witam wszystkich
jestem na etapie przygotowywania portfolio i utknelam na jednym zdjeciu.
nie moge sie zdecydowac czy lepiej w kolorze czy w b&w...
pomozecie wybrac? :)
zapraszam
kolor i B&W
Pozdrawiam
Wersja do druku
w kolorze swietnie graja bialka oczy, a odcien skory robi dodatkowe "zycie". w tonowaniu sie te rzeczy gubia i fota traci wyraz.
dla mnie kolor
Zdecydowanie kolor. Szarość wersji b&w jest nieciekawie płaska, zbyt cyfowa.
Kolor - zdecydowanie. Ta twarz wrecz wychodzi ze zdjecia w kolorze. A BW chyba przeostrzone w PS.
Ja albo bym zdjął nieco nasycenie w kolorowym, albo rozjaśnił nieco półcienie w B&W ale i tak mi się podoba :)
nie wiem jak u Was na monitorach ale u mnie jest za duzo czerwonego. a b&w to tak eksperymentalnie przygotowana bo wczoraj widzialam w watku o b&w 'przepis' wg Bundy i chcialam sprobowac. wiec z ta obrobka bylo tak na szybko.
i tak bede musiala przygotowac foty do druku czego nie nawidze bo zawsze wychodzi inaczej niz bym chciala;)
dzieki za opinie:)
to jest wybor miedzy: kolor a źle obrobiony BW! Wiec nie ma tutaj wyboru zadnego.
Jak zrobic z tego porzadny plik BW to moze dalo by rade porownac to.
Odpuscilbym to zdjęcie,wg mnie nie nadaje się do galerii.
iczek oczekuje bardziej konstruktywnego komentarza;)
bo poki co to tylko skrytykowales.
Pozdrawiam
Ty oczekujesz az ja to zrobie za Ciebie, a komentarz nie musi byc pozytywny aby byl konstruktywny. Powodzenia.. :)
szybko przemieszałem warstwy i efekt jest jak niżej
piszczał pzesycona wersja kjoanny dużo bardziej mi siępodobała niż to co zrobiłeś - tak jak pisali poprzednicy ta twarz wychodzi ze zdjęcia - a kontrast pomiędzy białkami a czerwienią skóry wzmaga ten efekt - na pierwszy rzut oka przypomniało mi się zdjęcie S. Dalego z takim wytrzeszczem - zdecydowanie kolor chyba, że BW spróbować zrobić bardziej kontrastowe.
Witam:)
Od czasu do czas bede tu wrzucac rozne moje pstryki:)
Zaczynam od zdjec promo dla zespolu Devil's Child (jeszcze dobrze nie zaczeli a juz sie rozpadli ;) )
Zdjecia robione byly w pietrowym garazu.
Pierwszego dnia (zdj. nr 3 i 4) po podlaczeniu calego oswietlenia do kontaktu wywalilo korki... W ciemnym garazu posilkowalismy sie wiec swiatlami z mojego auta;)
1.
2.
3.
4.
5.
Zapraszam do komentowania:)
pzdr
... he, he a mnie najbardziej podoba sie wlasnie 3 i 4, tyle ze z autem to tak nienaturalnie wyszlo, moglas ich upozowac na "atak na auto" czy jakis "taran" jak to z dzieckiem diabla bywa
bardzo fajne, coby nie powiedziec panowie rowniez mocno fotogeniczni sa/byli :wink:
zgaduje, ze 17-40 (?)
pozdrawiam,
IMO trojka najlepsza ale przeszkadza mi jednak ta lampa, jest zbyt oczywiste ze to samochod i psuje mi to kompozycje.
Moze ja wystampluj?
Mnie się podobają:-)
A Tu moja psina co sie Ogon zwie:)
6.
7.
8.
9.
pzdr:)
Fajne fotki :D Mnie się tam podobają ;-)
Moj pierwszy slub:)
Kilka dni temu mialam przyjemnosc pomagac mojemu znajomemu i bylam jego "posilkowym" fotografem;)
Zamieszczam kilka kadrow.
Prosze o konstruktywne uwagi:)
10.
11.
12.
13.
14.
pzdr
wiesz co, chyba strasznie chcialas byc oryginalna i wyszla z tego
jakas dziwna maniera tych zdjec... Kazde ma cos w sobie co odpycha.
Ta nieostra reka jest co najmnie dziwna.
