Witam i zapraszam do zaglądnięcia na moją stronkę.
Jak na razie najbardziej kręcą mnie fotoreportarze i sport.
Oczekuję śmiałych i szczerych komentarzy na tamat moich zdjęć :roll:
Wersja do druku
Witam i zapraszam do zaglądnięcia na moją stronkę.
Jak na razie najbardziej kręcą mnie fotoreportarze i sport.
Oczekuję śmiałych i szczerych komentarzy na tamat moich zdjęć :roll:
uwago do samej strony: nie dziala poprawnie pod ff 1.5.0.11
kilka fotek do skomentowania ;-)
Wystawa Psów Rasowych 2 maja w Bydgoszczy na obiektach Zawiszy
było co "strzelać'...
Fajne psiaki, ale te na 3 i 4 troche za ciasno. 2 niedoświetlona. Na ostatnim pięknie zatrzymany ruch. Ładne kolory choć trochę za ostre światło było.
przyznaje troche za ciasno na dwoch zdjęciach. a światło było naprawdę ostre, cienia jak na lekarstwo. teraz czekam na wrzesień i wystawę kotów :-D
ps.: trafiła mi się spora literówka :-( , prawidłowo powinno być: Reportaż! a nie 'rz' :?
parę fotek z okolic Bydgoszczy
szkoda ze nie ponumerowane bo jest co powiedzieć na temat kilku
nie znam się na fotach sportowych ale mnie się podobają:-D
Podoba mi się jedyneczka, aczkolwiek nie lubię sklejanek - wg mnie gdybyś ograniczył się do pierwszego strzału (zawodniczka głową do dołu), byłoby wystarczająco bez niesmaku. No i gdyby dało się jakoś bardziej rozmyć/zaciemnić publiczność, bo mimo wszystko trochę zbyt ostra/widoczna.
Ogólnie lubię zdjęcia takie jak to pierwsze, pozostałe jak dla mnie zbyt typowe - ot zoom 200mm i jedziemy. Dla prasy jak znalazł, ale bądź wobec siebie jednak bardziej wymagający ;)
Pomysł na dwa pierwsze zdjęcia dobry ale niestety tylko pomysł - wykonanie złe.
Dwa pierwsze to takie, które nadają się do tvgra - szukamy elementów, które nie pasują lub zostały źle "sklejone". Ja znalazłem zaznaczone (poprzeczka źle sklejona, nogi pourywane, banery z info o mistrzostwach itd.). Najlepiej zapisać i powiększyć 200-300%, choć tak też widać :) Myślę, że znajdziemy tam jeszcze inne ... Pawle, powinieneś ogłosić konkurs :lol:
Ahhh Marku Złośliwcu ;-)
powiem tak (powinienen to napisać przy zdjęciu):
Zrobiłem to "połączenie" pierwszy raz w życiu i przyznaję się, że się nie przyłożyłem i są bardzo dobrze widoczne błędy. Niestety takie zdjęcia wymagają żmudnej pracy i sporo czasu przed monitorkiem z dobrą myszką (i podkłądką)... Czały czas się uczę, więc "fotograficznych wyjadaczy" proszę o łąskawe traktowanie :roll:
po za tym nie chcę wrzucać tu za dużo zdjęć z pedros bo chłopaki z oprawy wizualno dźwiękowej za bardzo pojechali z dymem (który unosił sie do samego końca zawodów :sad: ), a ja sobie nie mogłem z tym poradzić...
O złośliwość mnie nie podejrzewaj, bo tak nie jest. Byłbyś zadowolony, jak bym napisał, że zdjęcia są super, wszystko pięknie, ładnie? Przecież to niczego nie wnosi. Znasz mnie i nie ma w tej ocenie emocji. Do zdjęć nic nie mam, ale jeśli chcesz coś pokazać, to zacznij od prostych rzeczy w montażu, zrób je perfekcyjnie. Nawet najlepsza myszka i podkładka nie pomoże :) - tu trzeba dobrej znajomości PS-a, pracy na warstwach itd. Można też sięgnąć po dobre książki, których na rynku coraz więcej. Nie ma nic za darmo. Do roboty ...
Pozdrawiam
jutro (czwartek) mamy przynieść zdjęcia (spotkania Zorka5), których tematem ma być "krzyż" cokolwiek to oznacza :-)
nie było (nie jest) lekko, jeśli nie chce się zrobić zdjęcia "zwykłego" krzyża...
mam dwa zdjęcia, które jutro zostaną zbluzgane ;)
kto wie co to? :smile:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
takie z szuflady...pamietam jak po tym zdjeciu bateria mi padla :-( a ja sie rozkrecalem :cry:
1.szuflada-zaprzęg
By graphite_pl, shot with Canon EOS 300D DIGITAL at 2007-11-05
2.szuflada-troszke aktualniejsze :-o
By graphite_pl, shot with Canon EOS 30D at 2007-09-24
seria z "dawcami" :twisted:
1.
By graphite_pl, shot with Canon EOS 30D at 2007-09-26
2.
By graphite_pl at 2007-10-20
3.
By graphite_pl, shot with Canon EOS 30D at 2007-10-20
4.
By graphite_pl, shot with Canon EOS 30D at 2007-10-20
Widzę,że się rozkręcasz z galerią na CB:) Większość zdjęć tutaj zaprezentowanych już widziałem.Co do krzyży to miałeś dobry pomysł,a to się liczy;) Na pierwszym są kafelki;)
[Quote] " 2. ups syfki na szkle " [Quote ]
Niestety nie na szkle lecz na matrycy.Na zdjecie nr 2. dobrałeś przysłonę 32 :idea: Wyszlo wszystko co masz na matrycy.Wtym mroku ktos sie czai ze statywem :shock: Szkoda że mały ruch poojazdów.Byłyby wytrasowane światła.Pozdrawiam.
Z zawodów masz widzę parę fajnych ujęć. Czyżbyś zdobył czerwoną kufajkę?
To zdradź tajemnicę, jak tego dokonałeś?
Wystarczy wiedzieć gdzie stanąć i mieć szczęście żeby Ci nikt nie wlazł w kadr.
A ja myślę, że generalnie dno, kicha i wogóle... Rzuc to chłopie w cholerę... ;)
Fajnego masz avatara... hehe...8)
Do zobaczenia ;)
Paweł - fota nr 6 ze stadionu czy ja dobrze widzę murzynka biegła boso? na moich fotkach też była boso ale jakoś nie chciało mi się wierzyć że to możliwe i wydawało mi się że mam zwidy a jednak????
pozdrawiam
^^ Tak, to małe czarne z Kenii biegło boso. W dodatku wygrało...
zaglada tu wogole ktos jeszce? :shock:
:mrgreen:
wstaw cos nowego to bedą zaglądać :P
sorry za balans :?
i podpis :oops:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Razem z kołem fotograficznym "Zorka5" zawitałem na Festiwal Fotografii Przyrodniczej "Sztuka Natury" w Toruniu
Trzecie w kolejności podoba mi się najbardziej. Dość abstrakcyjne wrażenie ludzi gapiących się na zboże... Trochę jak "na ch... Ci las...?" Ale bardzo pozytywnie ;-)