Jaką polecacie drukarkę do zdjęć?Co powiecie o HP Photosmart D5160? A może lepiej coś innego i na co zwracać uwagę przy kupnie co musi posiadać?
Wersja do druku
Jaką polecacie drukarkę do zdjęć?Co powiecie o HP Photosmart D5160? A może lepiej coś innego i na co zwracać uwagę przy kupnie co musi posiadać?
W!
Canona Pixma IP 5xxx i wyzsze. Przeczytaj sobie specyfikacje tej serii i bedizesz wiedzial co taka drukarka powinna 'miec'. HP odradzam ze wzgledu na straszliwa wrecz awaryjnosc i bardzo drogie koszty wydruku.
Zdrowko
Pixma Canona mają najlepsze recenzje.
Chcesz drukowac i byc z tego zadowolony? Trzymaj sie z dala od HP.
Pixma od Canona to bardzo dobre rozwiazanie. Mam swoja dwa lata, mama druga teraz katuje i zlego slowa nie mozna powiedziec.
Już nie pierwszy raz o coś pytam na tym forum.Zawsze kupuje to co mi polecają ( no ale jeszcze trochę musze o tym poczytać ) i zawsze jestem zadowolony.Tak będzie i tym razem.Szykuje się do zakupu.Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Równie dobrze możesz kupić iP4200 od 5200 różni się tylko szybkością (i tak jest szybka) i wyglądem. W MM kosztowała ostatnio 249zł.
Tylko Pixma Canona.Już pisałem w "pozostałych",że nie widzę znaczacej róznicy między sześcio, a cztero kolorówką.
A więc po co przepłacać za urządzenie, a potem za tusze.
Proponuję Pixma iP5200.
Liczac ze do przyzwoitego laba na przyzwoita maszyne gdzie nie beda sie pytac komu ukradlem zdjecia bo sa czarnobiale (slynna historia z tutejszych sklepow :D) mam poltorej godziny wycieczke w jedna strone nie wyjdzie ani taniej ani szybciej.
Choc moze z HP wyszlo by taniej liczac ich tusze typu "naparstek" pojemnosci pare milolitrow za cene znacznie pojemniejszych wiader od Canona ;)
No dobra, a jak to jest z drukarkami termosublimacyjnymi? (bo caly czas mowimy o zwyklych atramentowkach)
Zastanawiam się nad kupnem drukarki i zależy mi na tym aby jakość oferowanych wydruków, szczególnie zdjęć była wysoka. Nie stać mnie na drukarki laserowe, więc w grę wchodzą tylko atramentówki.
Zastanawiałem się nad dwoma modelami Canona. Pierwszą jest bardziej urządzenie wielofunkcyjne niż drukarka, bo przyda mi się również 'domowe ksero'.
Canon mp 160
Druga opcja to drukarka stricte fotograficzna, czyli Canon IP 4300
Z opisów wywnioskowałem, że mp 160 ma mniejszą rozdzielczość druku i większe(?) krople (2pl < 1pl w IP4300) . Czy różnice w tych dwóch drukarkach są znaczne ? Czy warto zrezygnować ze skanera, na rzecz lepszej (?) jakości zdjęć i czy rzeczywiście jakość wydruków jest znacznie lepsza w przypadku ip 4300 ?
Aha, na marginesie : jak to jest z zamiennikami oryginalnych tonerów ? będą pasowały ? W którymś z wątków o drukarkach było wspomniane, że poprzez zastosowanie zamiennika traci się gwarancję, bo drukarka zapamiętuje rodzaj tonera. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, bo muszę się zdecydować na dniach. Z góry dzięki , pozdrawiam ;)
Jak do fotek czarno-białych to może Epson Stylus Pro 4800 + tusz Black Mate :-))))
MP 160 rozni sie tym chocby ze ma 2 pojemniki z tuszem a Ip 4300 ma 5 jesli zalezy ci na dobrej jakosci wydrukow to odpusc sobie mp 160 jesli chcesz wilofunkcyjne to minimum MP 510 ktora posiada tych pojemnikow 4 (ma jeden czarny zamist 2) choc jest troche problem bo nigdzie nie ma tych uzadzen nawet wyzszych modeli sa tylko najtansze wlasnie takie jak MP 160 cos podobno z dystrybucja nie tak wczoraj byly jeszce na proline wlasnie zmowilem znajomym(530 z przesylka) , generalnie ja bym polecal z wilofunkcyjnych wszytko powyzej MP 510 i w gore, jesli chodzi o sam drukarke to IP 4300 jak najbardziej warto poszukac tez 4200 bywaja jeszce ceny nizsze jakos pewnie ta sama co do zamiennikow sam uzywam juz chyba z 6 komplet cena smiech na allegro zaplacisz z przesylka cos ze 45 zl (za komplet) jakos wydrukow dobra sa male roznice ale jak dla mnie bez znaczenia (glownie nadruki na plytach dvd) co do gwarancji hmmm moze byc problem ona zeczywiscie zapamietuje i wali po pierwszym wlozeniu chyba ze 3 komunikaty a wynika to z tego ze atramenty posiadaja chipy ktore trzeba przelozyc do zamiennikow( nie jest to trudne) i ona wtedy rozpoznaje ze to nie oryginal chyba ze kupisz np MP 760 wielki kombajn z czytnikiem kart wyswietlaczem, skanerem do negatywow (kumpel wychaczyl z wystawy w MM za 699 normalnie cos ponad 1k) jest tez 5 pojemnikow ale bez chipow wiec drukarka nie wykryje ze to zamiennik a komplet jeszce tanszy chyba ze 30 zl
sprawdzilem MP 510 jest jeszce w proline za 499
ostatnio zakupiłem ip4300 i jestem pod wrażeniem jakości wydruków tak na papierze jak i płytach cd/dvd, wcześniej drukowalem trochę na epsonie c62, różnica kolosalna, ip 4300 polecam!