Detale zwykle maja pokazac cos pieknego, w pieknym swietle itd,
twoje sa jakby wylapywaniem dziwnosci lub wrecz brzydoty.
Generalnie te zdjecia to jakby reportaz z jakiegos dramatu, a nie
slubu, a ostatnie to wrecz rozwod...
Wydaje mi sie, ze zamiast oryginalnosci na sile, sproboj popracowac
nad poprawnymi kadrami i umiejetnoscia wylapania ciekawych
ale przede wszystkim LADNYCH momentow.
ale to pierwsze z psem jest bardzo fajne, choc szkoda, ze nie
ma zdanego swiatla z przodu. Wycinanki to chyba grupa
"kurpie.rec.pl" :-)
A mnie się właśnie bardzo podobają, z wyczuciem, ładne kadry, miło się ogląda.
Na tematy kurpiowskie się nie wypowiadam. Podoba mi się zdjęcie portalu. Szkoda, że ta ręka. Do pełni szczęścia brakuje mi całości łuku i korekcji dystorsji. Pozdrawiam.
Mi sie podobaja przez to, ze nie sa cukierkowe. Fajny klimat.
ciesze sie ze komus sie podoba:d
A teraz zdjecia z dwudniowych warszatow fotograficznych, na ktorym mialam przyjemnosc byc:)
15. Martin-nasz model z zawodu ciesla:)
16.Krystian-jeden z uczestnikow
Zapraszam do komentowania:)
pzdr
1. Jest ok, choć nie pasują mi te odbicia w okularach (tak zupełnie subiektywnie)
2. Zupełnie nie rozumiem kadrowania.
co do jedynki to taki sympatyczny wydzwiek ma to zdjecia, przynajmniej dla mnie. Zadowolony i uczciwy z twarzy jak i szczery z usmiechu czlowiek ale dodam, ze u siebie na LCD co prawda prawie nie widze konturow postaci w ciemniejszych miejscach. szkoda - moze cos mozna z niej jeszcze wyciagnac?
co do dwojki - kadrowanie jak i sam obiekt nie moim guscie ale dla joasi moze ... ;)
ad.1Mi tez nie pasuja ale juz za pozno. mozna jeszcze w ps sie 'pobawic' ale to by pewnie pogorszylo efekt:(
ad.2 Teraz to ja tez nie rozumiem tego kadrowania...;)
Nie scinac czy scinac wiecej?
Dla Joasi tez nie:p
Z tym chlopakiem to w ogole smieszna historia-nie bede sie wdawac w szczegoly bo boje sie ze tu kiedys zagladnie;) W skrocie:wydal 10tys euro na sprzet a nie potrafi np zmienic przyslony lub zadaje pytania w stylu "czemu ten obiektyw nikona nie pasuje do mojego aparatu?"(canona)...
dzieki za komentarze:)
pzdr
Zdcecydowanie, lepiej nie. szopowanie okularów to raczej żmudne zajęcie, bardzo żmudne :-)
Tak jak napisałaś więcej, albo wcale, tutaj sprawia to wrażenie całkowitej przypadkowości wyboru kadru.Cytat:
ad.2 Teraz to ja tez nie rozumiem tego kadrowania...;)
Nie scinac czy scinac wiecej?
Mam luki w tym watku bo jakis czas temu wywalilo mi wszystko z serwera i jakos nie moge sie zebrac zeby zrobic z tym porzadek:(
Teraz wrzucam jednego domowego pstryka z wczoraj. I dwa starsze ze spaceru.
17.
18.
19.
pzdr
2 prawie fajne,blenda i 2 kroki w tył i super fotka.1 i 3 kicha
dla mnie 18-tka super nic bym nie poprawiał
Dodaje kilka z sobotniego slubu (moj drugi raz:) )
20.
21.Przygotowania
22. Joseph
23.Wesola gromada
24.
25.
[QUOTE=kjoanna;314527]Dodaje kilka z sobotniego slubu (moj drugi raz:) )
22 jest ciekawe.
a na zdjęciu 25 , gościu trzyma w dłoni futerał na skrzypce?...czy narzędzia tortur w wersji light pocket?:))) MMM, patrzy w dół bo ciągle nie jest pewien czy dobrze robi:))))
Z dzisiejszego wypadu za miasto:
26.
27.
28.
podoba mi się "wesoła gromada"..
jak amerykański serial;]
pozdr.
slick