Nasladując podobne wątki gorąco proszę o wasze najlepsze fotki zrobione 35L!
Nasladując podobne wątki gorąco proszę o wasze najlepsze fotki zrobione 35L!
35L to zadziwiająco dobre szkło :lol:
:mrgreen:
Napisał Arkan:
--------
Zaiste :)
Nemeo, proszę, np. to jest robione 35 1.4L:
Więcej - vide link w stopce - większość tym szkłem robię :)
Pozdrawiam
Może nie z serii najlepszych ale z gatunku 35+crop (20D) bez udziwnień.
Na f1.8 ISO 800 (dość ciemno, koncert)
Zdjecie wykonane w Egipcie noca na 400 iso. Jasne szkielko pozwala na uzyskanie takich czasow, ze nawet z reki w nocy focic mozna - polecam :wink:
I coś jeszcze z 20D (stare, gdzieś w sklepie), z 5-tki dopiero coś zrobię i zapodam. Uwielbiam plastykę tego szkła.
Wyraźne przerysowania to daje 17mm :lol:, a 35L to całkiem przyzwoite szkło portretowe :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez hofi66
...ale za to mój egzemplarz ma tednencje do dość nietypowej dystorsji - horyzont mi się "wali" :lol: :mrgreen:
Wszystko zależy od kąta widzenia i co za tym idzie odległości od przedmiotu. Na tym poniżej już tak nie jest, jak u Ciebie - fajne zdjęcia. Choć ja czasem tak lubię ...
A z tą dystorsją musisz coś zrobić, Żytnia czeka ;)
Tak jak piszesz, poniżej przykład IMHO przerysowania 35/1.4L:
Pozdrawiam
A ja uwazam, ze noc i tylko brak swiatla moga to szklo najlepiej zareklamowac ;-)
Stare z 20D:
f1.8
f2.0
Jeśli kogoś to przekona do zakupu, to mała seria z klubu - tak szkło rysuje detale - 20D przysłona 1.6-1.8 ISO 800-1600. Szczegóły w postaci exifów na stronie --> http://www.pbase.com/hofi/kuznias
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I na koniec historia pewnej rywalizacji pt. "35L szczerzy pełną dziurę na leżącą 85 1.8" - w oparciu o wątek "5D i FF ..." http://img100.imageshack.us/my.php?i...3007812df1.jpg
Pozdrawiam
nie ma to jak "cyc" butelka nie jest az tak pociagajaca ;-)
ps. zdjecie nie jest z najlepszych - jest poprostu standardowe dla tego obiektywu ;-)
Poprzednio dałem linki teraz fotki:
Uwaga dotyczy głównie "1", gdzie głowa jest nieproporcjonalnie wielka w stosunku do reszty. Przy 2 i 3 jest całkiem, całkiem nieźle i może nie razić, nawet niektórym podobać ...
Tym razem nie same zdjęcia ale myślę coś, co pozwoli 35L odnieść do innych szkiełek. Miałem okazję w lipcu zobaczyć wystawę "Terakotowa Armia z Chin" w Ustce. Zrobiłem fotki z tej wystawy 3 obiektywami, wszystkie "L" - 17-40, 35 i 70-200 2.8. Można zerknąć i porównać - kolory, ostrość, dynamikę, bokeh. I ważne dla tych co używają jeszcze cropa - robione 20D. Bardzo lubię znakomite 70-200, ale porównajcie sami, jak wypada "nasz bohater".
Może się wam przyda, zapraszam: --> http://www.pbase.com/hofi/terakota
Wyczyszczone.
Podpisuję się pod tym i prosze o umiar w zamieszczaniu zdjęć.
To nie 'Galerie użytkowników' .
Reklamacje:
http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3
"Zastrzeżenia do działań moderatorów należy zgłaszać poprzez prywatną wiadomość do administratora."
cudowne szkiełko ;) ... ale abberuje jak cholera!
Przez tyle m-cy ani jednej fotki, czyżby Adam załamał tymi aberacjami
5D, f/1.6, troszkę dodałem winiety (mimo tej koszmarnej która już jest za darmo :D) i usunąłem beczkę (tak, tak, beczkę!, na 5D przy takich zdjęciach ją widać), BW przez zwykłą desaturację bez zabawy filtrami.
tutaj większe i komentarze
35L - cudnie ostre i ciepłe szkło, mam od kolku m-cy i dalej je rozgryzam, mam problemy przy strzałach z ręki i przeslonie 1.4 do 2.0 - trzeba uważac na bbbb małą GO, dam też przykład że do pejzaży też to szkiełko jak znalazł:
to chyba nadal moje ulubione z 35L:
[/QUOTE]
Obiektyw mam od niedawna, ale już się zakochałam ;-)
Na cropie.
1.8, 1/800
35L - cudnie ostre i ciepłe szkło, mam od kolku m-cy i dalej je rozgryzam, mam problemy przy strzałach z ręki i przeslonie 1.4 do 2.0 - trzeba uważac na bbbb małą GO, dam też przykład że do pejzaży też to szkiełko jak znalazł:
Dla odmiany coś z małą GO
5D f/1.4
Dlaczego w niektórych zdjęciach brakuje Exif? Wstyd jakiś czy coś innego zmusza do wyboru takiego formatu?
ja dokladnie tak jak HIMI ... jedno z pierwszych :)
5d 35L 1,4
jak himi, i look...:)
wołane z rawa, bez ostrzenia.
5D 35L 1.8
tutaj LINK do oryginału w pełnym rozmiarze, można nawet pooglądać fakturę śniegu na czapce, ładuje się dłuższą chwilę...
5d 35mm 1,4
:)
macie coś może z Canon 5D i 35L
ale coś z trudnych warunków ISO od 1600 i niska przysłona
chętnie zobaczę efekty
jeśli nie chcecie wkleić to proszę na maila
morgre@onet.pl
Kupiony późną jesienią, więc na solidnym plenerze z nim jeszcze nie byłem, ale.. lubię to zdjęcie. Może nie jest super-extra, ale je lubię.
40D + 35 L (nie pamiętam na 100% czy f1.4)
Wszystko na pełnej dziurze z 5DII.
Jedno już wstawiałem, ale dodam jeszcze coś ostatnio zrobione:
f/1.4 na 5DmII