Witam,
jak w temacie. Szukam ludzi z Wałbrzycha i okolic do wspólnych wypadów na zdjęcia. Może jest ktoś chętny :?:
zapraszam do dyskusji ;)
Wersja do druku
Witam,
jak w temacie. Szukam ludzi z Wałbrzycha i okolic do wspólnych wypadów na zdjęcia. Może jest ktoś chętny :?:
zapraszam do dyskusji ;)
Jeśli jakiś niedzielne fotografowanie i w dodatku coś ciekawego no i jeszcze miał bym wolne to czemu nie
jestem na tak !!! nawet w tą niedzielę :)
pierwsza osoba chętna jest ;) niedzielne focenie pewnie, że wchodzi w gre ( co prawda u mnie będzie to przykładowo co drugi weekend ze względu na szkołe ) ale nie widzę problemu. Byleby się dogadać w parę osób i możemy ruszać.
z tym parę osób to będzei problem...wiem, że jest jeszzce terminator od nas z Waldenburga i parę osób w Świdnicy...mógłbym oczywiście w miarę możliwości zmontować dwie osoby z ciemnej (żółtej) strony mocy :)
mi ta niedziele pasuje bo tak jak mjagiellicz mam zajęcia
no pewnie. Może i mi się by udało kogoś jeszcze zwerbować z nie-canonowców :wink:
tylko teraz pytanie, co i jak wstępnie :?: czy gdzieś w okolicy, czy np. plener jakiś albo opuszczone fabryki/kopalnie :?: może gdzieś dalej na cały dzień :?: czekam na propozycje. Wstępnie myślę, że niedziela byłaby ok.
mi to rybka bo ostatni raz w Wałbrzychu byłem kilka lat temu. Słyszałem tylko że jest tam trochę opuszczonych fabryk.
Coś ucichło więc jak robimy coś?
no ja jestem jak najbardziej za, tylko że na miejsce ciężko się zdecydować więc w końcu nie wiem co z tym weekendem.
Ja bym się pisał, ale w piątek (jutro) oddaję auto do serwisu (odbieram w poniedziałek) i będę niemobilny. :confused:
zawsze możemy sie obejść bez samochodu i uderzyć gdzieś bliżej ;-) chyba, że ktoś ma ochotę na poważniejszy wypad i potrzeba auta to możemy zaczekać. Co proponujecie :?:
A może Szczawno? Wtedy z buta mógłbym śmignąć.
Może się czepiam ale co takiego jest w Szczawnie żeby tam focić :?:
No właśnie.... Jak macie pomysł na jakiś ciekawy plener, to śmiało...
mi osobiście po głowie chodzi Walim z dwóch powodów: ruina fabryki lnu oraz mam tam upatrzony widoczek, do którego trzeba dojść kawałek :wink: Walim w górkach leży więc może się trafi jakaś mgła..nie wiem. Busy tam jeżdżą więc nie powinno być problemu z dotarciem...
Ja i tak będę autem. A nawet jeśli będzie więcej osób to może ktoś też by miał transport. Z tym to nie będzie pewnie problemu.
To co? Walim do Walimia? Jak inni, TomS, mattnick?
no jeżeli Wam odpowiada to może być Walim. Jeżeli Tom by nas zabrał to zapewne dorzucimy do paliwa i udamy się grupą - póki co się deklaruje osób z forum akurat na jedno auto.
Ja będę na pewno a gdzie to mi obojętnie bo nie znam żadnego z tych miejsc. Choć może być ta stara fabryka
Tom a odpowiada ci to, że byśmy do Ciebie wskoczyli :?: o ile by nie było za dużo chętnych ;) no to i tak poczekamy aż pozostali się wypowiedzą.
To i ja bym się dopisał do auta. Następnym razem służę swoim...
