Więcej tutaj
http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=11639
Wersja do druku
Więcej tutaj
http://www.in4.pl/komentarze.htm?news_id=11639
I znowu Win 2000 w odstawce :?
niestety Vitez albo XP albo jak gdzies napisales na VISTE bedziesz musial sie przesiasc (tudziez mac os)
Moge udostepnic wersje RC2 (jutro ostatni dzien i w sobote lece do PL na oczekiwane 2 tyg urplou)
Czy są jakieś istotne zmiany w porównaniu do CS2?
Już jest piątek a na stronie Adobe cisza :P pewnie wrzucą pod koniec dnia :/
Sadze, ze bedzie nie wczesniej niz ok. 13, w USA tez chca sie wyspac :wink:
jesttu:
http://www.adobe.com/cfusion/entitle...bs%5Fphotoshop
Darmowa rejestracja jest wymagana oraz trzeba podać serial z CS2, żeby otrzymać dla CS3 beta :)
Dla Maca rozmiar wynosi ok. 684MB, a dla PC - ok. 338 MB :)
Dzięki skrzat, już sciągam :) Ciekawe co tak dużo zajmuje :/
Może cena CS2 spadnie co? ;-)
Właśnie podaje i wyskakuje mi: "Sorry, but the serial number you entered is not eligible for the Photoshop CS3 Beta download. Please try your Photoshop CS2 serial number again, or, if you do not own a license for Photoshop CS2, you can purchase one on Adobe.com and use the serial number to download the Photoshop CS3 Beta."
Dodam tylko że mam legalna zarejestrowaną wer. CS2 PL :(
czekamy na opis pierwszych wrazen;)
W!
Normalka, mozna tylko w usa (patenty), testowac.
Zdrowko
Ja zassalem bez niczego. Zainstalowalem - dziala. Roznicy predkosci jak na 1wszy rzut okiem nie widacz. Nie pracuje wolniej. Interface lekko zmieniony. Nie wymagal zadnego NR seryjnego. Poprosy zassany i zainstalowany specjalnie dla CB (adobe poprawil cos s dostepem doe sieci bo tylko 4 min sie zasysal). Srodowisko to XP. tak wiec dziala. Niech experci wypowiedza sie w funkcjonowaniu. Nie mam rawa bo bym wywolal z ustawieniami default
Masz racje. Trzeba bedzie sie przyzwyczaic. Ja tam tradycjonalista aczkolwiek ten szary interface mi nie przeszkadza.
Cos jest nie tak, bo napisali, ze bedzie mozna uzyskac klucz z wszystkich wersji legalnego Photoshopa CS2. U mnie tez nie dziala (PL). Czy ktos z was wie moze, czy w innych panstwach poza USa maja ten sam problem.
Ja powiem tak. Nie wiem. Nie mialem zadnego PSa u mnie na kompie. Kliknalem na powyzszy link. Podalem username i password (te same co do lightroom). Zassalem. Zainstalowalem. Zapytal czy podac serial czy testowac przez 30 dni - ze seriala nie chce podawac (nie interesi mnie posiadanie PS3 na kompie w robocie a w chacie mam licencje na Elements [cpo mi starcza]) I dziala. Odpalilem i wszystko dziala OK.
Z tego co tam czytalem to jest dla posiadaczy CS2 w wersji US, ale moge sie mylic.
Although the beta is available only in English, all language versions of Photoshop and the products mentioned above qualify to participate.
Krotka prezentacja CS3 http://www.photoshopuser.com/cs3/videos.html
a czy ktoś zauważył wykorzystanie akceleratorów graficznych ??
gdzieś taka informacja obiła mi się o oczy ... to byłoby genialne wykorzystanie nieużywanych mocy obliczeniowych ...
Gdy wleziesz w Preferences i potem w zakladke ustawiania wykorzystywanej pamieci to tam jest tez okienko w ktorym pokazuje typ rozpoznanej karty graficznej. U mnie pokazuje zgodnie z prawda ATI Radeon 9000 cos tam, cos tam Open GL. Nie mam pojecia jednak do czego tak naprawde ta informacje sie przydaje.
Przez dwa dni. Przynajmniej tak wynika z tego:
Important: A licensed copy of Photoshop CS2, Creative Suite 2, Production Studio, Adobe Web Bundle, or Adobe Video Bundle is required to use this technology beyond a two-day trial period.
Ja wpisalem moj numer CS2 i dostalem numer na bete bez problemu...
OK sprawdze ale za 2 tyg. Wpisze nr od firmowego ....... poniewaz od jutra zaczynam 2tygodniowy urlop swiateczny. Czyli Bycze sie. Tak OT zaraz spadamy do pubu tak wiec pozdrowieniaa dla wszystkich. Zobacze co sie stajnie po 2 tyg.
Dzieki Snowboarder
snowboarder - a jaka wersje masz CS2 PL czy ENG. Wpisywales z pauzami, w ciagu?
