Pora wreszcie coś pokazać;) Wczorajszy poranek w Rogalińskim Parku Krajobrazowym:
1.
2.
3.
4.
5.
Oczywiście wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane:)
Wersja do druku
Pora wreszcie coś pokazać;) Wczorajszy poranek w Rogalińskim Parku Krajobrazowym:
1.
2.
3.
4.
5.
Oczywiście wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane:)
Bardzo ładne. Byłem w tych okolicach w niedzielę :)
fotki z odbiciami drzew w wodzie (#2 & #5) są świetne!
W #1 dół zdjęcia niepotrzebny, #5 nic ciekawego. Poza tym bardzo ładne.
Solidne krajobrazowe foty (choć #1 rzeczywiście nienajlepiej poukładana). Najbardziej podoba mi się #2.
Fajne fotki. 4 najlepsza
Dzięki wszystkim za komentarze.
W pierwszym zdjęciu dałem tyle dołu tylko dlatego, żeby pokazać fragment oszronionej trawy i obmarznięty delikatnym lodem brzeg rozlewiska. Właśnie to miałeś na myśli SdoubleU, mówiąc o nieciekawych elementach? Mnie akurat one wydały się dosyć interesujące, ale oczywiście nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywać, że to ja mam rację:)
Wrzucę w takim razie jeszcze jedno zdjęcie bez dołu:
6.
bardzo dobre:) 2 i 4 najbardziej wpadla w oko :)
Foty technicznie dla mnie super, ale wystarczyło by tylko jedno. W zasadzie wszystkie są podobne i całość nie stanowi cylku plenerowego. Ale powtarzam technicznie super.
Może nie konkretnie chodziło mi o ten lód ale o sporo miejsca na dole - poprostu sam skadrowłbym to odrobinę inaczej co nie znaczy, że Twoje ujęcie mi się nie podoba. Częst jestem w tym samym miejscu w Rogalinie - lubię je. A tak ogólnie to w Poznaniu nie wiele jest ciekawych fotograficznie obiektów. Masz jakieś ulubione??
Powiem tak: odkąd interesuję się fotografią i odkąd pamiętam to miejsce na zdjęciach postanowiłem sobie, że kiedyś się tam udam. Mam do Ciebie/do Was ( ludzi z okolic ) pytanie jak tam trafić. Zapewne bym używał transportu w postaci PKP trasa Wrocław - Poznań. Ps. Czy jest możliwe zrobienie takiej wycieczki w tamto miejsce w jeden dzień :?: można na priv lub gdzie komu wygodnie ;-)
Pozdrawiam z Dolnego Śląska!
#6 zdecydowanie lepsza od jedynki. Bardziej zrównoważona, lepsza proporcja.
Robiona jest póżniej, dlatego ma dużo większą głębie niż #1. W jedynce jest niespójność tematów pierwszego i drugiego planu .
Symetria jest podobno sztuką głupców, ale twoje krajobrazy podobają mi się.
Ajajaj dobre te foty :) Widac ze oplaca sie rano wstawac bo swiatlo i czyste powietrze tworza nieprzecietne klimaty.
Jak dla mnie 2 the best!
Dokładnie tutaj :
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=p...75788&t=h&z=14
A miejsce przeurocze :)
Ostatnie mnie bardzo zadowoliło :P
fajne fotki i fajna okolica ;)
Dziękuję wszystkim za komentarze.
SdoubleU --> mam kilka miejsc, które lubię. Na pewno Rogalin i okolice jest jednym z tych, które lubię najbardziej.
mjagiellicz --> PKP może być ciężko, ale raczej wykonalne. Pociągiem do Puszczykowa lub Poznania i stamtąd autobusami do Rogalinka. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia o tym co i jak często tam jeździ, bo zawsze bywam w tych rejonach samochodem.
JAZ --> 6 była robiona najwcześniej ze wszystkich;-)
Cichy --> Ty się nie pomyliłeś? Masz swój wątek i tam wrzucaj swoje zdjęcia a nie rób mi tutaj bałaganu!;-) Zaraz poproszę modów o usunięcie twojego postu.
solti a w razie W gdyby naszła mnie ( i Ciebie ) chęć to dalibyśmy radę się dogadać że bym przyjechał do Poznania i stamtąd byśmy ruszyli :?: bo ja jestem ograniczony trochę i zapewne PKP mi pozostanie :wink:
Nie mówię nie, ale dużo zależy od terminu. W tygodniu pracuję i jest to raczej niemożliwe, a w weekendy też u mnie często krucho z czasem. Jak będziesz znał jakąś konkretną datę, kiedy będziesz się wybierał, to daj znać i wtedy powiem coś dokładniej. W każdym razie w ciemno nic nie obiecuję;)
[QUOTE=Cichy;428469]Dokładnie tutaj :
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=p...75788&t=h&z=14
Ciekawe jest to ze jest tam w waszych okolicach Debno, z ktorego pochodze ale w Malopolsce, i macie tez Krosno, ktore tez jest odemnie jakies 60km oddalone na pograniczu Malopolski i Podkarpacia.
