Jak w temacie;) Krytyka mile widziana:mrgreen:
1)
2)
3)
4)
5)
Wersja do druku
Jak w temacie;) Krytyka mile widziana:mrgreen:
1)
2)
3)
4)
5)
nieostre,krzywe,ciemne i nieciekawe.Trzeba powtórzyć
no bez przesady, jedno jest nieostre, ciemne bo to zdjęcia nocne, jedyne z czym się zgodzę to trochę krzywe, ale i tak nie są złe, ostatnie najmniej mi się podoba, reszta ok
Witam
Moim zdaniem zdjecia niezbyt udane. Wybrales sie fotografowac miasto noca, a wtedy zaczynaja sie problemy typu - tu za ciemno, tam przepalone... Podobnie jest w Twoim przypadku. Sprobuj wykonac zdjecia w tych samych miejscach, tyle, ze zanim zniknie resztka swiatla dziennego, o zmroku.
Gdzieniegdzie krzywo.. a to wg mnie to juz lenistwo.. nie chcialo Ci sie wyprostowac w programie, podczas obrobki? Bo, ze w wizjerze nie zauwazyles, to jeszcze zrozumiem :)
Nie przypominam sobie by Ratusz taki karlowaty byl.. :)
Pozdrawiam, Tomek
Te zdjecia w sumie nie podlegly zadnej obrobce:-D Jedynie 2 to panorama dwóch innych, a ze niezbyt udanie zrobilem fotki skladowe to ratusz byl kosmicznie krzywy, to po wyprostowaniu wyglada tak jak wyglada:mrgreen: 4,5 przycialem, nic wiecej nie robiac, dopiero potem sie zorientowalem ze sa krzywe, ale to juz bylo po wgraniu do neta;)
Dzieki za opinie:-D
A co sadza inni:?: ;)
Kolejne zdjecia, tym razem widoki z okna:mrgreen: Ponawiam prosbe o pozostawianie opinii;)
6)
7)
sniper88 - mieszkasz w prokocimiu????
wiem, ze nie na temat ale ciężko jest oceniać znaczki pocztowe...10 oczojebna zieleń
wystarczą 900x600 dla kadrów poziomych i 800x533 dla kadrów pionowych.
nie na odwrót bo pionowe powinny być mniejsze bo wtedy, żeby zobaczyć całą fotę trzeba przewijać
W sumie to wszystko zalezy jaki kto ma monitor. Ja 533x800 i tak musze przewijac ;)
Zdjecia mam zauploadowane na flickr, wiec albo maja szerokosc 500px, albo od razu 1280, ze 500 bylo za malo to dalem wieksze:D
co do zdjec 8 i 11, to one sie roznia, ale w szczegolach, bo byly robione prawie jedno po drugim:mrgreen:
Witam :)
Mi się podoba zdjęcie 6 .
Przyciąga wzrok . Ciekawie ukazane chmurki :]
Ładne niebo na ostatnich fotkach, ale dlaczego takie małe??
Kliknij na nie to beda wieksze;)
hehe, co slepemu po oczach ;-) fajne kolorki :-)
popieram zdjęcia nocne robi sie zanim zajdzie słońce, a co do krajobrazów to przesadziłeś chyba troche z tym wywoływaniem rawów bo są przekoloryzowane jak dla mnie ;) ale jak na poczatek to nieźle pozdrawiam
Po obejrzeniu galerii MMM'a zdecydowalem sie wgrac swoje jedyne (jak narazie;)) ostro podrasowane fotki:mrgreen:
15) Tower Of London
16) Tower Bridge
Nr. 8 to tak jak by kojaży mi się z tapetą z windowsa XP , bez urazy.
Dlaczego bez urazy?:D Tapeta jak tapeta:p
17)
18 )
19)
Co o tym sadzicie:?::mrgreen:
16 ) ciekawa stylizacja
17 ) trochę niezdecydowane bo trawka zasłania ładny kawałek widoczku a za mało jej na pokazania mrówczej perspektywy
18 ) mi sie podoba.
18 na +
17 na -
a 16 calkiem calkiem:D
widoczki z polarkiem, czy sam kit
z polarem;)
2 fotki z battla i jeszcze 3 inne:)
20)
21)
22)
23)
24)
20 miod malina:D
kadry po połowie moim zdaniem odpadają
Tylko 20 i 24, reszta niestety nie.
Dla mnie 20 i 21 fajne.
Na pozostałych IMHO nic się nie dzieje.
23 najgorsze (kompozycja!)
dobre
27 trochę ciemna a reszta świetna
mam pytanie, to zdziałał polar czy hdr? myślę że bardziej polar, ale zapytać nie zaszkodzi :) co do zdjęć to pierwsze chyba najlepsze.
Polar, nie mialem wtedy statywu, bo i tak bym go ze soba nie nosil:mrgreen: a poza tym musze sie nauczyc robic dobre hdry, bo jak na razie to sa zbyt sztuczne;)
hdry da się*robić z ręki, trzeba tylko ustawić naświetlanie po kolei (prześwietlone, niedośiwetlone, normalne) i walnąć*seryjke ;) Mi się*nawet 300D przy 2,5 fps udaje ;)
ale oczywiście ze statywu ma się tą pewność ;)
twoimi zdjęciami przekonałeś mnie jednak do polaru ;) 25 rządzi ;)
jak na mój gust to tym zdjęciom nie brakuje rozpiętości tonalnej i hdr jest tu niepotrzebny.
Wiekszosc hdrow powstaje nie dlatego, ze byla taka potrzeba, a dlatego ze ciekawiej (inaczej) wygladaja:) Jak ja 1 raz uslyszalem o tej technice to zrobilem hdr'a z 1 jpega zeby zobaczyc jak to mniej wiecej dziala:mrgreen:
Mozna zrobic nawet z 1 rawa w razie potrzeby:D
A co do polara, to ja z poczatku nie bylem do niego przekonany, mialem jakis wczesniej ktory uzywalem w KM Z5 i w ogole nie widzialem efektow dzialania, na szczescie teraz juz jest inaczej:) No i widze ze przydalaby sie szara polowka...i skarbonka bez dna:mrgreen:
za zestaw dobrych filtrów do 17-40L można 50f/1.4 sobie kupić ;)
Zalezy ile i jakie, cokin nie wyszedlby chyba az tak drogo;) Bo nakrecane na fi77 to rzeczywiscie moze byc problem:D
20 i 24 z nadmorskiej serii bardzo mi sie spodobaly
seria gorska cala
Tym razem nie mam zadnych nowych zdjec, za to nareszcie udalo mi sie odpalic wlasna galerie:)
Link tutaj
powiem,*że taka.... nowoczesna ;) zdjęcia bardzo mi się podobają.
i żeby miała dobrą nawigację - twoja nie jest zła ;)