Zbliża się długi weekend, więc może prawie tradycyjnie umówimy się na focenie w Trójmieście i okolicach. Niezawodnie liczę na stałych bywalców i pomysły Fotofila.
Termin i miejsce do ustalenia.
Wersja do druku
Zbliża się długi weekend, więc może prawie tradycyjnie umówimy się na focenie w Trójmieście i okolicach. Niezawodnie liczę na stałych bywalców i pomysły Fotofila.
Termin i miejsce do ustalenia.
Popieram i chętnie się dołączę.
Momo że pogoda ma być średnia to piszę się :)
Magisterka może poczekać ;)
Yes, yes, yes. Proponuję sobotę-niedzielę, ma być lepsza pogoda.
Też się piszę tylko gdzie?
hmmm a nowicjusz tez moze wpasc ?:)
Może przyjść każdy, kto ma ochotę i czas, nie ma ograniczeń systemowych.
Pomyślmy gdzie możemy znaleźć coś ciekawego do focenia, może gdzieś wokół Trójmiasta?
hmm sobieszewskie lasy i plaze moze ?? wiem temat oklepany ( plaza ) ale ta w sobieszewie z tego co pamietam o wiele lepiej i ladniej wyglada niz te w gda, gdy czy sopocie
Pomysł jakiś to jest ale już lepiej na coś takiego pojechać w okolice Kątów Rybackich. Mnie się od dawna marzy cmentarzysko kutrów tylko nie wiem gdzie znajduje się to miejsce.
Obecny.
Jest takie miejsce na wraki kutrów, ale dostęp jest ograniczony :-(
Ale coś wymyślimy.
Może przystań jachtowa na Górkach?
Możemy po drodze zahaczyć Bractwo Kutrowe?
Więcej zdjęć z tego miejsca -->http://www.digiart.prv.pl/Plener%20n...ach/index.html
Właśnie porozmawiałem z Fotofilem, który dokładnie wie jak tam trafić. Proponowane terminy 2, 3 lub 4 maja rano czytaj około 5-6 lub 2 albo 3 maja pod wieczór.
Poza tą propozycją czekam na inne Wasze pomysły, może długi spacer po parku krajobrazowym?
Widzę, że uprzedziłeś mnie z postem, fotka świetna ten klimat mi się podoba.
Pomysł na Bractwo Kutrowe i przystań jest jak najbardziej o.k. teraz tylko wybierzmy dzień i porę dnia.
Czekam na info od mechanika. Zostawiam samochód w któryś z wolnych dni w warsztacie, jeszcze nie wiem w jaki. Jeśli auto nie będzie zrobione to niestety nie będę mógł pojechać.
Jak rano to bym był za tą elektrownią bo do wraków to rano się nie dostaniemy chyba że przez płot:(
a co te wraki takie strzezone sa zeby nie odplynely czy co ?:)
To jednego dnia rano elektrownia a drugiego popołudniu wraki, zresztą widzę, że byłeś na wrakach z Fotofilem.
aha taki bajer;/ a mam pytanie do natury technicznej hmm przy takim foceniu KIT-em z ranca i wieczora przydalby sie pewnie statyw?
Noted :smile:
O.K. czyli mamy datę i godzinę.
Zaczynamy od elektrowni a potem rozumiem kutry?
Eeee tam, zabieramy wałówę na cały dzień. Najwyżej będziemy przerwy robić ;)
Nie. ORLEN jest po tej stronie. Po przeciwnej jest SHELL
witam, ma ktos jakies wolne miejsce w aucie na ten wypad? bo z mila checia tez bym wyskoczyl a brak niestety swojego auta;/ :)
Witam! Jestem z Łeby i chciałam zapytać czy też mogę się zabrać w plener.. Jestem początkowa ale jakieś tam pojęcie mam..;) Pytanie czy będzie wam wiekowo odpowiadać moje towarzystwo..;) Pozdrawiam..;)
to z chęcią się wybiorę, tym bardziej, że znajomy mój też chciał jechać, więc jak będzie miał wolne, to pewnie się wybierzemy..;) Mam nadzieję, że dacie mi parę wskazówek dot. robienia bardziej profesjonalnych zdjęć..;)
O.K. to dla uporządkowania spraw organizacyjnych proponuję aby chętni potwierdzili swoje uczestnictwo.
Plan jest taki, że o 6.45 zabieram z pod dworca PKP Gdańsk Główny Comatusa i Krzyśka i jadę na 7.00 po Fotofila i jeszcze jedną osobę, która będzie my towarzyszyła. Czyli mój samochód jest pełen.
Kto jeszcze będzie jechał autkiem i mógłby zabrać nie zmotoryzowanych?
Brylas, mógłbyś kogoś zabrać?
Witam tez byłbym chętny jestem z Gdyni z Karwin to mogę kogoś zabrać jak oczywiście będzie miejsce na kolejnego nowicjusza :)
Jadę samochodem z Żabianki. Mogę kogoś zabrać po drodze.
ja też się postaram być. Tylko ja mam dzisiaj "drobną" imprezę więc nie wiem czy będę w stanie ...... tzn postaram się być :) Ewentualnie mogę kogoś zabrać. jadę z Gdynia dąbrowa, tylko też jak przedpiszący muszę być 14-15 z powrotem. Jak mam kogoś*zabrać to proszę sms z adresem na nr 604 094 604. Dzisiaj już nie będę miał dostęp do komputera.
Widzę, że będzie nas sporo grupka, bardzo dobrze.
Zainteresowanych transportem proszę o bezpośrednie umawianie się z MODSezamem, Earl Greyem, brylasem i czeczotem.
Wygląda na to, że jutro powinna nam dopisać pogoda.
te kielbachy na ognisko brac czy sobie darowac?:)
buu ja piwa nie pije :( odpadam w przedbiegach :)
Co Ty nie wiedziałeś, że na nasze forum mówią Onan-Board? Wszyscy gadają o sprzęcie i prawie nikt nie robi zdjęć...;)
Bierz statyw, inaczej nie zrobisz fajnych zdjęć wody, tyle że jeszcze jakiś filtr szary by Ci się przydał.
Poza tym jedziemy na kiełbaskę i piwko...w końcu majówka...
No i jeszcze jedno, jeśli ktoś ma brudną matrycę to może liczyć na darmowe czyszczenie.
Obiło mi się o uszy ;)
Już spakowany, piwo się chłodzi w lodówce - co prawda tylko jedno, bo kolega wpadł dziś wieczorem ;) - kiełbaski czekają. Tylko trzeba za 5 godzin wstać :neutral:
Filtry jakieś są więc powinno być OK.
A do czyszczenia matrycy to jestem pierwszy w kolejce ;)
Do zobaczenia rano :-D
Plener się odbył i było świetnie.
Teraz czekam aż zapodacie fotki.