fotobasia - brrr trzymam się z dala
Witam,
Rok temu kupowałem u nich Canona A530, oczywiście zachęcowy ceną.
Dostawę zrealizowali ekspresowo. Jednak po rozpakowaniu kartonu mój uśmiech zadowolenia zmienił się w rozczarowanie, a po późniejszych mailach w złość.
Chyba nie jest rzeczą normalną, że do aparatu nie dołączyli ŻADNEJ instrukcji opsługi. Na stronie Canona nie była udostepniana. Co gorsza oprogramowanie otrzymałem na kopiowanej płycie CD z małym napisem na kopercie A530.
Napisałem więc do nich maila z żądaniem uzupełnienia braków: w Polsce nakaz dołaczenia instrukcji obsługi narzucają przepisy, a kopia nosnika z oprogramowaniem to nielegalna dystrybucja.
Usyakłem odpowiedź, że jak mi się coś nie podoba to mogę aparat na własny koszt odesłać i oni łaskawie mi zwrócą za niego kasę.
W tym momencie byłem już "lekko" wkurzony.
Kolejny mail to informacja dla nich, że informuję BSA, Canona oraz stosowne instytucje o nielegalnej dystrybucji oprogramowania.
Dopiero po nim otrzymałem oryginalny nośnik z softem oraz kserokopię instrukcji osbługi.
Jak lubicie takie wrażenia to możecie u nich kupować. Robicie to na własną odpowiedzialność.
Ja od niej trzymam się z dala. Zresztą dobrze jest sprawdzić opinie o sklepie w serwisie www.opineo.pl. Mi wielokrotnie to pomogło.
Pozdrawiam