link
Witam !
Jak zostało zrobione to zdjęcie ? Głębia jest duża, czas bardzo krótki i specyficzne oświetlenie, gdzie światłomierz powinien chyba "przekłamać".
Z góry dzieki za inf,
Nevermind
Wersja do druku
link
Witam !
Jak zostało zrobione to zdjęcie ? Głębia jest duża, czas bardzo krótki i specyficzne oświetlenie, gdzie światłomierz powinien chyba "przekłamać".
Z góry dzieki za inf,
Nevermind
jedyne co mi przychodzi na myśl, to:
- bardzo wysokie iso
- photoshop (przyciemnienie miejsc nieważnych - tła)
- może składane (co by tłumaczyło dużą GO)
No ale dostało nagrodę na WPF, więc chyba nie składanie i photoshop ?
Priorytet czasu, wysokie ISO, ze wzgledu na silne zrodla swiatla w kadrze aparat przymknal przysłonę, stąd GO i ciekawe oświetlenie (które pewnie na żywo wydawało się znacznie bardziej równomierne). Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę.
zadajesz trudne pytania...;)
Bez PS'a to zdjęcie by nie istniało :)
niedoswietlenie
flesz od gory/przodu zawodnikow
To proste jak akustyk napisał i nie musi być zdjęcie obrabiane w PS.
Technika panowie, technika, trzeba się uczyć od najlepszych.
A tu przykład mojego zdjęcia praktycznie bez PSa.
a czy w word press foto można PSuć zdjęcia? wkońcu to festiwal zdjęć reportażowych....
Coś za ładne to odbicie od tafli wody pierwszego skoczka wyszło. Ale zdjęcie ciekawe.
silne światło kierunkowe, wysoka czułość, przymknięta przysłona, krótki czas, troche niedoświetlone...może taki mix, niekoniecznie przy użyciu PSa
No ale pozostaje kwestia odbicia. Bo na focie jest bajeczka, a chyba nie walił światłem w taflę ?
Czyli jak sie domyślam światło rodem wyciągnięte z koncertu + woda... i tak to super zagrało, zresztą atmosfera tego zdjęcia jest właśnie "koncertowa" - nie sądzę, by w takich okolicznościach i możliwościach trzeba było coś więcej dokładać - nawet PS był pewnie zbędny.Cytat:
The event involves considerable spectacle, with music and a festival atmosphere.
pozdrawiam.
ps.
piękna fotografia nawiasem mówiąc - wgapiać się można godzinami.
Jest też druga możliwość:
Tak jak pisze lukaszczecin - ta rampa - to halogeny.
Z pewnością jednak było to oświetlenie dominujące.
Od strony fotografującego - nic.
Popatrz na sylwetkę pływaka startującego na torze 2 - kompletnie czarny!
A odbicie w wodzie?
Tak to właśnie wygląda przy takim oświetleniu i w czasie zawodów, gdzie pomiędzy biegami, powierzchnia wody ma czas się uspokoić. :)