Cześć
Wczoraj byłem na działce i znalazłem kilka tematów. Poniżej moje zdjęcia. Krytyka i sugestie mile widziane.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Pozdrawiam
Sylwek
Olympus Sp 510UZ + filtry UV i Polaryzacyjny
Wersja do druku
Mucha mi się podoba.
4 - crop?
A 2. chyba przepalona.
Dziekuje za odpowiedz. Zdjecie 4 nie jest cropem :) Fakt 2 przepalona nie wiem po co ją tu wstawiłem? Przez pospiech, zmęczenie....
nie wiem jak innym, ale mi w ostatnim zdjeciu[kwiatek] nie pasuje ostorsc, wlasciwe brak jej. na pierwszy plan dales nieostry element, ktory wg mnie psuje cala kompozycje;)
ale co w związku z tym?
no cóż, nie zawsze jest nam dane zrozumieć autora fotografii....
sorry jakoś głupo mi się i napisało i wstawiłem jakieś badziewie, chciałem wstawić tylko zdjęcie z motorówką, chyba jestem już zmeczony, przepraszam za zamieszanie.
Sylwek
no niestety zdjecie z motorowka nie jest wiele lepsze od fotografi w pierwszym poscie :(
Mogłeś zmienić chociaż napis na "Milicja";) BTW - tytuł filmu to było "07 zgłoś się" 007 to z brytyjskiego MI5;) Nasz miał tylko jedno 0, bo nie miał licencji na zabijanie;)
no cozzzzz ,, zdjecia nie sa porywajace , odloz aparat , zacznij duzo zdjec ogladac , przeanalizuj kazde jedne , co ci sie podoba w danym zdjeciu itp , a potem wez aparat i idz focic
powodzenia :)
imiennik :)
dzięki za wszelkie komentarze, fakt trzeba się poprawić, dzięki raz jeszcze.
Sylwek
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Panie Fotosc, ma Pan wspaniałą galerię ptaków, gratuluje wspaniałych zdjęć. Jakim modelem canona oraz jakimi szkłami Pan uchwyca to ptactwo?
Sylwek
Niestety slabe.
Pierwsze byloby lepsze gdyby nie bylo krzywe tylko idealnie symetryczne. Drugie zupelnie bez sensu
Jedynka bardzo fajna, ale jakby wyszopowac jeszcze tych dwoch gosci to byloby juz super :)
5 fajne
Poleca lby zaraz :twisted:
Ciemno...
1,2 przepalone niebo, poza tym niezle.
3 doswietlilbym figure lampa
4 ciemne i za duza go.
Dziękuje za wszelkie komentarze, uwagi
Sylwek
Jak na mój gust za dużo fabuły, za mało zdjęcia. Nie podoba mi się. Z Łazienek są spoko:D Takie tradycjne kadry, tylko trochę technika siadła[ale to do wyciągnięcia na kompie;)]
Pzdr!
dziękuje
orzechy- test obiektywu GO
lazienki - ... a wezme aparat , moze jakies zdjecia zrobie :) , brak pomyslow :(
dlonie - nudze sie a mam aparat i chcialbym jakies zdjecia zrobic :)
tak wlasnie odbieram te ostatnie kilka fotek
odloz aparat , zacznij ogladac zdjecia innych ludzi , duzo zdjec , duzo ogladac :) idz na spacer bez aparatu popatrz na cos co cie zaciekawi , ustan pomysl obejdz w kolo , przeanalizuj jak bys zrobil zdjecie i powiedz sobie PSTRYK :) PO JAKIMS CZASIE BEDZIESZ JUZ SAM WIEDZIAL JAK I CO CHCESZ FOCIC :)
witam
Użytkowniku "Fotosc" dziękuje za rady oraz za komentarze do zdjęć. Niekóre z nich są trafne. Jednak co człowiek to oczywiście inny podgląd. Nie zgodze się z Tobą w dwóch sprawach. Zdjęcia z Łazienek uważam, iż nie są takie złe i nie wiem czemu powiedziałeś "... a wezme aparat , moze jakies zdjecia zrobie , brak pomyslow" Otóż zaczynam zabawę z lustrzanką i uważam, że to zdjęcie nie jest złe i nie wynika ono z mojej nudy ale chciałem to ciekawie skadroać - może nieudanie. Dłonie są dla mnie eksperymentem i wiele osób uważa tą fotkę za ciekawy pomysł, jednak nie każdy musi akurat takie rzeczy fotografować. Powiem tyle, że Łazienki i dłonie zosały przez mioich znajomych dobrze odebrane, dlatego te fotki umieściłem na tym forum. Bardzo dziękuje Ci za komentarze i uwagi, są one dla mnie bardzo cenne. Oglądałem Twoją galerię i mogę powiedzieć tylko jedno "ogromny szacuneczek dla Ciebie" Cóż tak jak mówisz uczyć się i jeszcze raz uczyć i eksperymentować także.
