tu można się chwalić ile się sprzedało zdjęć, pomartwić, że się nic nie sprzedało i wymienić poglądami, osobis:D tymi doświadczeniami, których "sztywniaki" i "techniczni" nie chcą czytać
;P
:mrgreen:
:D :D :mrgreen:
Wersja do druku
tu można się chwalić ile się sprzedało zdjęć, pomartwić, że się nic nie sprzedało i wymienić poglądami, osobis:D tymi doświadczeniami, których "sztywniaki" i "techniczni" nie chcą czytać
;P
:mrgreen:
:D :D :mrgreen:
moze to ja zaczne zarobiłem 300 zł za swoje zdjecia
W jeden wieczór chałtura do internetu, 60 packshotów + kilkanaście zdjęć sklepu. Plus cały dzień obróbki. Skasowałem 600 zł netto.
mi lawina mojej kropelki zatrzymała się po tygodniu i tak stoi od kilku dni :/
swoją drogą to wydaje mi się że odnoga giganta nie ma sesnu za bardzo, każdy kto chce znaleźć coś konkretnego w gigancie zawsze może użyć szukajki i będzie ok,
Robert
myślę, że jakby podkleić ten topic pod "giganta", to miałby szansę się rozwinąć... a jak nie, to możemy wrócić do tego co było dawniej, tylko wtedy będzie, że niepotrzebnie zamieszanie zrobiłem :roll:
ja mam małą lawinę tych kasztanów, tylko patrzcie:)Cytat:
mi lawina mojej kropelki zatrzymała się po tygodniu i tak stoi od kilku dni :/
http://en.fotolia.com/id/4464058
od wczoraj już6 DL, szok, ciekawe od czego to zależy, czyżby to było tak, że jak jeden zobaczy że ktoś DL to on też?
;D
mnie np. bardziej podoba się pod względem kompozycji ta fotka:
http://en.fotolia.com/id/4464074
ale chyba to, że tam w dali nie wybieliłam pomiędzy ogonkami liści przeszkadza trochę, co myślicie?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
nie boj:DCytat:
niepotrzebnie zamieszanie zrobiłem
jak ten wątek poprowadzę;), to jeszcze będzie miał 20000 postów;PPP
od 2 lat 3 zdjęcia na istocku, zarobiłem 49centów :D. Jestem leniem :P
1000zł za 10 zdjęć paznokci :D
ok 6-8 tyg
Od dziś mam 5 sztuk na Fotolii, zobaczymy - póki co ciężko mi wybrać więcej, mało stokowe mam produkcje. Choć pewnie będę teraz starał się podczas fotografowania wynajdywać trochę więcej "sprzedajnych" kadrów.
Jak tak patrze na te wasze osiagniecia i zdjecia jakie sa tam publikowane to stwierdzam ze stocki to pomysl warty rozwazenia:) Ale z 2 strony najpopularniejsze zdjecia to nie jest to, co mi sie w fotkach podoba:? :p
ale z trzeciej strony to dlaczego nie zarobić na zdjęciach, skoro już i tak się je robi;)
Zdjecia na stoki to manufaktura i tyle :) Fajny watek o przechwalkach jest tu :
http://submit.shutterstock.com/forum...ic.php?t=25753
Mozna sie troche podbudowac i zobaczyc jak sprzedaz ksztaltuje sie na SS.
Niby tak, ale na stockach z tego co zauwazylem (co prawda jestem laikiem) najlepiej sie sprzedaja zdjecia z namiotow bezcieniowych itp, czyli:
kropelki
packshoty
inne podobne
ew. jeszcze macro.
A ze ja mam najwiecej w swoim 'dorobku' krajobrazow i architektury, to bym na tych akurat zdjeciach raczej nie zarobil:p
... wszystko sie sprzedaje. Jesli jest tylko "dobre".
