http://klubkm.pl/forum/showthread.ph...313#post337313
Wersja do druku
No proszę, AF jest identyczny w obu puszkach.
A tym AF- coś popiepszone... na 50-tkach może i tak wyjść.
Szkoda, że nie ma testów "młotkowych" i "wodnych". Ciekawe, który by dłużej wytrzymał....?
Zapomnieli przetestować szybkostrzelność.
Ale nie zapominajmy jeszcze o jednym :p
Piszą, że test AF może na 50-kach :) Ciekawe których, pewnie 50/1.8 :)
Jak dobrze pamiętam ktoś od nas miał okazję sprawdzic tą puchę i coś takiego wyskoczyło :p
A ja używałem A100 ponad pół roku (wczesniej KM D5D) i ani razu sie nie zagrzała. Ogolnie aparacik jest całkiem przyzwoity a jakość zdjeć przy niskich ISO jest naprawde bardzo dobra. Przy wyższych czułościach jest już dużo gozrej. Co do AF to niestety ten z A100 ustepuje temu Canonowskiemu dlatego nie wiem jak oni to mierzyli...AF w Sonym jest wolniejszy i mniej precyzyjny, a juz zeby sledzil obiekt to mozna zapomniec. Choc w warunkach studyjnych przy dobrym oswietleniu z podpieta 50-tka rzeczywisice mogl dorownywac Markowi...
tak ot takiej ilosci emotikonek jak na forum minolty w zyciu nie widzialem :mrgreen: :?: :x :x :rolleyes: :confused:
i nie zobaczysz
No proszę jakie tutaj ciekawe wątki na CB się pojawiają.
a tak do autora wątku, to czemu jesteśmy postrzegani jako wrogowie? :shock: :shock: :shock:Cytat:
Z obozu wroga: Alfa vs 1D
ja też nie, ale może o czymś nie wiem :mrgreen: zresztą
Bo A100 to poważna konkurencja dla Marka
...lub autorowi wątku lekko
co to jakas inwazja? :)
ja widziałem coś takiego " ", ale nie bardzo wiem co to ma być, bo od " ;) " to się z lekka różni
Wogóle w ostatnim teście w Computer World Alfa 100 wygrałe ze wszystkimi miazga dla konkurentów takich jak K10D, D80 i 30D w kazdej kategorii LOL LOL LOL LOLOOLOLOLOLOLOLOOLLO mega LOL
temat watku to 'Alfa vs 1D'. tak jak w zyciu tak i w internecie osoby nie majace argumentow (powyzej) uciekaja od tematu,nie potrafia sie odniesc do sedna sprawy i pisza takie bzdury odwracajac kota ogonem.panowie,wiecie o tym,ze wam lyso bo alfa kilkakrotnie tansza odstaje tylko w szumach... i poprostu piszecie jak dzieci. brak argumentow i tyle. w tabelach na tamtejszym forum podane sa liczby,konkrety. oczywiscie,teraz wymyslacie ze pewnie oszukane,ze na jakich obiektywach itd... tylko dlatego ze canon dostal poza szumami nie okazal sie lepszy mimo ze jest kilkakrotnie drozszy i kultowy. na dodatek od jakiegos tam "sony'... hanba?? co by nie napisali,canon musi byc lepszy. odniescie sie do konkretow,a nie trolujecie.
dan7770, jakie argumenty? jaki brak? argumenty jeśli kogoś interesują to są tu:
Choć sam nie wiem jak można porównywać razem oba te aparaty.
a tak BTW, dan7770, popatrz co ja mam w stopce
No i więcej dystansu, panie kolego
Jeśli Sony jest taki wypasior, to niezmiernie się cieszę, bo im większa konkurencja na rynku tym więcej zyskamy my, odbiorcy czy to Alfy, Canona, Nikona, Olka, Pentaxa ... . Mam nadzieję, że nie rozpętacie kolejnej, durnej wojny systemowej A vs C vs N :P
Ta kilkakrotnie tansza alfa odstaje tylko w szumach :D (i kto tu nie ma arguemetnow? )
takie szczegoly jak szybkostrzelnosc, wykonanie samej puszki, wielkosc wizjera, autofocus to niewielka przewaga canona? :)
Czego ty oczekiwales? ze jak canon kilka razy drozszy to bedzie miec rozdzielczosc kilka razy wieksza?
Teraz powinienem cie jakimis odpowiednimi emotikonkami zasypac ale zostane przy jednej :lol:
koleś czytałeś ten test ???
pitolisz jak potłuczony ALFA wymiotła na szumy 30D .... i wogóle to miałeś w ręku tę wydmuszkę z kiepawym szkłem ? i załosnym plastykiem ?
wogóle porównywanie tego z puszkami K10D , ND80 cz 30D to poważne naduzycie ze strony autorów ....
TEST BYŁ 100% SPONSOROWANY I POPRZEDZONY CAŁOSTRONICOWĄ REKLAMĄ SONY ALFA ....
najpierw sprawdź potem pisz pierdoły
wojną zdecydowane STOP
A SONY A100, to nie taki fulwypas, jak by z testów wynikało, choć zła nie jest. :mrgreen:
no jak to nie wiesz,jak mozna porownywac? masz tabele to jednak mozna.poza szumami jak widac calkiem porownywalne ! brak argumentow - u popmartu chociazby,w tescie wygral sony,ale popmart pisze lololololol i costam,ze niemozliwe,bo mu gul skacze,ze sony wygralo. no oczywiscie,on sie zna najlepiej a argument ze "lolololol" ... sory,nie moj poziom.
tylko nie koles.
napisalem,ze odstaje . to znaczy,ze jest lepsza w szumach? chyba na odwrot. no ale nie umiesz czytac ze zrozumieniem,chyba w podstawowce nie uwazales na lekcjach.bo z poziomu wypowiedzi nie sadze,zebys wyzej poszedl.
mialem alfe w reku. to,ze dla ciebie jest zalosna bo nie jest canonem a na dodatek nie jest taka gorsza nie oznacza,ze inni tez tak musza twierdzic.
pozatym - w gazetach sa reklamy. z powyzszych tabel zaprezentowanych powyzej tez cos wynika. test sponsowrowany na 100% ?? skad wiesz,zapalaciles za niego? no,wiec nie pisz bzdur,dzieciaku. to,ze tego nie widzisz tylko potwierdza moje tezy o tym,ze ciezko ci zrozumiec czytany tekst. polecam korepetycje. koniec polemiki z popmarem,nie karmcie trola.
nie czytam wszystkiego ale z tym AF to roznie bywa mialem/mam 4 canony, 2 nikony i fuji , canon ma dobry AF ale z dobrym szklem niestety wszystkie sigmy i tampony nalezy wykluczyc :( a i EF nalezy brac z dystansem :( w nikonie d200 co bym nie wpiol to AF dziala tak samo :) , wiec znowu canona marketig mistrzowski daje o sobie znac albo szkla z top polki albo mecz sie userze :(
Jak ja niecierpię wojen systemowych . Temat zamykam .
Tomek, a jednak czuwasz :cool: