http://www.cyberfoto.pl/gielda/79839...pnie-tanio.htm
Co Wy na to?
Wersja do druku
To by misiał sprawdzić ktoś z Gorzowa Wielkopolskiego ?
Dziwnie niskie te ceny.
wędki...??
mnie slowo "zaliczka" nie daje spokoju.. ale mam nadzieje ze sie myle ;-)
No, z tego co gość pisze sprzęt nie jest gorący :-)
ale zaliczka jak sprzet ponad 5 tys
pisac mozna rozne rzeczy ;-) .. mam nadzieje ze sie myle ale po prostu nie pasuja mi takie "promocje".. gdyby faktycznie sprzet byl w takich cenach to spokojnie mozna by go bylo upchnac o powiedzmy 2/3 stowy taniej niz na allegro a tutaj takie przeceny :shock: .. podejrzany ten altruizm jak dla mnie :wink:
juz nasz wicepremier mowil, ze "za darmo to w pape mozna dostac" :lol: ;-)
edit. moze to refurby :roll:
albo gosc na 30d wykorzystuje kupony promocyjne ;-)
roznicy prawie 1,2k miedzy najtanszym zestawem z allegro a jego oferta po prostu nie rozumiem..
a moze canon cen nie podniosl tylko obnizyl???
Zaliczka jak zaliczka...może musi sprowadzić..kto wie...ale mi się najbardziej
******Canon EOS 1ds MK II - w granicach 10-14tys. zł*******
To nie podoba
To już jest zbyt piękne aby było prawdziwe
pewnie za kilka dni sie wszystko wyjasni ;) A moze to te nowe "podwyzki" o ktorych trabili tu na forum okazaly sie znikami, najpewniej to jednak refy albo ... sam wiecie jacy potrafia byc nasi rodacy pomyslowi w stosunku do pobratyncow .
;) w stopce zapomnial zmienic d50 na jakiegos 5d
najlepszy leszcz "a po ile masz Nikona D70s ?? body i kit" pewnie liczy na 500pln
albo jest to jedna wielka śmierdząca ściema, albo na dniach jade 600km po 1ds'a :wink: no moze 1ds to nie ;-) ale 5d za 6 koła kusi. Taniej niż w stanach, skąd przywoże cały mój sprzęt :eek:
tez jestem ciekawy
na pewno jest jakis przekret -gosc jakby chcial to by puszczal sprzet przez allegro jakies 300PLN taniej i by szlo
moze to refy-chociaz ona nawet sa chyba troszke drozsze...
Za 6 tys. nowego EOS-a 5D, to bym brał już dziś (no może jutro, bo trzeba byłoby żonie zrobić serię wykładów jaka to super okazja ;)).
Napisałem do gościa maila z pytaniem o sprzęt, zobaczymy co odpisze. W środę będę niedaleko, może do niego podjadę ??
Żarty, żartami ale naprawdę można sie na mine wpakować.
Jakby cos żyby było jasne: ja nie reklamuję !
Bo nie chce mieć kogoś na sumieniu!
Proponuję, jeśli ktoś jest z Gorzowa niech podjedzie do gościa i naocznie sprawdzi o co chodzi, a raczej gdzie jest haczyk tej "promocji".
w www.bhphotovideo.com 5d to ok $2900 (ok. 8kzł) - czyli jak w mordę strzelił 6kzł u tego gościa to cud chyba jakiś...
Chyba, że facet ciągnie to z Bliskiego Wschodu (Dubai) - tam jest podobno najtaniej...
poczekamy zobaczymy...
kurcze sprzedalbym swojego (w sumie 3 tygodniowego) 30d doplacil i mialybym FF...szkoda tylko ze moj pesymizm mowi mi ze to jednej wielki przekret
Oczywiście że to ściema. Pomyślcie.... macie dojście do takiego sprzętu za tak śmiesznie niską kasę. Co robicie? Sprzedajecie kilka stów taniej niż najtańsza oferta na Allegro co i tak zapewni szybki i duży zysk, czy w takich cenach jak ten gość? Jeśli naprawdę te aparaty istnieją to za takie pieniądze mogą być tylko refurby. W Emiratach sprzęt jest tańszy bo nie ma cła i niski podatek, ale nie ma aż takich różnic w cenie.
Piszcie do gościa - jak coś to do piątku (ew. soboty) jestem w Gorzowie, więc mogę isć "pomacać" sprzęt - oczywiście o ile on istnieje.
Nic tylko jak ktoś może organoleptycznie sprawdzić... to rozwieje wszelkie domysły.
popieram JurekGR sprawdzic i tyle.......a potem na 99% wysmiac tego goscia co sprzedaje te apraty...
Wysłałem do niego maila z prośbą o umówienie się gdzieś w centrum (chciałbym uniknąć chodzenia po jakiś bramach itp, z których wyjście cało nawet w biały dzień jest wpisywane do księgi rekordów ;)) - zobaczymy czy się odezwie. Zainteresował mnie 30D + kit za 3000zł :)
Dziwi mnie tylko to zaklinanie się, że sprzęt jest w 100% legalny i nowy???
