przez przypadek dopisałem sie do watku snippera...przepraszam...a oto moje krakowskie kamienice
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wersja do druku
przez przypadek dopisałem sie do watku snippera...przepraszam...a oto moje krakowskie kamienice
to jeszcze jedna krakowska sień
Fatalna obróbka....
no cóż...powiem tylko, że świadoma. Taki a nie inny efekt chciałem osiagnąć, i może to nie jest OBRÓBKA ale PRZERÓBKA a to różnica. Jak będe wstawiał "gołe" zdjęcia a nie grafikę to będziemy mogli podyskutować co źle zrobiłem i dlaczego fatalne:) chętnie wysłucham cennych rad... wpis "fatalna obróbka" traktuję jako "nie podoba mi się to co zrobiłes ze zdjecia" i masz do tego prawo :) Nie robie zdjęc i nie przerabiam ich po to żeby zadowolić Twój gust, ale swój i zdjęcie bardzo często będzie dla mnie tylko "półproduktem" do dalszych działań:)
Niemniej dziękuję za odwiedziny i opinię...nie jest tak całkiem bez znaczenia, wbrew pozorom:) (aczkolwiek ascetyczność opinii "fatalna obróbka" zupełnie mi nic nie mówi, nie nalegam jednak na rozwinięcie, w końcu nie mozna byc specjalistą od wszystkiego a wyrazanie nawet krótkich opinii typu "fatalnie" w kazdym z wątków musi zajmować sporo czasu:) )
w sumie wszystkie jakies takie dziwnie podobne.
Adso... świadoma to i może. Nie mam powodów nie ufac temu, ze wiesz co chcesz zrobic. Niemniej, po co psuc nature w taki sposób?! Zostaw te kolory w spokoju i skup sie na formie w jakiej podajesz zdjecie. Mnie tam nic do tego, ale gdybym mial zrobic architekture to podstawowym zalozeniem byloby oddanie jej taką jaką jest. A ty jeździsz tymi suwakami w te i wewte, jak jak ja kanałami kablówki.
Napisalem dwa slowa, bo w calosci oddaja moj stosunek do tych prac. Co nie zmienia faktu, ze to tylko moja subiektywna opinia...
Nie kombinuj z ta analiza mojego wpisu... w ogole duuuzo piszesz...:)
Słowa, słowa... ;)
pozdrawiam i nie kombinuj w PS.
Odstaw na bok Ps. Zrob po prostu zdjecie klatki. Bedzie dwa razy lepsze od tego co pokazałeś. Tylko nie rob nic z kolorami. Skup sie na prawidłowym naświetleniu klatki.
Jedynie nr 2 jakoś się broni. Reszta - obróbka lezy.
Hehe, w zapping się bawisz, iczek? :)Cytat:
Zamieszczone przez iczek
co Wy macie z tą OBRÓBKĄ?...to jest PRZERÓBKA... a dwójka faktycznie...najbardziej "fotograficzna"...
Za Sempoo-#2 najlepsza. Na reszcie obrobka (czy jak wolisz przerobka) mi nie pasuje, a zwlaszcza kolory;)
obejrzałem sobie dzisiaj zdjęcia na monitorze LCD...fatalnie wyglądają, zupełnie inaczej niż na monitorze CRT...nie dziwię się zatem postom ze "obróbka fatalna" :)
cóż...co monitor to inaczej się ogląda.... W takim razie w ramach zadośćuczynienia coś nie krakowskiego...
i jeszcze dwa i dosyć :)
Ostatnie mi się z fraktalami kojarzy.
Te zdjęcia oddają swoisty klimat okolic centurm Krakowa i wielu innych naszych miast. Wobec takich ujęć można byc bezradnym, bo co tu porządkować czy eksponować i kosztem czego; ważna jest autorska wyrazistość i sugestywność. Zgromadzenie obok siebie, np. na ścianie kilku czy kilkunastu takich fot daje efekt; efekt o charakterze sentymentalnym, charakterystyczny dla kogoś, kto ma własny, emocjonalny stosunek do tych miejsc.
Bardzo przyjemny klimat i wcale nie czuć amoniakiem! ;-)
Intrygująca, inspirująca tematyka oraz czysta, surowa, porządna fotografia - dziękuję!
Przedfostatnie jest wspaniale, ale schrzaniles kompozycje! Trzeba bylo sie jakos skupic w poziomie natych zdobieniach szyb, a niepotrzebnie dowaliles cala te przestrzen nad drzwiami z tym czyms tam i po bokach... Byloby super.
no to zeby wyczerpać limit
Adso! Te dwa przedostatnie są bardzo fajne. W drugim pewnie bym się nieco czepnęla kompozycji, ale co tam!
Nie jestem pewna Iczek. W pierwszym odruchu pomyślałam to samo - wyrzucić z kadru, co brzydkie. Ale ściągnęłam sobie zdjęcie, kombinowałam, cięłam na wszystkie strony i wiesz co? Najlepsze jest jakie jest. Bez tego brutalnego półkola koronkowe okienka tracą swój wyraz, który zawdzięczają kontrastowi.
A Ty lubisz przecież kontrasty ;)
Na mój gust - zostaw Adso jak jest.
sień wcale nie była taka znowu brzydka:) a kompozycja..hmmm...zostawię jak jest:)... a to cała sień...albo prawie cała
Niee.. tamto jest o wiele lepsze. Yu prysł czar koronkowych okienek i coś się dzieje z perspektywą, zaczyna mi sie kręcić w głowie..
kurcze Adso a ja myślałam że to stara klatka schodowa a to jakiś kościół, dla mnie dwa przedostatnie rewelka, a ostatnie - no te drzwi straciły efekt w pierwszej wersji fajniejsze
pozdrawiam
nie, nie, to nie kościół...to stara kamienica...taka uroda wiedeńskich kamienic, trzeba przejść długim korytarzem żeby dojść do klatki schodowej:), która zazwyczaj znajduje się "od podwórka":)...zresztą ostatnie zdjęcia, poza przejsciem podziemnym, to Wiedeń...jak widać, czasem niewiele się rózni od naszych miast:)...chociaż faktycznie zapach jakby troszkę inny:)