Sylwek
hmmm , .. znajomi :)
mi tez kiedys mowili ze swietne , fajne zdjecia ptaszkom robie :) nawet i fotograf jeden z nich byl :) ale jak np. umiescilem tu swoje prace , troche , malo troche :) a wrecz duzo :) innych opinni slyszalem :) a ze fotografuje akurat ptaki , to nie znaczy ze nie umialbym cos innefo sfotografowac :)
bardzo duzo ogladam zdjec , analizuje , jak i co bylo przy tym zdjeciu uzyte ,itp
nie sluchaj znajomych !!!! oni nic nie powiedza madrego na temat zdjec , po to by nie robic ci przykrosci :)
Dzięki Sylwester, masz dużo racji, nie ma to jak opinia kogoś bezstronnego. Dzięki jeszcze raz, a tak jak mówie piekne fotografie robisz.
Sylwek
Róża taka trochę "zmięta"...
Papryczki - ciemne, za dużo cienia i za mała GO. Spróbuj trochę wyciągnąć kolory - większe nasycenie zielonego i trochę więcej czerwieni (wydaje mi się, że papryczka na pierwszym planie jest trochę w pomarańczowa).
Witam
Dziekuję Ci za odpowiedź oczywiście masz race papryczka ma troszkę pomarańczowy czubek :) postartam się nad tym zdjęciem popracować. Jeszcze raz dziękuje za komentarz. A co do róży hmm... mi się podoba
Sylwek
w rozzy tlo rozprasza uwage , skup sie na samej rozy , np ;podelko, w srodku wylozone czarnym , , delikatne swiatlo skierowane na roze i sie robi zdjecie :)
papryczki , hmm nie wiem , po prostu bez komentarza :)
pogoda ?? jak dobrze sie wpatrzysz , to zawsze mozna znalesc klimacik, mglisto , deszczowo , snieg , tylko pomysl potrzebny :)
Witam
Przedstawim kolejną serje fotek. Tym razem postanowiłem popatrzeć w górę. O to z tego wyszło. Trzy pierwsze zjęcia przedstawiają ten sam obraz lecz w innych barwach. Które Wam przypadło do gustu? Czwarta fotka ma dać do zrozumienia jak strasznie śmecimy w sumie trochęoddaje mentalność społeczenstwa niestety! Ostatnie zdjęcie uwieczniłem po swojej głupocie!
1.
2.
3.
4.
5.
Pozdrawiam
Sylwek
Te czarne ramki, to jak nudny standard plfoto, nudna ekspozycja :(
Same zdjęcie - bez wyrazu, brak dynamiki.
wracając do zdjęcia z różą. Dlaczego dałeś tam taką ramkę?? Powiedz ty mi dlaczego ona ma pomarańcz?? Jak już robisz ramkę do zdjęcia to niech będzie ona dyskretna, nigdy nie ma odwracać naszej uwagi od głównego tematu.
A i powodzenia życzę!!
A więc ;)
Fotografia jest piękną sztuką pokazywania codziennych rzeczy, przedmiotów w całkiem innym wyrafinowanym świetle. Jednak aby zdjęcie sie spodobało musimy to robić z lekkością i artystycznym kunsztem a nie na siłę jak w przypadku np. drzew czy róży
Następna sprawa to kolorowe ramki w "wyblakłym B&W"
Nie każda fotka czarno biała jest ładna i nie każdy kwiatek w makro. Teza nad wyraz popularna wśród młodych fotografów
Dziękuje za wasze wszystkie uwagi, są bardzo cenę i aż czuje bat na plecach i o to chodzi, szczera prawda. Krytyki się nie boje a postaram się pomyśleć nad waszymi uwagami, wiem że macie racje.
Dziękuje
Sylwek
mnie sie podoba:)
klimat znalazłeś
Witam
Jest mi bardzo miło, że kmuś troszeczkę się spodobało. Oczywiście to nie jest mistrzostwo świata, nadal będę pracawał nad szukaniem tego czegoś....
Sylwek