A może gość złowił złotą rybkę i teraz kasiorkę będzie tłukł? :-)
a może znalazł na poboczu tira...:)
Może...
Bogatemu to sie i byk ocieli jak to powiadają :-)
No cóż, na cyberfoto wątek już zniknął...
ja sie przeprowadzam do gorzowa 3 marca 2007 roku :)
hmm...juz zniknal
to oznacza ze powoli sytulacja sie wyjasnia, moze ktos sprawdzil o co tak naprawde chodzi
strona wchodzi...
Gadałem z goście na GG: po ustaleniu jaka jest faktyczna róznica techniczna między 1Ds Mark II a 1D Mark II N :) wyszło ze są one w podobnej cenie 14 tys contra 12 tys ;). No coż trza się pakować bo jak wróce to żona i tak każe mi spac na wycieraczce ;).
A tak na poważnie to nie wiem co o tym mysleć : "za piekne żeby było prawdziwe" ale gdyby oferta na 1D Mark II N była proporcionalna do reszty cen to pewnie wybrałbym się na przeszpiegi ale na 14 tysiaków to i tak mnie nie stać - chyba ;)
Niespodzianka:
człowiek odpisał na maila. Twierdzi, że "testowanie" aparatu możliwe jest dopiero po zakupie (są fabrycznie zapakowane), ale jest możliwość umówienia się na odbiór osobisty i sprawdzenie przy sprzedawcy, czy wszystko ok. Sam już nie wiem, co o tym myśleć...
jak ktos chce kupic to niech bieze kase kilku kolegow i jechac kupowac - albo kupi albo nie kupi
koles ma jakis sklep czy w domu to niby trzyma
Szkoda , ze juz nie ma.
5D za 6k ? To nawet trochę mniej, niz ja sobie swojego załatwiłem :D:D
A może by tak plenerek w tamych stronach zorganizować? :mrgreen:
Tak czy siak zaraz się okaże, że wszystkie* wykupione.
*wszystkie czyli żadne :lol:
może liczył na to ze Ty bedzeisz sam a ich więcej...
Szkoda że już nie ma tego posta na CyberFoto :( myślałem ze muszę się zarejestrować
Tak was czytam, to mi ślina zaczyna kapać na klawisze ;)
Do Gorzowa mam całe 40km i "kilku" kolegów, nawet znalazłbym
wsród nich dużych "bezkarkowców" ;) to można pojechać "pooglądać" te sprzęty :D
ja tam bym nie ryzykował, nawet jeśli, to potem rób foty zeświadomościa, że na 90 % focisz ciepłym sprzętem :)
Witam,
dajcie jakies konkretne namiary ponieważ nie mogę gościa znalezc, jutro jestem w Gorzowie
;) gosc pewnie sam poprosil o wykasowanie posta bo na jutro pol polski mu sie zjedzie a do kazdego kupujacego z pieciu obstawy
a powaznie, niz w zyciu nie ma za friko chyba ze jestes kobieta ...
Też mi się zdaje, że takie okazje to raczej tylko w bajkach*.
*Choć w bajkach też często jest ziarno prawdy :mrgreen:.
Na miejscu zainteresowanych kupnem ja bym się zapytał czy ma fizycznie w domu chociaż jedną sztukę oferowanych aparatów. Przyszło mi bowiem do głowy że może gość znalazł ten rewelacyjnie tani fake sklepu co to już na naszym forum kilka osób link podawało i nabrał się na to. Teraz zamawia rewelacyjnie tanie aparaty w nadziei na ogromne zyski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no moze sam sie facet nabral a teraz nabiera innych.....mom zdaniem za piekne zeby bylo mozliwe:P
no, moze jest jedna szansa na milion, ze to jakis zdesperowany wlasciciel hurtownii foto, ktory postanowil rzucic w cholere zapyzialy cyfrowy interes i wyjechac w najdziksze Bieszczadzkie ostepy by wiesc zycie pustelnika :lol:
jesli tak to szybciutko Panowie, szybciutko ... :mrgreen: ...
Zrobiło się lekko wesoło, więc i ja dołączę. Proponuję, by potencjalny nabywca sprawdził uprzednio, czy gdzieś na złączach nie ma jednak krwi poprzedniego właściciela (tudzież końcówek palców, dłoni, przedramion - w zależności od tego, jak bardzo się bronił i jak wysoko cięto :twisted: ). Osobiście nie zdecydowałbym się na taką ofertę. Gdzieś tam po głowie telepie mi się stara maksyma, że jak masz mało kasy (czytaj: oferta zbyt atrakcyjna), to nie stać Cię na kupno byle czego (czytaj: okazyjnie tanio), bo koszty z tym związane będą w przyszłości zbyt duże (szajs nie sprzęt, strata, dyskomfort, policja, prokurator, ..... - można wpisać parę innych). Czasem warto poczekać z zakupem do chwili zgromadzenia wystarczającej ilości biletów płatniczych jakiegoś normalnego banku narodowego i świadomie wspomóc wiarygodne (oczywiście - legalne) źródło dóbr wszelakich :wink: