:) ja procz fotografii jestem zapalonym motocyklista :)
jezdze suzuki VL 1500 LC obecnie sprzedaje go i kupie BMW gs1100r :)
naleze do klubu motocyklowego Gryf www.gryf.riders.pl :)
kto jeszcze ?
Wersja do druku
:) ja procz fotografii jestem zapalonym motocyklista :)
jezdze suzuki VL 1500 LC obecnie sprzedaje go i kupie BMW gs1100r :)
naleze do klubu motocyklowego Gryf www.gryf.riders.pl :)
kto jeszcze ?
oprócz foto od lat jeżdze suzuki GSX-r 600 sprzedałem w zeszłym sezonie a w przyszłym planuje GSX-r 1000, nie należe do żadnego klubu a na moto zrobione ok 150-200tys km.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
niedźwiedz, kumplowi sfajczyła sie instalacja w BMW i o 6,5k lżejszy
:( bije sie z myslami cy nie zostawic LC 1500 w domuy na dluzej
ja sezon bez moto i chorym jest, ale dziecko ma pół roku i nie ma kiedy nawet, czesc ekipy sie wykrusza, dużo na crossie brusi (tor prywatny mamy a od wrzesnia bedzie drugi;) )
Ja miałem kilka w swoim życiu, ale po dzwonie na Bandit 1200 kumpla troche przystopowałem, teraz składam NSU 351 OSL któreko dziadek mi kiedyś zostawił i myśle że za jakiś rok wyjade
hehe cross jest super :)
NSU tez :) to jeszcze chwila i zlot zrobimy,
J tam na sportsterku latam:)
A nosicie takie fajne wdzianka z fredzelkami, kowbojki i sluchacie Dżemu? ;)
ja ganiam na hondzie transalp 650, ale ostatnio mało no i zastanawiam się czy nie sprzedać... nawet postawiłem n allegro.... alemam i śmigam póki co...
Jezeli spasujemy Twoja odpowiedz z Twoim podpisem to pasujesz ;)
Aktualnie śmigam na Kawasaki ZR 7, chce sprzedać i kupić Yamaszke XJR 1300. Ostatnio podoba mi się też jazda po polach :mrgreen:
Posprzątałem troszkę .
Kolejne wycieczki w stronę modów będą karane warnami .
Wypady foto-motocyklowe w sezonie letnim są jak najbardziej OK :)
Kiedys sie chlopakom znudzi ten watek to cichaczem zniknie ;)
dj_zibi mialem xjr1300 :) dwa sezony fajna fura ale ma wady nawet kilka :)
-lancuch szybko sie wyciaga 8000-10000 km ten x-ring najdrozszy
-tylna opona po 5000 km do wymiany
-duzo pali od 6,5 przy mojej jezdzie do 13 :(
-pewne problemy z tylnym wahaczem tj lozyskowaniem wahacza :)
ale za to ma mnostwo zalet
-5 bieg lecisz 100 odkrecasz i za kilka sek masz 180 ! tego nie umie zadne auto w kazdym takie ktore widzimy na codzien ;)
-cala polske z dziewczyna przejechalem zapakowany po 2 tyg wyjazdy duzy wygodny sprzet :)
-pali gume, lata na kole i mozna schodzic na kolano :)
jak bys mial pytania to pisz acha , mam fajne foty na tym sprzecie choc robil je kompletny laik moim sprzetem o dziwo d30 ten 3,1 mpx i sigma 105 macro ;) i dalo rade :)
Vitez nie kombinuj ;)
a transalp wybiera dziury jak 5D ;-) wybiera szczegóły z kadru ;-)
tak trampek ma fajne zawieszenie :) wogole endruki podrozne to najlpesze motocykle na Polskie i nie tylko polskie drogi :)
może koni nie ma za wiele ale ma co ma i to mu w zupełności wystarcza... dokładnie jak z 5D ;-)
oj 5d to jak kawasaki z1000 super silnik i kiepskie zawieszenie i hamulcec ;)
to którego canona porównałbyś z trapkiem? którąś jedynkę? a może F1 ? ;-)
trampek to dobry wygodny przemyslany motorek ze niewypaisonym silnikiem :)
wiec d200 :)
no własnie jedynka to mi się bardziej kojarzy z BMW R 1200 GS i to jeszcze w wersji adventure.... ;-)
Niedzwiedz i o to mi chodzi:
"-pali gume, lata na kole i mozna schodzic na kolano".
Tego brakuje mi w Kawie, też duży motor wygodny, ale niestety czasem za słaby, choć jak się go porówna do podobnej klasy cenowej jak Bandzior 600 to jest lepszy mimo leciwego silnikia.
Jak możesz podesłać mi fotki djzibi100@o2.pl to będę wdzięczny.
