Serdecznie witam i prosze o porade. Będąc na rajdzie samochodowym chciałem uchwycić auto tak, aby na zdjeciu "widoczny" był jego ruch. Niestety nie do końca mi sie to udało. Uprzejmie prosze o wskazowki jak robi sie takie zdjecia ?
Wersja do druku
Serdecznie witam i prosze o porade. Będąc na rajdzie samochodowym chciałem uchwycić auto tak, aby na zdjeciu "widoczny" był jego ruch. Niestety nie do końca mi sie to udało. Uprzejmie prosze o wskazowki jak robi sie takie zdjecia ?
Jak na mój gust to za krótki czas otwarcia migawki
Zdjęcie jest bez exifa więc ciężko powiedzieć ale klika rzezcy można by zrobić lepiej :)
1. Miejsce nie jest szczególnie dogodne ze względu na to co w tle. Ciemny płot i ciemy samochód się zlewają. To jest jeden z ważniejszych elementów. Może wydawać się śmieszne ale ustawiać się trzeba patrząc na to co w tle. Samochody same przyjadą a miejsce musisz Ty wybrać :)
2. Panoramowanie trzeba ćwiczyć - prowadzić auto w celowniku nie jest wcale takie proste.
3. Czas migawki (jak scooter już zauważył) rozmywa tło ale trzeba umieć jak w pkt. 2
i najlepiej AF SERVO ustawić
i seriami seriami :mrgreen:
pozatym ciaśniejszy kadr jest bardziej efektowny :p
Zaibatsu> mam wrażenie,że pierwsze foto nie est tak do końca czystym panoramowaniem... :) nie było aby ingerencji PS dla rozmycia tła?? :)
Nie wiem czy znajdę jeszcze orginał ale mam w pracy całą serię takich fotek z tej imprezy niedowiarku :p
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
pozatym zauwarz że ręce biegacza są rozmyte w ruchu co wskazuje na użycie długiego czsu otwarcia migawki gdyby obiekt nie był śledzony to cały biegacz zostałby rozmyty ;p
Bardzo dziekuje za cenne rady.
napisałbym tu kilka rzeczy ale uznacie je za herezje :roll:
napisz, zobaczymy ;)
u muflona jest poradnik ;-)
http://airfoto.photosite.pl/index.pl.html
dzial starty/ladowania ;-) ale nie tylko
Witam!
mały poradnik
http://www.cyberfoto.pl/szkola-fotog...i-poradnik.htm
pozdrawiam
Jeszcze raz dziekuje za cenne rady i wskazanie linków do poradników.
Może byś tak najpierw spróbował chłopczyku a potem twierdził że jest to niemożliwe :grin: Do takiego efektu nie potrzeba dużych prędkości spójrz na fotkę poniżej biegacza ta była zrobiona przy 100 KM/h wówczas tło zlewa sie w linie proste. Pozatym koleś w zielonym machał torebką co widać po jej wachadłowym ruchu nie do uzyskania w Ps-ie niedowiarku. Cóż widocznie łatwiej jest tobie poprawiać moją kulejącą ortografię niż zgłębić tajemnice technik fotograficznych. Pozdrawiam i życzę więcej okazji do fotografowania :mrgreen:
Witam!
Zaibatsu, popatrz na inne wątki użytkownika Fakungio...
jaka przesłona... problerm ze zdejmowaniem dekielka... jak naświetlać...
a odnośnie błędów ortograficznych, spróbujmy podsumować to następująco:
"Canon 400D - objektyw kitowy z II, czy jest różnica?? " - Fakungio, 2006
czyli wątek: http://canon-board.info/showthread.php?t=16465
Masz jeszcze jakieś pytania? ;)
U mnie on ma ignora.
Pozdrawiam!
Canon 20D TV-1/30, AV-22, ISO 100, lens 24-105mm L IS, 105mm i pstryk :mrgreen:
To ja dorzucę swoje:
24-105 - czasy około 1/30o ile dobrze pamiętam..
Trzeba ćwiczyć i może coś wyjdzie..
Mnie na 3 godziny ćwiczeń wychodzi z 10 może ;-)
Pozdr
Artur
Witam
1
1/80 f11 / 200mm
iso 320
2
1/125 f11 / 130mm
iso 640
Pozdrawiam Dariusz
Fotoooooszooop ;-) tak się nie daaa :mrgreen: Ale tak serio, to szacuneczek dla autorów tych fotek biegaczy - samolot czy samochód to jest przy tym pestka, bo one aż tak nie "zmieniają geometrii" w ruchu ;-)
No to ja też się pochwalę. Na początek klasyka czyli 1/60s. 400mm x crop
Teraz dużo gorsze jakościowo, ale czas 1/6 sekundy przy prawdziwych 200mm. Robione w kompletnych ciemnościach, samolot sobie sam musiał świecić.
Co do panoramki to muszę się z Muflonem zgodzić z jednym, dużo łatwiej jest zrobić jednostajnie jadący samochód lub lecący samolot niż biegnącego człowieka lub zwierzaka. Problem się zaczyna, jak samolot młynki w powietrzu zaczyna kręcić, ale to opowieść na inną bajkę... ;-)
a ja niestety mam odwrotne zdanie.
na ludziach i zwierzakach z racji ich obłości łatwiej 'ukryc" poruszenia, nieostrości.
na autach i samolotach już nie jest tak łatwo. a jeśli dodatkowo występuje na nich jakis napis to od razu demaskuje fuszere
co z tego ze człowiek rusza rękami ? skoro jego korpus porusza się ruchem jednostajnym w odległości niezmiennej od aparatu czyli tak samo jak samolot / auto ? wiec w czym problem / różnica ? :roll:
W tym, żeby mieć ostre i korpus i ręce. Tak naprawdę w samolotach też ten problem występuje, ale dopiero przy zupełnie ekstremalnych czasach i bliżej szerokiego kąta - kiedy różne fragmenty obiektu poruszają się z różnymi prędkościami kątowymi względem obserwatora. Wtedy jest np. dziób ostry a ster kierunku już nie (jeśli robi się zdjęcia z półprofilu). Ale to tak dopiero poniżej 1/30s i dla naprawdę dużych obiektów widać. Podejrzewam, że dla samochodów ten "threshold" może byc trochę bliżej, bo chyba często się rajdy robi spod bandy, jakimś 24-70 albo i szerzej.
Aha, z mojego doświadczenia: im szybszy ruch tym łatwiej o ostre fotki w panoramowaniu ;-)
Dzygit-Dublin i MARANTZ jestem pod wrażeniem Waszych zdjęć i chyle przed Wami czoła. Chciałbym kiedys cos podobnego zrobić ale nie wiem czy przy pomocy sprzetu, którym aktualnie dysponuję jest to w ogole mozliwe?
Gratuluje i pozdrawiam
imho, mniejsza odległość łatwiej przy mniejszych prędkościach panoramować(łatwiej uzyskać smugi tła) lecz trudniej z ostrością całego obiektu...niech mnie ktoś poprawi, jesli nie tak jest
Zibite, pod wrażeniem to będziesz jak sobie zdjęcia Muflona obejrzysz. Ja jak je oglądam mam ten sam problem zawsze... co zrobić by mi ciągle szczęka z podziwu nie opadała :lol: