Witam wszystkich
Nie wiem może galeria poleci, bo nie jestem jeszcze użytkownikiem Canon'a ale chciałem zamieścic tutaj kilka swoich zdjęc :)
Zdjęcia wykonane SONY H2, czasem Raynox DCR-250
Wersja do druku
to innymi aparatami też można robić zdjęcia;)??
fotografie fajne choć tylko kilka ciekawych:
1,0,0
1,0,1
1,1,1
0,0,1
1,0,1
1-oznacza ciekawe 0- mało interesujące (wg mnie) ot hurtowa prezentacja i hurtowa ocena:)
No wiesz mario, chodziło mi o to że forum Canon'a a ja tu startuję ze zdjeciami ze Słonego :)
fajne zdjęcia, przyjemne dla oka i dobre jakościowo. Do tego widać jakiś temat, zamysł - to nie są przypadkowe fotki. podoba się.
w kij się nie znam na robakach. :)
Ale to mi się podoba:
http://img245.imageshack.us/my.php?i...sc04792sl6.jpg
za ładne użycie warunków świetlnych. :)
sprzedajesz na stockach?
myślę że warto spróbować
Nie sprzedaję, nie mam jeszcze swojego konta w banku :p Pomyśle napewno nad sprzedarzą, jak będę miał większą ilośc zdjęc. Bo tak właściwie to zdjęcia zacząłem robie w lipcu tego roku :)
ze smie zapytac :) te pierwsze zdjecia jaki pokazales , to jakim obiektywem robiles ?
Zdjęcia nr: 1, 2, 4, 5, 6, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 21 były robione zwykły kompaktem SONY DSC H2 :)
natomiast zdjęcia nr: 3, 7, 8, 9, 10, 11, 19, 20; robiłem za pomocą H2 + konwertera makro Raynox DCR-250
Witam
Tym razem zdjęcia takie troszke industrialne :) Generalnie zdjęcia robione 350D + Carl Zeiss Jena DDR Sonnar 135/3,5 i kitem.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Polaczylem i polecam lekture: http://canon-board.info/showthread.php?t=18
Ok Vitez. Zapamiętam :)
Kolejne z FSO
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
Fajne klimaty, ale na większości IMHO za duże kontrasty. Czasami lampa by się przydała, a czasami może HDR ?
Te butle tlenowe to tak tam luzem stoją? ;-)
Wszystko stoi luzem bo jest w trakcie rozbiórki. Na piętrze, też była elegancka sprawareczka, tylko że oczywiście musiałem spi... zdjęcie, ale miejesce jest fantastyczne i po krótkiej rozmowie z ochroniarzem nie było problemów żeby wejśc :)
Natomiast co do kontrastów, takie te zdjecia miały byc, ja po prostu lubię takie mocne kontrasty. Na HDR nie mogłem sobie pozwolic bo wszystko z ręki było robione, natomiast nie dysponuję zewnętrzną lampą błyskową, więc tu też miałem ograniczenie.
Nie glupie masz te zdjecia z FSO. Wiekszosc mi sie podoba.
Tylko ziarenka powychodzily, to skalowanie do sieci, obrobka czy wysokie ISO?
pozdrawiam,
Kolejne moje ahtystyczne fotografie
Za wyjątkiem pierwszego - podobają mi się. Co do drugiego - nawet bardzo.
2 i 4 Rewelacyjne!!
Nareszcie sie zebrałem do wywołania kolejnego RAW'a i szybkiej obróbki w PSie (tło) :)
poprzednie duuużo lepsze. To jak dla mnie jakieś za miękkie.. :)
Tym razem kociak kumpla. Obiektyw jakby ktoś pytał 70-200/4L :)
dobry kociak!
"Prawie jak rasowy" bo z tego co mnie moja wiedza nie myli koty rosyjskie mają niebieskie oczy, a ten ma żólto-zielone.
Rosyjskie niebieskie maja fioletowo-niebieskawe futro (stad nazwa) ale barwy oczu... najczesciej zoltozielone: http://i5.pbase.com/o5/93/703993/1/6...2.IMG_4112.jpg
O tym czy rasowy czy nie decyduje jeden tylko szczegol - rodowod. Moze byc identyczny z rasowym z wygladu, ale jesli nie ma rodowodu to nie masz pewnosci czy czystosc rasy w linii przodkow zostala zachowana.
Aha. Dzięki za info :) No ten miał żółtozielone oczy, ale nie mam pewności czy to rasowy czy nie. Będę musiał zapytac kumpla.
Tym razem znaleziska prosto ze szklarni w Powsinie. Obiektyw jakby ktoś pytał to 70-200/4L
1 imo za ciemna, 2 - obrobka lezy - czarna obwodka pod pakiem, 3 - nie jest przeostrzone? 4 - nice:)
Tym razem już ostatnia porcja zdjęc z Powsińskich szklarni :)
miłe dla oka masz ujecia, ale dalej podtrzymuje - kfiatki przeostrzone:) Super rysuje w tym temacie 70-200 (seria w Powsinie)
Mój błąd obróbki ;) A co do 70-200/4L to jest genialny :p
Tym razem zdjęcia z małego koncerciku zespołu NIE
Witam ponownie w mojej galerii, dziś chciałem zaprezentowac moje eksperymenty z obróbką :p
Jakby ktoś pytał jakie szkiełko, to odpowiedź brzmi CZJ DDR Sonnar 135/3,5 MC (ostrzenie na nieskończonośc).
Tym razem jakiś robal :p Obiektyw CZJ Sonnar 135/3,5 do tego Raynox DCR-250. Przysłony rzędu 11-14.
Robal do mnie nie przemawia ale te eksperymenty z obrobka calkiem ciekawe. Szczegolnie pierwsze zdjecie wyszlo interesujaco. Calkiem efektownie. Duzo czasu nad tym siedziales?
W sumie około 10 minut. Tyle co znalazłem ramkę i tekstury do nałożenia na foto :)
Dziś troszkę reporterki. Trzy z nich już znacie z tematu o manifestacjach.
1. Myślisz że wymiana filtra wystarczy ? :D
2. Zobacz jakie audio sobie zamontowałem :D
3.
4.
5.
..."kwiatki" do mnie nie trafiaja, aczkolwiek jako calosc, twoja fotograficzna pasja budzi rispect :]
...oby wiecej
Teraz trochę sportów ekstremalnych :D
1.
2.
3.
4.
Kolejna porcja extreme :D
1.
2.
3.