Motory fajna sprawa tylko że kase przeznaczoną na dofinansowanie do XJRa straciłem na sprzęt foto:mrgreen:
a ja mam suzuki 1300 :)
tyle, że to ignis ;)
za to silnik jak od motocykla - wiertarka ;)
no cóż, nosiłem też przez parę lat długie włosy i do dzisiaj mam czarną skórę w szafie :)
co do motocyklistów:
żona mówi, że jak córka (teraz ma 2 miesiące) przyprowadzi kiedyś do domu motocyklistę to go pogoni ... hehhehehe
moja tesciowa pewnie tez tak mowi :)
btw nie widzialem gsf1300 :( moze 1200 ? ale 1,3 ?
No to żeby było o fotografii, to czasem jezdżę na zdjęcia Kawasaki ZRX 1100. Jako "plecaczek", z synem :)
Panowie, jakieś zdjęcia by się przydały na maszynkach.
____
Honda CB750 :) rulez
przeczytałem całą Twoja historie :)
no .. przyznam, że jestem pod wrażeniem :)
mój 1DS na szosie to gsx-R 1000 i chyba szybciej niż 1DS sie doczekam..;)
fotki jakies jako że ja robię a mnie rzadko w najbliższym czasie
Moja maszynka to GSX-R 1000K6 wczesniej był thundercat..
fajna przesiadka...:D
A tu słaby skan z fotki 10x 15 ( po weekendzie znajde cos fajnego) to ja:
ech pozazdroscic tylko. ja wezme motor kumplowi to smigam honda cr250 z 98 roku, niestety po parokrotnych rozmowach z mama nie chce zezwolic na zakup bo sie boi ze cos sobie zrobie :(
FOTOGRAF 4-5 miesięcy. Tyle zajęło mi "namawianie" rodziców na Japońską maszynę. Pamiętaj po pewnym okresie nastepuje "zmęczenie materiału" i Ci pozwolą :mrgreen: 8-)
no wiem wiem, ale mama mowi ciagle zebym kupowal sobie sprzet foto a nie taki niebezpieczny sport uprawiac, zreszta przeraza ja to ze jednak ~60km bede ujezdzal, a i 2 tyg przed wakacjami mialem ''lekki'' wypadek w lesie i do tej pory kolano daje sie odczuc... hmmm moze ma i racje zebym inwestowal w fotografie a motor kupil sobie za pare latek kiedy juz bardziej zmadrzeje bo jak narazie to czesto przeginam na motorku...
FOTOGRAF kup sobie WSKe albo MZtkę. To Ci zrobi najlepiej, nie są aż tak mocne, a naprawdę dużo daja w nauce (zachowanie się na drodze, wchodzenie w zakręty etc.). Jak zaliczysz glebę a tobie nic nie będzie to nie szkoda aż tak bardzo motoru. Ja zaczynałem odrazu od japońca (poza rometami), i Ci powiem że po pierwsze Rozum po drugie Rozum i tak do konca.
FOTOGRAF mama ma rację, dj_zibi ma rację i ja mam rację. Rozum to pierwsze a drugie to oczy z 4 stron świeta, miałem kilka takich sytuacji że gdyby nie lustreka jeździłbym pewnie na wózku..??
Marekb masz dużo racji tylko by znów nie wyszlo że motocyklisa czysty jak łza. Trzeba powiedzieć że często przeginamy z szybkością, a kierowcy puszek nie są nauczeni do nas zbliżających się baardzo szybko.
to powiem jak giertych (wiem miał być z dużej litery, ale nie przechodzi): jestem za robieniem prwaka A i B obligatoryjnie; nie zdałeś z jazdy na moto nie pojedziesz na czterech..:) tylko widzę już takie grube babsko co majtki kosmiczne nosi bo ma d..pe nie z tej ziemi wsiada na GN 250...:D
no wlasnie chodzi tu o predkosc po kiedy pierwszy raz wsiadelm na motor to jezdzilem z 30min a nastepnego dnia juz do ostatniego biegu i manetka ddo konca, fakt faktem ze to bylo w lesie ale teraz doszedlem do wniosku co mogloby sie ze mna stac... a moj wypadek polegal na tym ze wchodzac w zakret ( las ) chcialem fajnie wyjsc z niego dodajac gazu i zeby mnie zarzucilo, no i tak sie stalo ale reka sie obslizgnela i manetka do konca i mnie wybilo, spadlem na kolano motor polecial gdzie w pioruny a ja na drzewie sie zatrzymalem...
i pamietaj nie motor tylko motocykl :)
hehe motor to silnik ;) motór to potoczna nazwa ;)
ale i tak wszyscy wiedza o co chodzi. :)
Nie zaczynajmy jalowej dyskusji jak na preclach ;)
dla fanów
nasze forum
www.yamahaxj.pl
organizuje się w modlinie na mały zlocik XJek
zapraszam