1.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
2.
3.
Wersja do druku
1.
2.
3.
Pierwsze dwa do mnie nie przemawiają, ale ostatnie, trzecie - dobre.
Mocne zdjęcie...
trzecie najlepsze
drugie najgorsze
tak jak przedmówcy :)
wystawiaj mniejsze zdjęcia, bo te ciężko się ogląda, a na pewno na starszych monitorach jest jeszcze gorzej
Ja też podobnie, tylko mam takie odczucie, że na tej ścieżce wzrok powinien się na czymś/kimś zatrzymywać. Wzrok obserwatora podąża i podąża wgłąb ścieżki aż dochodzi do końca. I nic.
Kolaj Gutek Foto Epoka SylwiaSZ dzieki :)
moze cos takiego
nudne trochę, z obozu próbowałbym wyciągnąć temat perspektywą i przestrzenią. Centralny kadr z wysokości obserwatora nie daje tematu, takich zdjęć jest na pęczki. Może następnym razem uchwycić kogoś, coś - jakiś detal i skupić uwagę widza na tym czymś. Na 2 ciekawie zagrało światło-cień, tu szukałbym mocnej strony tego zdjęcia, obciąłbym je do połowy w górę.
Plus za B&W.
Dalej: kwiatki jak kwiatki. Z tych dwóch, 7 "lepsza"
Fajne z tym haltem, ale koteczek z pyszczolkiem jakos od klimatu odbiega ;)
"www" skąd jesteś? Czy na pierwszej fotce jest zamek w Pszczynie?
To ptaki czy paprochy?
Nawet bym powiedział, że nieszczególnie wyglądają :(
Tym razem Babia Góra :wink:
2
3
To pierwsze chyba najlepsze, ale ja bym pokazał więcej ścieżki a mniej nieba, no i poczekałbym na jakiegoś turystę aby na zdjęciu coś się działo, bo na pejzaż w środku dnia to tak słabo ze światłem ;-)
ps może szczegół ale trochę nie pasują te głowy turystów po prawej
dzięki arek , masz racje jeszcze ze światlem mam problemy .. dopiero sie ucze;-)
4
Wycieczka po powiecie
No, tym razem światło o wiele bardziej przyjazne :)
Za duże.
Za ciężkie.
Powinny być 800 px i do 200 KB.
Nie mieszczą mi się na ekranie, za długo się otwierają.
Pomijając regulamin - nie mam cierpliwości.
spacerek po wsi
Fajne to zdjęcie, pomijając podział kadru na pół (kompozycja!)
Szukałeś rowerzysty w tej zaspie, tak na wszelki wypadek? :-D
dzięki:-D spokojnie , rowerzysta cały;p
Hihihi, ale będąc w zgodzie z kierunkiem wiania, rower powinien leżeć w druga stronę (kierownica do widza) ;)
Wklejaj większe zdjecia, horyzont wyżej, trochę więcej w cieniach chciałbym widzieć = ogółem, całkiem fajne :)
ostatnie wspainale
to nie HDR:)
ciąg dalszy
Spróbuj usunąć druty na niebie. I czemu walisz takie ciężkie pliki, myślę że skompresowanie tego zdjęcia do jakichś 100 kB nie pogorszyłoby wizualnie jakości. Mam kiepskie łącze i myślę że ja nie jeden. A poza tym nie jest tak źle.
bałem sie właśnie o jakośc. spróbuje następnym razem dac mniejsze:)
dzieki:-)
z rowerem ciekawy pomysł, gratuluję.
Warto było pociągnąć temat i spróbować innej kompozycji, może z innej perspektywy, bardziej od dołu...
fotografia z rowerem bardzo fajna (jakoś wyjątkowo dzielenie kadru na pół linią horyzontu mi w nim nie przeszkadza :) )
rower bardzo mi się podoba, ale ostatnie. Dół zdjęcia jakoś tak ciemniejszy... wygląda jakbyś lampą doświetlał. Psuje mi to widok, no i ścieżka - dzieli kadr na pół.
nie doświetlałem lampą ostatniego, tylko wywołanie rawa , moze zamocno podciągnołem światła.. hmm
Tym razem seria z Rysianki :-D
1
jakbym dał mniejsze to chyba by stracilo na jakosci.
2 Którędy teraz?
aż tak źle hmm , może następne skłoni do jakiegos komentzarza
3
Ostatnie mi sie podoba:) Poprzednie jest dziwne, bo od tego rozwidlenia mozna dostac zeza rozbieznego:mrgreen: Na obu fajne kolory:p
Na ostatnim krok do przodu i pozbył byś sie brzydkiego i nic niewnoszącego PDR.
Fajnie wyszła ta chmurka.