Prawdopodobnie w CS3 jest akceleracja OpenGL podobnie jak to jest w Aperture a czego do tej pory nie było w Lightroom'ie. Aperture korzysta z wtyczek bazujących na OpenGL w OSX, więc pewnie Adobe w taki sam sposób chce przyspieszyć Photoshopa.
IMO PS CS3 pod OS X działa szybko. Uruchomienie do pełnego załadowania się palet to 4 sekundy.
Tu sąporównania czasow wykonywania kilku operacji dla CS3 beta i CS2:
http://www.robgalbraith.com/bins/con...id=7-7901-8713
Jak widać conajmniej 2x szybciej... ładnie :). Ale wypadałoby zrobić porównanie między CS2 a CS3 na Maku pod Windowsem i dodatkowo CS3 z Windowsa z CS3 z OSX na tym samym Maku to miało jakiś sens.
Sciagnalem. Serial z CS2 update wersja angielskojezyczna, kupowana w Polsce - dziala bez problemu, dostalem serial do CS3 beta.
Nie skorzystam bo nie mam XP/Visty :roll: .
Skorzystal ktos inny 8)
Wlasnie przeczytalem na forum labs.adobe ze sa problemy z niektorymi serialami CS2 i nad tym pracuja informatycy Adobe. Szkoda tylko, ze to dotyczy mojego seriala.
U mnie poszło bez seriala :) Trial 30 dni :)
Ale podobno ma dzialac ty;lko 2 dni. Ciekawe jak to z tym bedzie.
Mam RC1 z kluczem (mozna bylo miec do 3 kluczy). Jakby co, prosze na priva.
Zainstalowałem PS CS3 również pod Windowsem ;). I co mnie zdziwiło (czego najpierw szukałem hehe) to to, że akceleracja w Photoshopie pod Windowsem XP nie jest niedostępna :| (nie wiem jak z Vistą).
Stronę wcześniej wrzuciłem zrzut ekranu z OS X i wychodzi na to że akceleracja będzie a przynamniej narazie jest tylko pod Mac/OS X :mrgreen:. Wersja Windowsowa specjalnie mnie nie zaskoczyła ;) a za imprementację akceleracji w OpenGL pod OS X trzeba Adobe pochwalić. Brak akceleracji nie musi nic oznaczać - mam ochotę zrobić test. Tak na początek zmierzyłem czasy uruchamiania się.
Photoshop CS3 Beta
-----------------------
Windows XP SP2 = 3,3 s
Mac OS X 10.4.8 = 4,3 s
Photoshop CS
-----------------------
Windows XP SP2 = 4,9 s
Ale tutaj może być błąd metodologiczny, XP jest swieżo postawiony, a OS X już trochę nazbierał "śmieci".
Ja mysle, ze na windzie okazalo sie tak szybko, ze nie chcieli dodatkowo aplowcow dobijac i dali sobie spokoj z akceleracja :D Zostawili sobie extra przyrosty do CS4.
buja szybciej. widac u mnie jak np. otwieram 20 zdjec na raz to duzo sybciej to robi niz cs2
Jakby ktos mial dzialajacy serial i mogl sie podzielic to prosilbym o konakt na emaila. Ja jestem niestety w grupie osob, ktorych seriali nie przyjmuje system (mam nadzieje ze cos naprawia).
Beta CS3 nie przyjmuje numeru wygenerowanego na stronie Adobe i wyświetla komunikat " The serial number you entered is not valid " (posiadam legalny zarejestrowany CS2 ). Proszę o pomoc.
kiszkurniak a czy masz wersję angielską CS2? bo tylko z takiej numer podejdzie i oczywiście jeśli masz serial do wersji z Maca to nie podejdzie do CS3 z Windowsa i odwrotnie.
:shock: :shock: o to macosx zbiera śmieci to straszne :lol:
BTW są w inecie na torrentach wersje do sciągnięcia bez konieczności aktywacji i z prostym trikiem usuwającym trial ...... (proszę mie nie krytykować za "piracenie" triala beta :lol: bo wydają mi się nieco zabawne takie krytyki)
Next Edit : Fajne jest Adobe device central :) mi na przykład się przyda hehe
niewiem czy mozna tu o tym pisac ale jest taki sposób na obejscie problemu: mianowicie zmienic nazwe pliku application.sif na application.sif_ w folderze adobe photoshop cs3/amt
To ja mam pytanie. Czy zadziałało to komuś na polskiej wersji PS CS2?
Jestem obecnie w trakcie realizacji zakupu tak więc może mógłbym jeszcze zmienić decyzje i wziąć wersje angielską.
Patrz. Czyli jednak marketing apple i aplowcy klamia mowiac ze nie trzeba reinstalowac :mrgreen:
Jak by ktos reflektowal...
http://kuchatek.com/adobephotoshop_10_12-14-06.exe
Jak braknie transferu to skasuje, wiec im mniej osob z poza forum bedzie drzyc tym wiecej z tych na forum sciagnie ;)
Wersji MAC z oczywistych wzgledow nie ma i nie bedzie :twisted: