Ku przestrodze wszystkim zwierzętom, i anonimowym heretykom!!!
Wersja do druku
"Ofiary z kolędy przeznaczone sa na budowe swiatyni, by nasz bog zamieszkal wsrod nas"
Ciekawe :-)
Czy Kościół sugeruje, że bez swiatyni pana boga wsrod nas nie ma?
Czy moze w swiatyni jest go wiecej?
:D
Wynika chyba ze zawatosc Boga w swiatyni jest wieksza niz poza. Ja tam sie nie znam, widocznie eksperci wiedza lepiej.
To nie kwestia procentów a objętości. Im większy kościół tym........
W niebie jest go 100%
w swiatyni 75%
wsrod nas (minimum dwie osoby) 25%
nasuwa sie wniosek, ze jak wszyscy ludzie pojda do swiatyni, to 25% + 75%
da nam 100%, czyli NIEBO! :D
A ile jest Kościoła w kościele? :mrgreen:
Tak dobrze ,że uprzedzają. Moją małżonkę w zeszłym roku ministranci naszli jak myła okna:)
Ciekawe , czy jak po trzeciej nieobecności jestem dalej w tym kościele czy nie ?
oszołom: nie, wtedy masz bana. ;]
a jak wejdziesz jako "anonymus" to nie możesz sie modlić na głos :-)
ok rozumiem !!!!
Ładny bokeh ;P
Noo ale mogl sfocic pod katem 45 stopni to bysmy ocenili FF/BF :roll:
W "mojej" parafii przez lata zbierano kasę na budowę kościoła i całego zaplecza.
Dziś znajduje się tam miedzy innymi prywatny gabinet dentystyczny. Słabo?
A u nas też zbierano i... mamy całkiem nowy, duży, nowoczesny kościół 8-)
Ksiądz ksiądzowi nie równy ;-) Kaski chyba jednak zostało, bo ostatnio tak odwalili probostwo, że mało kto ma taką chatę na wsi :shock:
mało kto wie ale w większości kościołów (jeśli nie we wszystkich) w wieżach są nadajniki np. telefoniii komórkowej...myślicie, że za darmo ??
Qwerty1237: no tosię Wam trafili biznesmeni, reklamówka całkiem całkiem skonstruowana, nie ma tam jednak nagrody... pronocji, kupony, "zero" szans... :( piekiełko jak nic ...:evil:
No to niezła jazda... :shock:
Kurcze to ja mam super, na mszy zawsze się coś dzieje (chodzę z córką), schola, ksiądz z mikrofonem wśród dzieci !!! (rozmowy zgadywanki !!), a jeśli dzieciaki przyjdą na mszę poranną każde dostaję po mszy herbatę i bułę z nutellą !!! Mają niezłą ekipę mówię serio, sam jestem bardzo zaskoczony. Wypełniali także starszym ludziom PITy za free !!!!!!!!!
Po raz pierwszy trafiłem na TAKICH LUDZI !!! A bywałem wiele i w wielu kościołach... i co najlesze mają w D LPRY i Radia M ! Robią swoje. :shock: Czego i Wam życzę. !
Może mam szczęście?
żeby się potem nieokazało, że nie tylko chleb był z nutellą...
ixi jesli chcesz ludziom za darmo pozagladac w pity to sie oglos w urzedzie ze wypelniasz za darmo - napewno bedziesz mial chetnych - poznasz jak wielu ludzi zyje za nedzne emerytury itd... bogaci sie sami rozlicza i jeszcze na tym zarobia ;-)
nie mozna generalizowac (jak ze wszystkim) sa parafie gdzie ludzie na tace rzucaja po 50gr a sa gdzie po 50zl - kosciol musi sie jakos utrzymac i nie dziwne ze wynajmuje/dzierzawi dzwonice na nadajniki sieci komorkowych, albo jakies pomieszczenia ... jedno jest pewne jak sie chce komus przywalic to kij sie zawsze znajdzie - ja natomiast widze druga strone kosciola (mio ze prawie tam nie chodze ;-) ) pomoc biednym i to na ogromna skale - orkiestra owsiaka czy PAH to maly pikus ;-) - ale oczywiscie KAZDA pomoc ludziom jest potrzebna... a to ze ksadz ma samochod, komputer nie leci mu na glowe woda jak deszcz pada itd... to chyba jest norma !
Nie mam zamiaru nikomu w PIT,y zaglądąć - po prostu zauważam fakt, że księży zbyt wiele osobistych rzeczy interesuje. W trakcie kolędy wypytują o wszystko ze szczegółami, co się robi, ile się zarabia i później tylko patrzą, żeby im "odpowiednio" kaską sypnąć...:-)... Czy to jest moralne zachowanie?
A ja "zauważam fakt", że wszystkie kobiety to do d** kierowcy. Albo że wszystkie lecą tylko na $$$ i dobre fury. I nie mam racji, z dokładnie tego samego powodu co Ty :?
Ja tam miałem do czynienia z fajnymi księżmi (takimi jak opisywał B'art) z "normalnymi" (czyli średnia krajowa) i ze złymi też. I powiedziałbym, że najwięcej jest tych środkowych.
Ale ja nie uważam, że wszyscy...
Faktycznie jednak powinienem dodać, że niektórzy, bo oczywiście nie moża uogólniać... :-)
Trafiają się owszem księża z prawdziwym powołaniem, ale należy to do żadkości... niestety :-(
Lepsi księża wyjechali na Zachód ;)