Z tym nie ma żadnego problemu
no to spoko. proponuję do jutra poczekać - może ktoś jeszcze będzie chętny. Zostaje nam później tylko wybrać miejsce, w którym się spotkamy z Tomem. No i sobota rano czy niedziela rano :?:
Myślę że niedziela będzie pasowała większej ilości osób
Więc robimy wstępną listę - niedziela - Walim:
1. TomS
2. mjagiellicz
3. mattnick
4. terminator
jak na razie jestem :)
ja jutro jade do wałbrzycha że tak powiem służbowo szkoda że jutro nie niedziela z chęcią bym pofocił w jakiś storych fabrykach. pozdro miłej zabawy
Kurcze, wpadłbym sobie do Was ale obawiam się że ani w ta ani w kilka następnych niedziel nie będę miał jak :-(
Szkoda bo muszę kiedyś podpiąć sobie Extender taki jak masz.
Odprowadziłem auto do serwisu i prawdopodobnie będzie dzisiaj do odbioru. To dobra wiadomość. A gorsza to, że temperatura odczuwalna w Wałbrzychu w niedzielę rano: -15C.
damy radę trzeba być twardym a nie miętkim ;-)
a pozatym " im gorsza pogoda, tym lepiej dla fotografa " hehe ;) są szczegóły co do miejsca i godziny spotkania się :?:
Miejsce to może jakoś centrum czy coś ważne żeby było jakieś miejsce, które łatwo znajdę :smile:
A godzina to hm tak przed południem myślę nie wiem 9-11 ?
Tom, napisz z której strony będziesz wlatywał do Wałbrzycha to coś wymyślimy :wink: ja myślę, że godzina 9 byłaby w sam raz.
To powiedzenie jest uniwersalne... W listopadzie, w zeszłym roku dookoła śnieg, a ja z kolegą w woderach po pas w wodzie... A ryby? Czy tam w ogóle były ryby? Po kilku godzinach wymiękłem i stwierdziłem, że to mi ma sprawiać przyjemność, a nie ból. Ale jak kolega mnie namówi w tym roku, to też pojadę, bo " im gorsza pogoda - tym ryby lepiej biorą."
Może być 9-ta.
Będę jechał od strony Świdnicy
Poproszę o dopisanie mnie do listy obecności
oszin
1. TomS
2. mjagiellicz
3. mattnick
4. terminator
5. oszin
Dobra to teraz dajcie tylko znać gdzie mamy być z oszinem o 9
To może zróbmy tak...Wjeżdżasz od strony Świdnicy...na krzyżówce ze światłami skręcasz w prawo...potem znowu w prawo...odbierasz mnie z przystanku a na następnym będzei stał zapewne terminator chyba, że umówię się z nim na jego przystanku...dalej niech piszą Ci co mieszkają dalej :)
Dokładnie. Więc mattnick, na moim przystanku (przy przejściu do Tesco). Wyślę Wam nr na komórkę.
no to ok, ja też będę na przystanku przy przejściu do tesco ( w końcu mam do niego nie całe 50 metrów :P )
Do pierwszego postoju :)
Panowie dziękuję.
Było miło.
TomS wielkie dzięki za to że chciało ci się nadłożyć drogi specjalnie dla mnie.
pozdrawiam
oszin
i ja również dziękuje za ten plener. 5 osób jak na pierwszy raz uważam za dobry wynik :-D dzięki TomS za transport ;-) mam nadzieję, że miejscówki, które wybraliśmy nie były aż tak złe... :-D
to może zacznę z fotami ;-)
1.
Ja coś swojego dam dopiero jutro. Dzisiaj jestem zmęczony i trochę obrobię je. Oby tylko mógł je wrzucić bo ostatnio mi wyskakiwał błąd.
Dzięki za fajny plenerek
mjagiellicz, dzięki za pomysł, TomS, dzięki za transport (zwłok:lol: ). Było super. Pozdrawiam wszystkich uczestników.
No to ja zacznę...
1. Najlepiej zacząć od testów :)
2. Aby przejść do ataku (jak zwykle chybionego)
3. Potem już było ładnie landszaftowo-słoneczkowo
4. Gwiazda schodów zamku Grodno - oszin
Dziękuję wszystkim za mile spędzony czas i za zaangażowanie...
Niestety linki bo nie chciało mi wstawić- jakiś błąd :???:
Jutro wieczorem coś jeszcze wrzucę
http://img232.imageshack.us/my.php?i...9198297il5.jpg
http://img232.imageshack.us/my.php?i...1211570aj1.jpg
http://img139.imageshack.us/my.php?i...7784192ky7.jpg