od niedawna siedze na forum i tak sie zastanwiam ktory z tych apratow warto kupic?
podpowiem ze chcialbym fotografowac koty sluby imprezy przyrode reporterke na najwyzszym poziomie no i oczywiscie konie w galopie
tylko powazne odpowiedzi prosze
Wersja do druku
od niedawna siedze na forum i tak sie zastanwiam ktory z tych apratow warto kupic?
podpowiem ze chcialbym fotografowac koty sluby imprezy przyrode reporterke na najwyzszym poziomie no i oczywiscie konie w galopie
tylko powazne odpowiedzi prosze
Ja mysle, ze warto poczekac na nastepce 40D ;-)
Na konie to wiesz że Canon odpada? ;>
A ja mysle ze zamiast trollowac, warto poczekac az te aparaty beda w sprzedazy ;)
A ja myślę że do Twoich potrzeb każdy aparat, słabszy niż 1Ds Mk VII będzie za słaby. Musisz poczekać.
kupuj dzis ! juz to najlpesza puszka, dobrze ze zadales to pytanie (byles pierwszy) bo ktos musial byc pierwszy ! rewelacyjna obsluga , szybkostrzlnosc same zalety i te rzesze zadowolonych userow.........
kurde wiesz co focisz , wiesz czego ci potrzeba ! chyba ze masz zamiar to focic ?
w sumie mam kilka obiektywow od canona ale slyszalem ze jak kupie przejsciowke to na D300 tez beda dzialaly z AF i Is wiec szklarnia to nie problem
myslicie ze taki zestaw do trolli tez bedzie dobry ?:lol:
wiem ! Skipper ty cos dobrze pijesz teraz albo cos palisz ;)
no to mnie uspokoiliscie teraz tylko ostatnie pytanie bo slyszalem ze jak podepnie sie grip z D300 to ilosc klatek na seqnde wzrasta o 60% to jak podeplne go do 40d podskoczy mi do 9kl/s bo w sumie to wtedy nie trzeba by jedynki kupowac no i przy odrobinie szczescia konia w galopie zlapac mozna tylko jeszcze ten af mnie meczy
Mnie (na poważnie) wyszło że 40D (zobacz tu) - ale ja też cukrem ;)
tez o tym marku myslalem ale wiesz qrcze drogi jest taniej chyba dwa gripy podpiac to bedzie uchwyt z 3 stron zawsze to wieksza ergonomia no i kolejne 60% klatek przybedzie tylko nie wiem jak to liczyc 5 X 120% czy (5+5x60%) +(5+5x60%)x60% ?
nie nie nie nikonD300 albo canon40D nic innego nie wchodzi w rachube
To już 3 strona tematu... Nie szkoda miejsca na serwerze? Widzę, że niektórzy userzy czują przepastną potrzebę ironicznego fantazjowania... Nie powiem, że to dziecinne, ale przykre na pewno. :|
A mówią że na CB brakuje poczucia humoru.......specyficzne ale jest. Skipper poczekaj na nowości Sony. Może będzie dwa w jednym.
jesli bedzie na niej duzo miejsca na blyszczace chromami zaje... duze logo "MAGICZNE CZTERY LITERY" a z tylu da sie przykleic fiszki Super Giga Turbo No Shake Computer Detection, Multi Purpose Super Clear Vivid Fast Action Great Resolution 15 Mpix Sensor itd. itp. (chodzi o takie magiczne napisy, zeby wygladalo na profesjonalne) to mogloby to przejsc :mrgreen:
Wy tu tak zawsze po premierach? :D
Raczej PSP z wymiennymi obiektywami ;)Cytat:
Zamieszczone przez "MacGyver
Skipper -> Najpierw poczekaj na jakieś konkretne sampelki, a potem decyduj. W C masz starego, dobrego i sprawdzonego CMOSa, a w N nowego, niesprawdzonego i nie wiadomo czy dobrego CMOSa ;)
A prawda jest taka: Jak jesteś dobry to wystarczy Ci pudło po butach z dziurką i kawałek kliszy ;)
bierz 40D bo pojawiła się do niego wersja 18-55mm z ISem więc jest szansa, że stary 18-55 nareszcie potanieje na co ludzie czekają od wielu-wielu miesięcy
ale może dekielki potanieją:D
Po "press release" czytałem informacje na dpreview. I D300 jest... "ciekawy".
Ale według mnie nie ma co na dzień dzisiejszy gdybać o zakupie D300 vs. 40D. Nikt z nas nie miał tych aparatów. A jeśli są tacy - jak ludzie z fotopolis w przypadku 40D - to i tak nie mogą wiarygodnie ocenić różnic.
51 pól AF... Praktyka pokaże, czy będą działać na tyle efektywnie (i efektownie ;)), jak w Canonie. Jak widać - gdybanie. Poczekajmy.
A ja przypuszczam że z powody premiery D300, poprzedzonej premierą 40D stanieją Zenitary :-D