nie dobre a pop-owe czyli modne w danym czasie
Jesli chodzi o stocki to jak narazie nie wiecej niz $10 ale dopiero zaczynam i niestety moje zdjecia to glownie architektura, NYC, a to raczej malo stockowe tematy no ale dopiero zaczynam tak jak mowie pewnie za jakis miesiac jak sie pozbieram ze swoimi sprawami zaczne robic zdjecia stockowe i zobaczymy
Jesli natomiast chodzi o wogoole zarabianie na zdjeciach to rocznie moj dochod ze zdjec to $15000 - $20000
Najwiekszy dochod z jednego zdjecia jednorazowo $5000 za wygranie konkursu NY Times, zdjecie bedzie w Kalendarzu 2008,
Zeby jeszcze stocki przyniosly drugie tyle rocznie bylo by milutko :P
Widze juz teraz ze stocki to wcale nie jest prosta sprawa tak jak wydawalo mi sie na poczatku, te key words i przeklete ustawianie kategorii aaaaa, nie powiem zeby stocki to byly latwe pieniadze wiec naprawde gratuluje tym ktorzy zarabiaja tam chodz troche
BTW Sorry za OFF TOP macie jakies automaty robiace za was opisy, keywords, kategorie ?? piszcie na PW zeby off topow tu nie bylo
Pozdrawiam
Zarobiłem dobrą flaszkę za foty komunijne :mrgreen:
zarobilem w pysk fotografujac jakas laske na plazy....
:D zartuje, ale tak mi sie jakos skojarzylo....
ja jeszcze nic nie zarobilem zeby nie bylo poza tematem....
no czyli prawie każdemu coś do kieszeni wpada. Ja się cały czas zastanawiam nad ta formą zarabiania, ale jakoś mnie to mało kreci, chociaż z 2 strony można też poćwiczyć kompozycje. Się zobaczy :) A ja mam jeszcze prośbę - możecie zamieszczać zdjęcia, z które Wam napełniły portfele :)
to zdjęcie zarobiło dla mnie od marca jakieś 100$ ;)
hehe, nom to całkiem przyzwoicie :) jeden pstryk i kaska leci :) gratulacje. Ja może swoje początki zrobie w ten weekend :)
a jak tu się wkleja zdjęcie?
a już chyba wiem, ale nie wiem teraz co to wyjdzie, ale wklejam;)
bu, nie wyszło, ale chodziło mi o to zdjęcie, od wczoraj ma 8 DL:):
8-) widze ze kasztanki ida jak woda, super tak trzymac. Moje przygody ze stokami zaczely sie jakies dwa miesiace temu ale zrywu nie ma za duzego :( chociaz ostatnio jakos jakby drgnelo :-D zobaczymy. Jeden klopot mam z SS bo od grubo ponad miesiaca nie moge wyslac zdjec ciagle mam komunikatze w dalszym terminie czy cus. Pewnie mnie nie lubia :roll: Pozdrawiam
ciekawe czy teraz się zdjęcie wklei....
nie umiem:(
no i nie ma zdjecia, ale sam nie wiem jak to zrobic :D moze ktos nam podpowie
Załącznik 3488 nie wiem ale moze tak
wklejasz link do strony a nie do zdjęcia. zrób tak:
1. umieść zdjęcie na jakimś serwerze na którym możesz skopiować bezpośredni link do zdjęcia.
2. Kliknij na: 3. W nowo otwartym okienku wpisz (wklej) link do zdjęcia (NIE strony).
4. Kliknij OK.
5. Ciesz sie fotkami na CB :)
:twisted: juz wiem po odpowiedz kliknalem na agrawke (zalaczniki), upload from you computer, wkladasz zdjecie klikasz wyslij
próba wklejenia fotki:
Załącznik 3489
hura!!!
Brawo:)
wcale nie było takie trudne... prawda? Mi na galerii z istock (wiem, wiem mała :P) ostatnio ruszyła sprzedaż poniższej fotki... niestety tak szybko jak ruszyła tak się zatrzymała :P
P.S. Jak macie konta na istock i canon-board to można stworzyć tam forumową 'creative network' :) czekam na zaproszenia...
no ta fotka Robercie jest naprawdę fajna:), myślę, że już zostaw te rewolwery i inne bijatyki i zacznij na poważnie zajmować się wodą;P
Hmmm, to może ja też coś wkleję?
;)
500 pln w godzine za focenie inauguracji roku w pewnej szkole wyzszej
tos szybko obrobil material ...
:-P to moje pierwsze zdjecie ktore sprzedalo sie na stoku, ale cieszylem ze to dziala:-P
nastrojowe:)
Trzy snickersy za dwudniowy ślub. Ale warto było :lol:
[QUOTE=robgr85;372378]czyżby hdr?
Tak to hdr, po czym poznales?:rolleyes:
dlaczego cytat mi sie nie pokazal, ale ja osiol jestem znowu nie wiem jak :oops:
hmmmmm nic mi o tym nie wiadomo.
Jedyne zdjęcie z kotem jakie mam to jest to:
wow, to jest ascetycznie cudne:)
(to było do zdjęcia z kotem sergia)