żywotność Lampy Błyskowej
Witam! Mam zamiar zakupić urzywana lampę błyskową i zastanawiam się jak długo taka lampa może wytrzymać. czy jeśli kupię lampę np.550ex, 580ex, 430ex, urzywaną przez dwa, trzy lata to ile jeszcze bedzie błyskać? chodzi mi o żywotność samej żarówki. A w razie czego to czy można gdzieś taka żarówke dokupić, czy pozostaje już tylko serwis?
Odp: żywotność Lampy Błyskowej
Mój znajomy wymieniał palniki za 240zł, także niekoniecznie autoryzowany serwis Canona.
30-12-2006, 11:35
Cytat:
Zamieszczone przez
amroz
...A w razie czego to czy można gdzieś taka żarówke dokupić, czy pozostaje już tylko serwis?
Dzisiaj, 07:27
Cytat:
Zamieszczone przez
SixFeet
Mój znajomy wymieniał palniki za 240zł, także niekoniecznie autoryzowany serwis Canona.
Myślisz, że amroz czekał 6 i pół roku na odpowiedź?
Ale wątki na forum nie służą chyba tylko i wyłącznie twórcy tematu prawda? Dlatego nie rozumiem czasami tekstów w stylu "odgrzewany kotlet" itp, to lepiej założyć nowy wątek by podzielić się z kimś cenną informacją? :-) Mnie jednak bardziej zastanawia dlaczego lampa błyskowa znajduje się w obiektywach :D
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
hahahah :lol:
sie usmialem :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
SixFeet
Jak już odgrzewamy, to 240 zł płacił za 1 palnik ? Czy za komplet? Pytanie by w przyszłości być ewentualnie przygotowanym na cenę naprawy 550 ex :P
Za te 240zł oferował wymianę palnika od 580EX II. To było z 3 lata temu gdzieś
Czy ktoś się orientuje jaką żywotność ma 580EX? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.
I czy da się jakoś sprawdzić liczbę wykonanych już błysków, choćby w serwisie na Żytniej?
Czy ta żywotność lampy rzutuje jakoś znacząco na obiektyw - no bo to w końcu dział "Obiektywy" ;)