Uzgodniliśmy z MacGyver'em że zrobimy fotkę słoikiem podpiętym pod 300d :)
Czas na zrobienie zdjęcia - 7 dni :)
Aparat - 300d
Wersja do druku
Uzgodniliśmy z MacGyver'em że zrobimy fotkę słoikiem podpiętym pod 300d :)
Czas na zrobienie zdjęcia - 7 dni :)
Aparat - 300d
Wchodzę.
Słoik po ogórkach oczywiście :-D
Albo dla ostrzejszych zdjęć po chrzanie :) Ogólnie to model obojętny :) (byleby z czerwonym paskiem :P)
Ok, dziś na obiad skończę wcinać ogórki i chrzan i ruszam w plener :-D
Tja... przypomnij sobie, kto ma w torbie Twojego trabanta:twisted:
Jutro skoro świt spodziewaj się wizyty....:twisted:
Na razie dobieram odpowiedni słoik... udało mi się już nawet osiągnąć na matówce coś co przypominało obraz fotograficzny, niestety żaden z przetestowanych nie chce ostrzyć na nieskończoność ;-)
cóz to za batle... jakieś konkretne zasady?
ja podepne jasne tele z jabola...:mrgreen:
Pewnie z wbudowanym zielonym filtrem korekcyjnym:D
sniper, nie widziałeś białych długich butelek...?? jeszcze trudniej bo trza szyjkę odłupać...;) ino skąd ja teraz 300D wezmę...??
A może by taką plastikową po żurku białym... taki kit :wink:
Czyli battle na bokeh'y! :mrgreen:
tylko 300d wchodzi w grę?
żadnych butelek - jedynie SŁOIKI :P
300d jeszcze mam, ale nie rozumiem o co chodzi ze słoikiem:D
myślałem że to przenośnia. ale dobrze że nie - pomysł dobry:) 3 x TAK:D
qna, próbowałem ze słoikiem po musztardzie i nie dosć że cholerny BF mam to jeszcze wszystko w crossie wyszło...;)
Ok, z racji na duże zainteresowanie tym battle dopuszczamy inne puszki, ale w roli obiektywu koniecznie słoik i nic innego :-)
a czy można w takim razie jakiś szary użyć albo polara se zrobić choćby ze starej bluzy...??bo nie wiem czy wydole na pełnej dziurce choć mam iso 50 i 1/8000...
Zrob po prostu jakas nocna fote;)
słoik po sosach knorra dosyć fajną ma folię - może ona trochę wytłumi światło hehe. przegram jak nic:D
A wkładając słoik w słoik można mieć dwie soczewki;)
Zamontuj jeszcze silniczek i bedziesz mial AF:D
A jak drugi słoik zawiesisz na gumkach lub sprężynkach to nawet IS :mrgreen:
Strasznie jestem ciekaw rezultatów.
Przy okazji mozecie tutaj wrzucic zdjecia sprzetu, ktorym robicie zwoje battlowe dzielo:mrgreen:
ja bym się juz za polerke denka zabrał:) chyba ze to niedozwolone:)
a czemu tylko 300D? niech konkurs bedzie dla wszystkich, albo przyjamniej dla posiadających dzieci/wnuczki trabanta :)
ok. sorki, niezauwazyłem:)
mam taki 40cm słoik z denkim 15cm:) filtry mozna stosowac? UV przynajmniej by jako tako ochronić matryce, hehe... :)
w przysly poniedziałek kończy mi sie sesja wiec wtedy dopiero popstrykam, chyba ze to juz za poźno:/
e wy se jaja robicie z tymi słoikami czy na poważnie? Bo ja mam jeden fajny słoik, tylko bez mocowania statywowego :( a on ciężki... taki do kiszenia ogórów :D
350'ątek to do niego wejdzie co najmniej kilka, potem tylko zalewa i za parę miesięcy.... :D palce lizać. BTW to nie najgorszy pomysł opublikować zdjęcia "obiektywów", ale dopiero po zakończeniu battla, bo przecież chodzi o zdjęcia, a nie o sprzęt :D:D:D
Obojętne jaki słoik, ważne żeby słoik był. Nie ma co dywagować - trzeba brać się do zdjęć.
A wychodzi wam na zdjeciach cos ciekawszego niz...gradient?:mrgreen: Ja raz przylozylem sloik bo golabkach i jedyne co bylem w stanie uzyskac ostrego w wizjerze to punkty AF:D Co robie nie tak?:lol:
Proszę o przesunięcie terminu o dwa dni. bo nie zdążyłem :-(
a kiedy jest w ogóle termin, bo trochę zamotany jestem ostatnio. przepraszam bardzo że nie wiem:/
No i d.... 300D mi padło :-(
Err99?;)
Właśnie, do kiedy termin? Bo tu niektórzy sesje mają, a temat fajny :D
Pewnie styki w słoiku miałeś zabrudzone i stąd był błąd po podpięciu szkła :P
Panowie co z tymi słoikami? Dżemy, keczapy czy inne przetwory jeszcze nie zjedzone? ;)
Ja bym bardzo chciała wiedzieć, czy już jest sonda do tego battla? Mam swoje typy wedle zapowiadanego sprzętu...??
Z tego co widzę u siebie to straszna kicha wychodzi z tymi słoikami :lol:
HALOOO!!! Czy komukolwiek coś sensownego wyszło?
Ja w swoich słoikach mam chyba FF/BF bo nie mogę nigdy ostrości w punkt złapać ;)
A tak ogólnie to tylko piękne rozmycia mi wychodzą :(