http://www.esselte-dataline.com/pl/guide/papir.asp
kilka zdjęć porównałem na tym właśnie papierze, oryginale canona pewnie dadzą lepszą jakość. Zakupiłem ją z myślą o drukowaniu na krążkach, atrament dla niej to wydatek ponad 200 zł więc drukowanie na papierze będzie średnio opłacalne :wink:
a ja polecam Canon PIXMA Pro9000
chyba najlepsza w tym momencie ze stajni Canona...
Ja bym poszedł wyżej. Canon PIXMA Pro 9500 Czy lepsza to nie wiem ale droższa ;)
http://www.canon.co.uk/For_Home/Prod...9500/index.asp
a poważnie to polecam stronę:
http://www.wilhelm-research.com/
sporo się można o drukarkach dowiedzieć :)
Witam.
Szukam dobrej drukarki Canona do 1500zł. Chodzi mi o wydruki A4. Myślałem nad Canonem PIXMA iP8500 jednak tego nigdzie nie ma :( ciągle brak towaru itp. czyżby następca miał się pokazać na targach ? czy jak ? Czy ktoś może polecić któregoś Canona z równie dobrym drukiem lub lepszym za cenę właśnie w tych okolicach ? (1500zł) Miło widziane nadruki na CD/DVD ;)
P.S. I czy jest szansa, że Canon pokaże coś na targach i to wejdzie do sprzedaży przed kwietniem ? :>
mam ip4000 troche problem znalzec cos co ma podobny tusz do canonowskiego orginala to tyle moich uwag ale sprawdze aktjety czy jakos tak ;)
Ja kupiłem Pixma iP5300 i drukowałem kilka zdjęć w formacie a4 na papierze EMTEC i powiem szczerze wychodzą super!!Sprawdziłem 6 różnych papierów i dużo zależy od tego jaki papier się weżmie.Ale polecam Pixma iP5300 naprawde super drukuje i bardzo szybko.
W stanach znajdziesz wielu zadowolonych klientow HP. Sam mam takich znajomych.
Tylko niestety to zadowolenie wynika z nieswiadomosci jak ich ta firma robi w jajo. Choc by "gigantyczna" pojemnosc tuszy czy tusze/tonery rozruchowe.
Cena drukarek i pojemnikow moze i ta sama co u konkurencji, jakosc tez pi razy oko dla wiekszosci nie odroznialna, ale jak ogladnac dokladniej okazuje sie, ze zawartosc "cukru w cukrze" 1/3 ;)
Wystarczy takim osobom pokazac pare detali w specyfikacji czy drobny druk na opakowaniach i nagle sie okazuje ze to HP juz nie jest takie dobre i bardzo chetnie sklaniaja sie w strone choc by Canona.
wiem, wiem, ze drogo ;)
Patrze na to z punktu widzenia osoby, ktora sprzedaje zdjecia, czasem drukuje dla siebie
No i zdecydowałem się :) Canon Pro 9000 ... Zostaje mi tylko jeszcze kwestia papieru ... na jakim drukujecie ? i na jakich są najlepsze rezultaty ? :)
Ja ma Canona IP5200, oryginalny tusz plus papier Canona i A4 wychodzą takie że jestem bardzo zadowolony.
Jakosc zdjec wprost proporcjonalna do ceny papieru - ,masz to za co zaplaciles:wink: ( o drukarce nie wspominam)
Canon Pro - polecam:-)
A jakie są koszty wydruków ???
Podepne sie do watku:)
Zastanawiam sie nad drukarka do zdjec A3. Nie znam sie w ogole na tym wiec prosze o rady:)
-Canon Pro9000
czy
-Epson R1800
Ktora jest bardziej ekonomiczna?
Czy mial ktos mozliwosc porwnac wydruki z tych drukarek?
Jak z zamiennikami?
Na forum malo informacji wiec prosze o pomoc.
do epsona są ciekawe systemy ciągłego podawania tuszu
Pomyśł jeszcze nad canonem 5200R - to R "robi różnicę". Drukarka ma wi-fi. Stawiasz w domu ruter i hulaj dusza :)
Witam was serdecznie!
Nie chce zakładać oddzielnego tematu.. Wiec szukam uniwersalnej drukarki (atramentowej), mianowicie skaner+wydruk. Zastanawiam sie, jaka bedzie najlepsza, interesuje mnie glownie wydruk zdjec, szybkosc druku jak i koszty eksploatacji :) Cena drukarki do 2tys zl. Nie jestem pewien, ale chyba canon nie ma nic takiego w swojej ofercie? :( Pozdawiam i licze na wasza pomoc:)
Pro 9000 spisuje się znakomicie, jedynym problemem są tusze "photo", trudno dostępne oryginały, nie mówiąc o zamiennikach :) ale idzie przeżyć. Jestem bardzo zadowolony z drukarki ! :D
Podepnę się do wątku.
Tak się zastanawiam czy nie sprawić sobie jakiejś drukarki. Maks format wydruku wystarczył bi mi 15x21.
Tylko kompletnie nie znam się na tym za ile, jaka itd.
Interesuje mnie by wydruki były wysokiej jakości a ceny wydruku nie były jakoś dużo wyższe niż w labie.
Więc jakie firmy wchodzą w grę, na co szczególnie zwracać uwagę?
Hmm... Canon :> Niestety ceny zawsze bedziesz mial wyzsze niz w labie. Jesli wystarczy Ci 10x15, to wez termosublimacyjna... wowczas cena 1 fotki, to ok. 1zl. Przy atramencie (np. ip 5200, 4300, 5300) i dobrze dobranym zestawie alternatywnego atramentu i papieru bedziesz mial znacznie taniej i mozliwosc druku do A4 wlacznie.
Polecam IP 4300. Niedawno ją nabyłem. Najlepsze odwzorowanie barw wychodz na papierze Canona. Drukowałem na Emtecu, ale co Canon to Canon. Muszę jeszcze spróbować na Ilfordzie;-)
Tak sobie przeglądałem i jestem ciekaw jak się mają IX4000 lub wyższe modele. Czy za tą cenę dostanę wydruki naprawdę wysokiej jakości?
I tak z ciekawości przeglądałem sobie papiery i jakoś nie widzę formatu 15x21 czyżby trudno znaleźć taki format?
Ten format w zasadzie "zrobisz" sobie z A4. Niestety innego wyjscia nie ma.
13x18 w swojej ofercie maja np. HP, Canon, czy tez Verbatim, ale ten ostatni tylko w wersji dwustronnej (mat/blysk).
Witam! Jak w tytule. Szukam i szukam i zdania są podzielone. W zasadzie na placu boju widzę tylko Canona, HP i Epsona. Od zygoty pracowałem na laserówkach a atramentówki traktowałem jako studnie bez dna. A teraz wiem że wydruki z nowych atramentówek porównywalne są z odbitkami z minilabów. Więc może jakieś sugestie? Jakość wydruków oraz ich trwałość ma dla mnie pierwszorzędne znaczenie, ze szczególnym uwzględnieniem zdjęć czarno białych. Ekonomiczność też jest istotna, jednak nie będę kupował zamienników. Będę wdzięczny za jakąś pomoc i zgóry dziękuję :-)
Hp 9180
R1800 lub R2400
A ja nie chce zakładac nowego wątku więc zapytam czy warto drukowac zdjęcia na drukarce HP deskjet 3845?
Posiadam taką w domu ale nie wiem czy kupowac tusz fotograficzny i papier czy poprstu warto czy nie ?
A jak warto to jaki papier najlepeij kupić?
ja mam epsona i na zadna inna bym sie nie zamienil
a jakosc - rewelacja lepsza niz z labu !
jak masz czas to mozesz wpasc i porownac wydruki - mieszkam w londynie
pozdrawiam
Miałem w Polsce EPSONA Stylus Pro 7000 formatu A1. Byłem zadowolony z jakości wydruków, natomiast był zbyt tuszożerny. Nie wiem jak z nowszymi modelami. Możesz mi napisać jakigo modelu konkretnie używasz flyxray i jaki jest przeciętny koszt wydruku A3? Aha! Czy Twój Epson ma jakieś specjalne wymagania co do papieru żeby był w stanie utrzymać wysoką jakość druku zdjęć? Czekam niecierpliwie na odpowiedź i pewnie skorzystam z zaproszenia :)
Witam
Używa ktoś może Epsona 1400?
Wydaje się bardzo ciekawym produktem, z wyjątkowo korzystnym stosunkiem ceny do jakości. W Polsce ok. 1400 brutto. A tu znalazłem review http://www.photo-i.co.uk/Reviews/int...00/Page_1.html
Chętnie bym ją kupił, zwłaszcza że można podłączyć ciągłe zasilanie. Czy ktoś ją wypróbował i może podzielić się wrażeniami?
Pozdrawiam