Witam,
od jakiegoś czasu czytam i co nieco pisze na CB. Dzięki temu pstrykam fotki, które coraz bardziej mi sie podobają :) A czy spodobają się Wam to się okaże. Zapraszam do komentowania :)
[~1~]
[~2~]
[~3~]
Wersja do druku
Witam,
od jakiegoś czasu czytam i co nieco pisze na CB. Dzięki temu pstrykam fotki, które coraz bardziej mi sie podobają :) A czy spodobają się Wam to się okaże. Zapraszam do komentowania :)
[~1~]
[~2~]
[~3~]
Na #2 brakuje dolu, #3 dobra, chociaz wypalenia troche raza po oczach:)
Na #2 żeby było więcej dołu trzeba byłoby założyć kita z 18mm zamiast Tamrona i byłoby akurat... Na #3 czemu uzyłeś aż F/32? Zapraszam do lektury o dyfrakcji http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyfrakcja i http://canon-board.info/showthread.p...ight=dyfrakcja no i to przepalenie
Poza tym b. ładne kadry, #1 ekstra portrecik :)
no 3 wiem ze przepalona na niebie i wodzie, ale niestety na niebo wplywu nie mialem bo brak polowki.
co do f/32 to powiem szczerze ze to moje pierwsze pstryki przyrody byly i kaos tak ustawilem - w sumie nieprzemyslane - dzieki
2 tak skropowalem i jakos mi sie podoba, ale dzieki za uwagi i komentarze :)
wystarczajaco dlugi czas uzyskal bym tez z mniejsza przyslona.
a tu poprawiana 3 (niestety przepalenia sa)
[~3a~]
[~4~]
z dzisiejszego plenerku - moje pierwsze w takich kolorkach ;)
[~5~]
400D+Tamron 28-75
[~6~]
400D+Tamron 28-75
nr 5 bardzo fajnie.
dzieki:)
prosze o krytyke, bo dzieki nij popelniam mniej bledów :)
Piąte trochę zbyt... fotosowe.
Bardziej o wiele podoba mi sie 6 - wedle mnie stylowe. W ramach nadmiernego wybrzydzania - chciałabym troszkę więcej ramion, bo beret trochę tłumi chłopaka. Ale może uciekłby klimat? Tak czy siak - fajne :)
[~7~]
400D+tamron28-75
i jeszcze kilka z powyższego tematu:
[~8~]
[~9~]
[~10~]
[~11~]
[~12~]
[~13~]
[~14~]
[~15~]
[~16~]
na zdjeciu 6 gdzie jest ostrosc ?
w ostatnich zdjeciach proponuje nie uzywanie lampy wbudowanej w aparat :)
6 - najlepsza
ostatnia seria - motyw interesujący, pokazane jako tako
Całość ciekawa. Zdjęcia łączą się w historię.
dzieki,
a lampy wbudowanej nie uzywam, tylko 299T, ale na tych ostatnich dopiero uczylem sie jej uzywac :)
[~17~]
C30D+T28-75@44 f3.5 ISO640 1/30
Travolta?
Ewa dokładnie tak samo zareagowałam, ale to musi być syn, albo wnuk bo Travolta w młodości nie był tak hmm ponętny??;-)
ehehe, no w sumie to nawet i troche podobny ;)
Mi przeszkadza ta jasna.. poręcz? Trochę za mocno "wali" po oczach.
Troszkę mało plastyki.
7 - fajny temat, ale coś się stało z ostrością, światłem :( robiłeś to komórką?
no mi tez, ale nie dalo sie juz z tym nic zrobic :( a podczas pstrykania nie zrocilem uwagi ;/ nastepnym razem bede pamietal :)
heh robilom to 400D na najwyzszym ISO a ciemno bylo strasznie, a lampa niezdazyła mi sie zaladowac :( (299T) ale wrzuciłem bo wydała mi sie ciekawa :)
Pewnie, lepszy rydz, niż nic :)
Zainwestuj w dobrą lampę ;) bo to naprawdę fajne ujęcie.
dzieki :)
niestety lampy sie pewnie niedorobie przez najblizsze pol roku, ale małymi kroczkami sie nazbiera ;)
[~18~]
Z premiery spektaklu "Historia Pewnej Śmierci" Żmigrodzkiego Teatru Miejskiego 48.
wiecej zdjeć tu: www.teatr48.prv.pl
Gdyby wyciąć te reflektory z PG to całkiem, całkiem.
myslalem nad tym, ale jakos bardziej do gustu przypadla mi wersja z nimi i zostawiłem :)
No tak, nad gustami się nie dyskutuje ;)
[~19~]
C30D+T28-75@40mm f4 ISO200 1/100
Fotki mi sie podobaja - dobra robota :)
[~19~]
Dziewczyna z psem-Wyciąć chwasty.
Fajna galeria...
Fajne są portrety.
[~20~]
Podczas wizyty w ukraińskiej szkole (cały fotoreportaż wkrótce)
C30D+T28-75@75 f4 1/125 ISO 640
Fajne i kolor tu niepasuje.
Fajne
[~21~] Twierdza w Chocimiu
C30D+KIT@18 f/3.5 1/800 ISO100
Trawa na pierwszym planie raczej niepotrzebna, ale reszta jest juz dobra:)
Ale zdjecia samej twierdzy masz oczywiście? ;) nie wiem czemu tak dużo zdjęć z Chocimia przedstawia właśnie te otaczające ją pagórki... trawa tam jest bardziej zielona czy co? ;) Zamek za bardzo odrestaurowany? ;)
Mając w pamięci samą budowlę, która mnie naprawdę zachwyciła (szczególnie piwnice), to zdjęcie jest jakieś takie nijakie... no i jeszcze ta winieta - przepraszam, ale po naoglądaniu się dzisiaj plfoto mam jej stanowczo dość;)
Czekam na więcej materiału z Ukrainy:) (miał być jakiś reportaż...?)
hehe, no tytul zdjecia juz w kliku miejscach wzbudzil 'zainteresowanie' ;) no coz, moze nietrafny ale obrazuje miejsce, gdzie jest mostek i gdzie prowadzi ;p
co do miejsca to jest ono rzeczywiscie piekne. Wogóle Ukraina jest przecudnym miejscem i polecam wszystkim jej odwiedzenie.
CO do fotoreportazu, to bedzie, ale nie wczesniej niz w lipcu, bo mam sesje i obrone pracy mgr, wiec troche tego wszystkiego (nie wspominajac o pracy i kobiecie ktorych zaniedbywac niemoge ;)
co do podziemi to podrzucam jedna fotke, a na reszte musicie troche poczekac ;)
[~22~]
C30D+KIT@21 f/3.5 1/30 ISO1600
ps. czesc zdjec 'reporterskich' z tego wyjazdu, niestety nieobrobionych, tu: http://picasaweb.google.pl/eliasz.sztalt/Ukraina
[23]
Canon30D+Sigma 70-300@214 f/5.0 1/100 ISO400
[~24~]
Canon30D+Sigma 70-300@238f/5.6 1/100 ISO500
[~25~]
Canon30D+Sigma 70-300@238 f/5.6 1/100 ISO400
No i zrobiłem moj pierwszy ślub. Na szczęście byłem jako 2 fotograf i nie było presji, bo to Ślub kuzynki byl i wiedziełem, że zdjecia moga nie wyjść;) Chociaż z 2 strony nie chciałem przeszkadzac ani panu, ktory na tym weselu zarabiał, ani młodym i troche tak na uboczy stałem wiec nie zawsze bylo jak podejsc.
Ocencie kilka:)
[~26~]
[~27~]
[~28~]
[~29~]
[~30~]
[~31~]
[~32~]
Pozniej moze jeszcze cos dorzuce :)
PS. Całosc robiona Canonem30D, Tamronem 17-50 i Canonem 85 1.8
z racji ze nie wszystkim wyswietla dodaje jeszcze raz ;)
[~26~]
[~27~]
[~28~]
[~29~]
[~30~]
[~31~]
[~32~]
[~33~]
[~34~]
26 - co to za efekty specjalne na 2 planie?
30 - myślę, że przy nieco większej GO pan młody zmieściłby się w polu ostrości i wyglądało by lepiej (żeby chociaż był mniej nieostry - jak na 32), zresztą, samo ujęcie bardzo podobne jest do 34
31 - intrygujące ;)
33 - brzydki cień na twarzy panny młodej, wg mnie to trochę powtórka z 32, które ma jednak ładniejsze światło