza tym - zdjęcie wydaje się przeostrzone.
3. Tu należałoby zrezygnować z ciemnych drzew po lewej a skupić się bardziej na prawo, z poprzednich kadrów wynika, że było na czym
4. Bardzo trudny kadr, duży bałagan twórczy Matki Natury :) Nie wygrałeś z nim, ale też i niewielu znam takich, którzy by w tych warunkach wygrali. Zrobiłeś co się dało...
5. Tu podobnie, chociaż bałagan nieco mniejszy, ale nie zachwyca..
6. Z leśnej trójki to mi się najbardziej podoba, chociaż należałoby zrobić coś z tą gałęzią wdzierającą się w kadr z prawej.
7. To mi się podoba najbardziej, chociaż ciachnęłabym z lewej wzdłuż linii dzielącej suche i zielone drzewko oraz z góry - nad czubkami sosen. Zobacz Mikie, jakim pięknym tematem było to drzewo. Jak będziesz tam jeszcze raz - pochodź przy nim.
Reasumując - piękny poranek, co widać na zdjęciach. Masz dobre oko i mam nadzieję, że nam jeszcze coś stamtąd pokażesz :)
Pozdrawiam Cię serdecznie.
PS: Awatar symbolizuje lub oddaje jakąś część naszej osoby. Obejrzałam. Masz jeszcze jakieś..?
;)
Bardzo dziekuje za zainteresowanie moimi zdjeciami
doceniam czas ktory poswieciliscie na napisanie wszelkich uwag i komentarzy!
5D + 24-105
Dziekuje za konstruktywna krytyke - po to te zdjecia tu trafily, abym mogl przeczytac przede wszystkim o bledach i "rooms for imrovement", wcielic w zycie i zrobic lepsze.
od przodu, rowniez z okularami :mrgreen:
Dla mnie znakomite, chodzę dużo po lesie i kiedy oglądam te zdjęcia czuję się jakbym w Puszczy był. To nie jest łatwe, albo inaczej trzeba mieć wyczucie i wtedy robi się je latwo :), masz bardzo udany początek.
Pozdrowienia, swnw.
a prosze :mrgreen:
[QUOTE=ewa_olsztyn;
PS: Awatar symbolizuje lub oddaje jakąś część naszej osoby. Obejrzałam. Masz jeszcze jakieś..?
;)[/QUOTE]
O ile zdjęcia są bardzo udane, o tyle avatar IMHO raczej nie świadczy ani o dobrym smaku, ani o wyrafinowanym guście artysty. :mrgreen:
Pozdrówka
Tłoczno się nad Rawką robi... :wink:
Mi najbardziej podoba się 7mka. Zrównoważona kompozycja, interesujące światło, brak przepałów, tafla wody prowadzi w głąb kadru. Jest OK!
Podoba mi się równiez potencjał miejsca pokazanego na 2gim zdjęciu. :mrgreen: Samo zdjęcie jest raczej średnie. Na Twoim miejscu pojechał bym tam o świcie jeszcze kilka razy, by mając do dyspozycji ciekawe światło, popełnić jakąś mistrzowa fotę.
BTW. Pojedź kiedyś w okolice Suliszewa, w Kamionie druga w prawo jadąc od strony Skierniewic. Piękne miejsce, koło cmentarza w sam raz na wschód.
dzieki.
ja tam jezdze, ale od drugiej strony, tam gdzie jest przelom Rawki. Od "temtej" strony jeszcze nie jezdzilem, ale podjade na rekonesans poszukac kadrow.
Co do tej miejscowki - to ciezka sprawa. Musi sie zgrac wiele czynnikow - mgielka, niebo swiatlo, a tu pech - czlowiek dysponuje jedynie weekendami i nie zawsze jest jak sie wyrwac..... a jesli juz, to zastac takie warunki, jakie by chcialo sie miec....