Mamy też własną Łódź i Wenecję:D
Widać to sprawa postprocesingu albo było chwilowo jaśniej.
No może inne ustawienia do naświetlania. :-)
Taka mgła to moje marzenie.
Czasami rano wyglądam za okno albo jak wiozę dziecko do szkoły i widzę mgłę, to bierze tęsknota za takimi ujęciami jak twoje.
Ale w wielkim mieście to na nic.
W twojej okolicy byłem raz/dwa w Jaszkowie. Ale takiej mgły to tam akurat nie było. :-|
JAZ --> tylko kwestia czasu naświetlania. Postprocessing w obu przypadkach identyczny. Co do mgły, to tutaj praktycznie jej nie ma. To nawet nie jest porządny poranny opar. Trochę nie ta pora roku. No ale na właściwe opary też mam zamiar w tym roku zapolować:) Tutaj w każdym razie widoczność już po kilkunastu minutach była wręcz idealna.
Edit: no ale Ty pewnie piszesz o zdjęciach Cichego:lol: Ktoś mi powie, co one tutaj jeszcze robią?
fajne kolorki... swoja droga musiałabym się tam przejechać..
i ja również muszę się kiedyś tam wybrać ;)
Pora na zmianę klimatu;) Na początek dwa świeże zdjęcia z krótkiego urlopu w okolicach Półwyspu Helskiego. Później postaram się coś jeszcze dorzucić.
1.
2.
Fajne fotki aczkolwiek seria z lodkami mam na mysli 1 zdjecie nie trafia do mnie , a reszta naprawde dobre i kolorki super . Pozdrawiam ...
No to jeszcze trzy zdjęcia z ostatniego wypadu nad morze:
3.
4.
5.
Fotograficznie może już trochę przeeksploatowany, ale za to niezmiennie mój ulubiony, Cypel Redłowski, czyli klif w Gdyni Orłowie. Pstryknięty niecałe 2 tygodnie temu, późnym popołudniem w pochmurny dzień, gdy tylko na moment, zupełnie niespodziewanie, oświetliło mi go słońce:)
6.
Kilka zdjęć Ostrowa Tumskiego z wczorajszego mglistego poranku:
6.
7.
8.
super złapałes tę mewkę no i zdjęcia miasta również ciekawe...takie tajemnicze...
Bardzo dawno nic nie pokazywałem, to czas się przypomnieć:) Na początek kilka jesiennych zdjęć z moich okolic:
9.
10.
11.
Te 3 ostatnie świetne ;) uwielbiam takie kadry i tą jesienna kolorystykę przyprawiona fajnym swiatełkiem ;)
Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk
#4 - rewelacja
Dzięki za komentarze, czekam na następne a w międzyczasie pokażę kilka zeszłorocznych zdjęć z gór:
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
bardzo fajne foty w calym temacie, skzoda tlyko ze co kawalek numeracje zaczynasz od poczatku :D
Bardzo przyjemne kadry. Miło się ogląda.
Bardzo tu fajnie, będę zaglądał.
Fajne fotki! Z klimatem, znaczy takie ciepłe, przyjazne :-). Nie leżą mi tylko te czarne szerokie ramki. O ile białe na zimowych są ok, to te czarne wprowadzają jakiś niepokój. Ale to moje zdanie:-D
Dzięki, cieszę się, że Ci się podobają:D
To jeszcze dwie takie fotki dla odmiany:
24.
25.
Po baaaaaardzo długiej przerwie nadszedł czas na małą wrzutę;)
Wszystkie zdjęcia zrobione w sierpniu 2014 r. w rejonie Półwyspu Helskiego i Trójmiasta.
Jeśli ktoś jednak znajdzie chwilkę, żeby tu zajrzeć, to życzę miłego oglądania:D
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
Mi się bardzo podobają. Pod względem technicznym się nie wypowiem, bo się nie znam. Jedyne do czego bym się przyczepił w ostatnim secie to powtarzalność. Najbardziej mi się podobały 33 i 37 :)
Od 29 do 38 mogę przyjąć wydruki na ścianę :) byle odpowiednio duże, a 30-tka największa.
Bardzo fajne.