Pytanie mam o tommiego_j, a w zasadzie jak wygląda u niego sprawa reklamacji i paragonów.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat? jak jest realizowana gwarancja i w jakim czasie, oraz czy dostajecie paragony (faktury) i kiedy je otrzymujecie.
Wersja do druku
Pytanie mam o tommiego_j, a w zasadzie jak wygląda u niego sprawa reklamacji i paragonów.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat? jak jest realizowana gwarancja i w jakim czasie, oraz czy dostajecie paragony (faktury) i kiedy je otrzymujecie.
Kupiłem kiedyś od niego 16-35 /2.8 L
A było to tak.
Nie znaliśmy się wcześniej. Zadzowniłem , pogadaliśmy, napisałem maila z konta firmowego, pogadaliśmy i gośc przysłal mi ten obiektyw (wtedy jakieś 5000 PLN) beż przelania kasy abym go obejrzał. Jak mi się spodoba to mu zapłacę jak nie toodeślę obiektyw.
Tommy robi w tym interesie od lat i ma ninaganna opinię
Wiesiek
reklamowalem kiedys u niego obiektyw bo mial wade mechaniczna. zero problemow. kazal przyslac, jak byl zrobiony to odeslal :)
Kupiłem u niego body, 2 szkła, flesz i gripa. Sam zekup idealny, miałem jeszcze na tyle duże szczęście, że tommy sprzedawał w moim mieście 5d innemu klientowi. Można więc powiedzieć, że od telefonu do otrzymania pełnego zestawu minęło ok 8godz:)
Po pewnym czasie padła mi migawka w 30D. Szybki telefon i Tommy powiedział mi co i jak mam zrobić. Przesłał mi skan rachunku (bo dba o papierki sam). Zrobiłem ksero wydrukowanego rachunku i reklamacja została uwzględniona.
Ogólnie jeśli nie trafię jakiejś super okazji, w przyszłości będę kupować tylko u niego. Polecam!
Reklamowalem raz 17-40 4L. Podeslalem zdjecia (aberracje, kiepska ostrosc na 5.6) , dostalem odpowiedz "no rzeczywiscie kiepsko to wyglada" . W zamian dostalem 17-35 2.8 L "do potestowania" bo 17-40 4L akurat nie mial na stanie. Prawie pol roku "testowalem" ale jednak nie podpasowal mi i bez problemu wymienilem znowu na 17-40 4L, tym razem bardziej udany egzemplarz :) .
Tak wiec jak zwykle - zdecydowanie polecam.
A poza tym spora wiekszosc sprzetu ze stopki jak i tego, ktorego juz nie mam w stopce wlasnie u Tommiego bralem... choc na szczescie tylko jedno szkielko musialem reklamowac.
Odbieram dzisiaj 5D w "warszawskim punkcie kontaktowym" tommiego ;)
Przyznam się szczerze że trochę mam stresa, bo to w końcu kupa kasy a miejsce spotkania nie jest miesjcem publicznym :neutral:
Wasze posty uspokoiły mnie nieco... :)
Kupowałem u Tommiego D60 z ogromnym stresem bo to był mój pierwszy DSLR no i wtedy sporo wart. Obsługa klienta na najwyższym poziomie. Ceny nienajniższe, ale z pełną świadomością wolę trochę dopłacić i mieć do czynienia z solidną firmą. Nie korzystałem z obsługi pozakupowej, ale zakupy u niego to przyjemność, polecili mi go znajomi, którzy masę sprzętu u niego kupili i też chwalili.
Mały OT:
Taka mnie naszła refleksja, że Polska to jednak dziwny kraj - jesteśmy w UE a sprzęt fotograficzny kupujemy jak narkotyki u dilerów...
Jeszcze pewnie wiele wiosen minie zanim stać nas będzie na to, żeby pójść do sklepu i bezstresowo kupić to, czego potrzebujemy.
Też mogę z pewnością polecić Tommiego :)
Kupowałem od niego ponad 2,5 roku temu swojego Tamiego 28-75, potem EX430 i wsio w porządeczku. W zeszłym tygodniu chciałem nabyć 85 1.8 ale niestety nie miał na stanie, tylko z bagnetem Nikona.
Wprost - nie, nie byl nowy. Byl to wlasny egzemplarz Tommiego, ktorego uzywal od dosc dawna na swoim 1Ds. Nie wiem czy pozniej go sprzedawal.
Zwroce uwage na jedno - 17-35 2.8 L. Naprawde mala szansa by ten obiektyw byl dostepny nowy 2 lata temu, gdyz powstal w 1996 roku :roll:
http://www.canon.com/camera-museum/c...5_28l_usm.html
Aha i nie lubie takich insynuacji. Nie o tym a o wszelkich sprzedawcach - ze rozsylaja sprzet na lewo i prawo a jak wroci po kilku (nastu/dziesieciu) dniach od niezadowolonego klienta to nadal sprzedaja jako nowy. Poki nie masz konkretnych dowodow to nie uprawiaj bezpodstawnego oczerniania kogokolwiek nawet tylko insynuacjami.
Ale przyznasz, że tu trochę "pojechał" z opisem:
http://www.allegro.pl/item177096668_...onic_boy_.html
Stałe światło f 3,5-5,6
ROTFL
Vitez - ale spytac jeszcze mozna, czy juz zabronili?
imho jak chcecie podyskutować sobie w temacie "i kto to mówi" to chyba nie tutaj?
ja kupowalem u T. 10d, 24-105L, lampke i jakas pamiec kiedys, zero problemow i same bardzo dobre egzemplarze :> 10d chodzi do dzis u kolezanki
Na koniec warto napisać: tommy_j jest OK :lol:
Ma on jednak na Allegro konkurenta z Łodzi:
http://aukcjewp.wp.pl/show_user_auctions.php?uid=322760
Czy ktoś handlował z nim?
Pozdro - Jacek
Do mnie przyjechał (Bydgoszcz) z Łodzi 2 lata temu. Przywiózł torbę ze sprzętem - wybrałem wtedy 20D, 17-40 i 50-tkę, filtry. Zjedliśmy kolację, pogadaliśmy i do dziś sprzęt mi dobrze służy :) Ja się nie zawiodłem.
Znaczy się dobry i rzeczowy TIP :) Wszystkim życzę takich sprzedawców ;)
Bardzo polecam, kupuję sprzęt od Tomka już ponad dwa lata, zero problemów.
Osobiscie polecam. Bardzo konkretny czlowiek :) Kupilem u niego setke makro i gripa. Wszystko jak najbardziej OK
I ja kupowalem pare razy u Tommiego. Mieszka na moim osiedlu wiec daleko nie mam :) Raz tylko dal ciala ... umowilismy sie na konkretna godzine i dzien ja przyjechalem prawie 200 km po odbior lampy a on sprzedal wczesniej komus innemu. Tlumaczyl sie pomylka i przepraszal ... niewiele mi to pomoglo wprawdzie bo sprzet potrzebowalem do pracy ale calosc naprawil i ze znizka dostalem zamowienie tydzien pozniej.
Ogolnie ciezko bedzie znalezc bardziej zaufanego sprzedawce w naszym kraju a niektore akcje jak te z wysylka obiektywow bez placenia obrastaja juz legenda.
Ale to prawda, wiem coś o tym.
Ja to wiem ... pisalem kiedys nawet jak to na 1 zakupach u Tommiego zabraklo mi 200 zl bodajze do wiekszej karty (wtedy karty byly jeszcze bardzo drogie). Tommy dal mi wieksza i powiedzial ze oddam jak bede mial. Po 2 tyg przyszla mi kasa na konto zrobilem przelew i wszyscy byli zadowoleni. Kolejny sprzet tez bede bral od niego (no chyba ze uda sie znowu jakos w USA kupic).
A ja odebrałem właśnie 30D. Wszystko odbyło się zgodnie z ustaleniami mailowymi. Polecam, to pewniak!
2 lata temu kupilem u Tomka mojego D70. Aparatu potrzebowalem dosc pilnie a brakowalo mi 500 zl - sprzet otrzymalem a reszte doplacilem po 2 tygodniach . Do dnia dzisiejszego jestem pełen podziwu jego zaufania do ludzi.
Całkiem niedawno kupiłem u Tomka 85/1,8 . Wszystko przebiegło tak jak powinno :)
Również kupiłem od "Michalmag" 17-85. Super gościu, konkretny.
Najbardziej podobaja mi sie opisy Tommiego. :) No a co do polecenia, mysle ze komentarze na allegro powinny wystarczyc!
Ja również dołączam się do polecających zakupy u Tomka. Wczoraj dzwoniłem, spotkaliśmy się w połowie drogi i 70-200 f4L już śmiga na moim body :D :D
O super sprzedawce trzeba wypelnic zgloszenie. Niektorzy olewaja bo ten znaczek nic ci nie daje. A czesto gesto super sprzedawcy to kmioty ktorzy oszukuja na allegro. Niszcza tym samym tych uczciwych. W tej chwili nie jest to juz zadne wyroznienie. Poza tym Allegro zwykle szuka dziury zeby CI nie dac. Ja np kwalifikowalem sie ale ze jedna z moich aukcji zakonczylem przed czasem bo cena byla smieszna i nie chcialem sprzedac to mi nie przyznali. Olalem te ich wyroznienie.
są nagrody za punkty....
Ja również polecam Tomka. Było szybko i sam nawet wolał odbiór osobisty. I można się z nim dogadać. Pewnie jeszcze coś u niego kupie...
Tak, uzywalem czesto ale tym razem pożydzilem bo cena minimalna kosztowala by mnie 50 zl wiec troche szkoda kasy. Zwlaszcza ze przy nieosiagnieciu i tak nie zwracaja. Teraz wystawiam za tyle ile moje minimum. Jaki jest sens wystawiania cos za zlotowke i dawac minimum 4500 a gdyu nie osiagnie kwoty to tracic kase. Skoro nie oddam za mniej niz 4500 to od razu daje jako cene wyjsciowa. Jak ktos ma kupic to kupi.