Czesc :) potrzebuje pilnie instrukcje obslugi w jezyku polskim do canona eos 3.
Wersja do druku
Czesc :) potrzebuje pilnie instrukcje obslugi w jezyku polskim do canona eos 3.
pierwszy wynik z google po wpisaniu "eos 3 manual" -> http://www3.canon.de/images/pro/fot/..._3_eng_toc.pdf
dzieki ale potrzebuje w jezyku polskim, angielski od strony technicznej nie jest moja mocna strona :)
Też długo szukałem instrukcji PL do EOSa 3 i nic nie wskurałem.
Tylko instrukcja po angielsku, ew. kupno na allegro pdfa w PL.
Jak się dobrze poszpera i trafi na odpowiedni moment to na Allegro można kupić oryginalną papierową instrukcją w języku polakim do tego aparatu. Sam tak zrobiłem.
Zapytaj o coś konkretnie, podaj stronę, albo problem, to ci przetłumaczę. Ale na całość, to nie licz ;) Poza tym kamon, to jest aparat, a nie kuchenka mikrofalowa czy telewizor - wszystko się robi tak samo jak w innych. Może poza paroma CFn, możesz poszukać instrukcji podobnego modelu.
Pozdrawiam
Dominik
Dość dokładny opis po polsku, w tym CFn, masz tutaj
Czy jest ktoś w posiadaniu PL instrukcji obsługi do Canona EOS 3 i mógłby zamieścić skan/pdf? Za odpowiedź z góry dziękuję.
Mogę zrobić ksero i Ci wysłać.
lepiej skany i zamiesc gdzies na ogolnodostepnym serwerze
sam bym zassal cos takiego bo mam tlyko wersje angielska
Jeśli to coś pomoże, to ja też poproszę, z chęcią rzucę okiem i zobaczę co tam piszą po polsku :)
Witam
posiadam polską instrukcję do trójki ( nota bene dzięki koledze z forum który mi podarował ) niestety robiąc porządki gdzieś wcisnąłem i chwilowo znaleźć nie mogę a pilnie potrzebuje rady, może ktoś pomoże :)
Dotarł do mnie dzisiaj gripek PB-E2, co zrobić żeby aparat mi zaczął robić 7-em zdjęć na sekundę ??:DD
Mam al servo, one shot a opcji speed nigdzie nie widju :)
trzeba ustawic Continuous Shooting z literka H, ale zeby osiagnac siedem klatek na sekunde potrzebny jeszcze wsad do gripa w postaci Nickel Hydride Pack NP-E2.
Założyłem, że skoro byłeś w stanie ustawić "One shot", to potrafisz też przełączyć na tryb seryjny. Robi się to dokładnie tak samo, tylko o dwa kliknięcia kółkiem w prawo.
Wciskasz równocześnie zaznaczone z lewej przyciski i kręcisz (również zaznaczonym) kółkiem:
Aż na wyświetlaczu LCD tryb pracy AF zmieni się na:
dzięki za info, tych dwóch przycisków razem nigdy nie przyciskałem stąd nie wyświetlała mi się możliwość h, teraz już jest git:)
ps: raczej musi mieć ten wkład o którym była mowa powyżej bo strzela jak kałasznikow :D
pozdrawiam
Kolego jakbyś znalazł tę instrukcję po w języku polskim to daj znać na priv, chętnie bym ją przytulił - mam tylko angielską.
to da radę coś z tą instrukcją? właśnie siedzę*nad swoją trójką i angielską instrukcją i nie mogę wszystkiego rozgryźć
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie jak przewinąć film do klatki, którą mam zapisaną na wcześniej częściowo zapisanej rolce?
zakladasz film, a na obiektyw dekielek. tryb tv na najkrotszy czas i pstrykasz az dojdziesz do zadanej klatki.
Tak myślałem, ale zastanawiałem się czy jest szansa, że klatki się nałożą (minimalne przesunięcie przy nawijaniu) mimo tego, że aparat kontroluje przesuw filmu przy użyciu diody podczerwonej (liczy dziurki w filmie).
Dzięki za podpowiedź.
mi sie nie zdarzylo aby sie nalozyly.
Rozwiałeś moje wątpliwości. Dzięki ;-)
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ilość klatek na LCD wyświetla się zawsze, mimo iż przełącznik jest w pozycji L?
tak, zawsze jeśli tylko wlozona jest bateria i film.
Jeszcze raz dziękuję komisarzu ryba ;-)
polecam instrukcje obsługi :)