nie moge odpalic sciagania zdjec pod Windows Vista z mojej 30D ktoś ma też taki problem ?? moze znacie rozwiązanie. Problem ze sterownikami ??
Wersja do druku
nie moge odpalic sciagania zdjec pod Windows Vista z mojej 30D ktoś ma też taki problem ?? moze znacie rozwiązanie. Problem ze sterownikami ??
Kup czytnik
Ściągnij update do oprogramowania Canona, możliwe że pomoże :)
Widziałem że jest jakiś sterownik pod Viste.
nowe oprograqmowanie jest.... i sprawdzalem - nowe pod viste.....
Przejdź na linuxa :twisted: .
Witam
Ja ma 350D i też miałem problem ze zgrywaniem fotek pod Windows VISTA
Metoda na zgranie jest banalnie prosta przestaw w aparacie rodzaj połączenia z PC na drukarkę i wszystko zadziała
Forumowicze,
problem dotyczy Camera Window. Na komputerze z Windows Vista Ultimate 64 bit nie mogę połączyć się z aparatem w celu ściągnięcia zdjęć.
Przełączyłem w aparacie parametr Communication na Print/PTP (tak sugerował serwis Canon'a) oraz zainstalowałem poprawki ze stron Canon'a i nic to nie pomogło. Przy próbie włączenia podłączonego do kompa aparatu, dostaję komunikat:
[CameraWindow] is not compatible with the detected camera.
Może ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Moze zmyslam, bo nie mam systemu 64 bitowego, ale musisz miec specjalny sterownik wlasnie pod te 64-bity. (miedzy innymi dlatego zreyzgnowalem z 64bit XP). Jesli sterownik aparatu nie jest specjalnie napisany pod te 64 bity to pozostaje Ci tylko zakup czytnika. Zwroc tylko uwage, zeby mial odpowiednie sterowniki.
W!
Problem na Viscie 64 bitowej bedzie oczywiscie wynikal z tego ze Vista ma makabryczne zabezpieczenia antypirackie, wiec jakakolwiek proba kopiowania, przegrywania, podlaczania urzadzen zewnetrznych spotyka sie z duzym jej oporem. Dwa to, ze ten komunikat wyskakuje to, tak jak pisal jeden z moich poprzednikow, musza byc specjalne, podpisane cyfrowo przez MS !!, sterowniki do obslugi aparatu. Nie ma tego wymogu w wersji 32 bitowej.
64 bitowa wersja Visty to straszny shit jednym slowem. Wersja 32 bitowa dziala o wiele bardziej 'normalnie' i przewidywalnie.
Zdrowko
co to to nie. wole miec wsparcie producenta niz liczyc na "komune" tworzaca jakikolwiek software :cool:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
na poprzednim kompie mialem XP i Symantec'a po instalacji ktorego dysk rzezil jak oszalaly. teraz opieram sie na wboduwanych zabezpieczeniach i nie bede siegal po Symantec'a. nie chce zarznac dyskow :cool: